English

Pratite nas na Facebooku

Predstavljamo knjige

 ostali članci
  

ŽENE NIKAD NE STARE; Iaja Caputo

  

KAKO PRIMATI LJUBAV; Harville Hendrix i Hellen LaKelly Hunt

  

TAJNE SEROTONINA; Carol Hart

svi članci »

Anketa

 
Rosacea se očituje kao:
crvenilo lica
crvenilo nosa
hiperpigmentacija kože» Rezultati
» Ostale ankete

Predstavljamo knjige

Pilates tijelo, Brooke Siler

Podijeli

objavljeno u broju 35 (4/04)

Pilates tijelo vrhunski je priručnik za jačanje, izduživanje i razvoj tonusa mišića bez sprava. To je ujedno prvi priručnik na hrvatskom jeziku o toj sve popularnijoj metodi vježbanja.
Pilates metoda oblikovanja tijela jedinstven je sustav vježbi snage i istezanja koji je još prije sto godina razvio Joseph P. Pilates. On je osmislio vrhunsku metodu vježbanja, čiji je temelj povezanost uma i tijela. Među ostalim, razvija tonus mišića, poboljšava držanje i tijelo čini ljepšim, a da se pritom ne morate brinuti zbog prevelikih mišića koji su najčešće neizbježna posljedica drugih konvencionalnih metoda vježbanja.
Autorica nas vodi kroz cjelovit program tjelovježbe na prostirci, a svaka je vježba jasno ilustrirana fotografijama, crtežima i jedinstvenim vježbama vizualizacije. Knjiga Pilates tijelo program je vježbi koji se lako prati, a prema riječima J. H. Pilatesa, ali i onih koji vježbaju po njegovoj metodi, nakon samo trideset treninga nagrađuje vas posve novim tijelom.
Autorica Brooke Siler suvlasnica je studija re:AB - poznatog pilates studija u New Yorku. Učila je kod Romane Kryzanowske, učenice J. H. Pilatesa, osobna je trenerica supermodela, glumaca i glumica, a časopisi Vouge, Cosmopolitan, Harper's Bazaar predstavili su je kao vodećeg američkog fitness gurua.

Carmen Rivier-Zurak, dr. med

Nakladnik: Biovega
Izdanje: 2003.
Cijena: 160 kn