English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Predstavljamo knjige

 ostali članci
  

LJUBAVOLOGIJA; Bruno Šimleša

  

7 MITOVA O LJUBAVI; Mike George

  

MRŠAVITE BEZ TORTURE, Ignac Kulier, dr. med.

svi članci »

Predstavljamo knjige

Pilates tijelo, Brooke Siler

Podijeli

objavljeno u broju 35 (4/04)

Pilates tijelo vrhunski je priručnik za jačanje, izduživanje i razvoj tonusa mišića bez sprava. To je ujedno prvi priručnik na hrvatskom jeziku o toj sve popularnijoj metodi vježbanja.
Pilates metoda oblikovanja tijela jedinstven je sustav vježbi snage i istezanja koji je još prije sto godina razvio Joseph P. Pilates. On je osmislio vrhunsku metodu vježbanja, čiji je temelj povezanost uma i tijela. Među ostalim, razvija tonus mišića, poboljšava držanje i tijelo čini ljepšim, a da se pritom ne morate brinuti zbog prevelikih mišića koji su najčešće neizbježna posljedica drugih konvencionalnih metoda vježbanja.
Autorica nas vodi kroz cjelovit program tjelovježbe na prostirci, a svaka je vježba jasno ilustrirana fotografijama, crtežima i jedinstvenim vježbama vizualizacije. Knjiga Pilates tijelo program je vježbi koji se lako prati, a prema riječima J. H. Pilatesa, ali i onih koji vježbaju po njegovoj metodi, nakon samo trideset treninga nagrađuje vas posve novim tijelom.
Autorica Brooke Siler suvlasnica je studija re:AB - poznatog pilates studija u New Yorku. Učila je kod Romane Kryzanowske, učenice J. H. Pilatesa, osobna je trenerica supermodela, glumaca i glumica, a časopisi Vouge, Cosmopolitan, Harper's Bazaar predstavili su je kao vodećeg američkog fitness gurua.

Carmen Rivier-Zurak, dr. med

Nakladnik: Biovega
Izdanje: 2003.
Cijena: 160 kn