English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Klub Av閚e

 ostali 鑜anci
  

Eau thermale Avene

  

Hrvatski mediji otkrili tajne dermokozmetike

  

Eau thermale Av閚e

svi 鑜anci »

Klub Av閚e

Eau thermale Avene

Podijeli

objavljeno u broju 34 (2/04)

Eau thermale Avene

Predstavljamo vam Klub Av閚e, mjesto gdje 鎒te se redovito informirati o proizvodima francuskog proizvo餫鑑 Pierre Fabre, koji je u Hrvatskoj prisutan s 鑕tiri linije dermatokozmeti鑛ih proizvoda: Av閚e, Ducray, A-Derma i Elancyl. Doznat 鎒te novosti o njezi osjetljive ko緀, vlasi箃a, ko緀 djece s atopijskim dermatitisom i dobiti preporuke o ljepoti tijela. Danas vam predstavljamo dermatokozmeti鑛e proizvode Av閚e. 

Proizvodi Av閚e nastali su kako bi se dokazana ljekovita svojstva termalne vode Av閚e pribli緄la 箃o ve鎒m broju korisnika koji imaju osjetljivu ko緐 ili neki dermatolo筴i problem. 
Laboratoriji Pierre Fabre preuzeli su 1975. godine lje鑙li箃e Av閚e na jugu Francuske i po鑕li ispitivanja termalne vode. Brojnim klini鑛im ispitivanjima dokazali su jedinstvena svojstva termalne vode Avene: protuupalno, umiruju鎒 i protuiritiraju鎒 djelovanje na osjetljivu ko緐. Kao rezultat ovih istra緄vanja nastala je linija dermatokozmeti鑛ih proizvoda Av閚e. Svaki proizvod sadr緄 pomno odabrane i pro鑙规ene sastojke. Preporu鑥ju ih dermatolozi diljem Europe, a posljednje tri godine dostupni su i u na筰m ljekarnama. 

﹖o ko緐 鑙ni osjetljivom?

Oko 70% 緀na tijekom 緄vota ima problem osjetljive ko緀. Naj鑕规e su manifestacije osje鎍j peckanja, bockanja, 綼renja, napetosti, prolazno ili trajno crvenilo te katkad izrazita suho鎍 uz lju箃enje ko緀. Postoje situacije kada ko綼, naizgled bez razloga, iznenada postane iritirana. ﹖o je uzrok? Hladno vrijeme, previ筫 sunca, neprilago餰na kozmetika ili sredstva za 鑙规enje koja o箃e鎢ju prirodnu barijeru ko緀. Ako je ko綼 preosjetljiva, proizvod koji vam je isprva odgovarao odjednom po鑙nje iritirati.  Linija dermatokozmeti鑛ih proizvoda Av閚e sadr緄 sve od sredstava za 鑙规enje do za箃ite od sunca. Vrlo je jednostavno prona鎖 upravo onaj proizvod koji trebate ovisno o sezoni, tipu va筫 ko緀 i vrsti osjetljivosti koju imate.  Osnovu svih proizvoda 鑙ni TERMALNA VODA Av閚e. Pakirana je u bocu s raspr筰va鑕m i mo緀te ju nabaviti u 3 razli鑙te veli鑙ne: 300ml, 150ml i 50ml.  

Primjena je vode vrlo raznolika:

  • ozbiljni problemi iritacije ko緀 vezani uz neka dermatolo筴a stanja: seboroji鑛i dermatitis, atopijski dermatitis, psorijaza, ekcemi bilo koje vrste, iritacije i ozljede ko緀 
  • svakodnevna higijenska primjena: kao dio postupka 鑙规enja ko緀, nakon brijanja, depilacije, epilacije, za osvje緀nje... 

Kako koristiti sprej Av閚e termalne vode:

  • vodu obilno raspr筰te po ko緄 lica ili tijela
  • ostavite na ko緄 3 minute o vi筧k upijte ru鑞ikom
  • spremni ste za nano筫nje kreme. 

Podjela Av閚e proizvoda:

Osjetljivost ko緀 vrlo je subjektivna kategorija i radi lak筫g prepoznavanja podijelit 鎒mo je u 3 stupnja:
1. stupanj: uobi鑑jena osjetljivost - Vezana je uz promjene godi筺jih doba, klimatske promjene ili neka razdoblja u 緄votu (stres, bolesti). Prolaznog je karaktera, ali dok je prisutna, zahtijeva posebnu kategoriju kozmeti鑛og proizvoda kako ne bi napredovala u sljede鎒 stupnjeve. Prepoznat 鎒te je po subjektivnim simptomima kao 箃o su osje鎍j zatezanja, peckanja, bockanja, 綼renja, suho鎒 i prolaznog crvenila. Svi Av閚e proizvodi mogu se primijeniti kod ovakve vrste osjetljivosti.
2. stupanj: netolerantna ko綼 - Ko綼 pokazuje prve znakove nepodno筫nja kozmeti鑛ih proizvoda. Simptomi su subjektivni  osje鎍j zatezanja, peckanja, bockanja, 綼renja, ali su prisutni i objektivni znakovi: trajno crvenilo, suho鎍 i lju箃enje ko緀, ponekad upala. To su znakovi tzv. iritacijskog dermatitisa. Kod tog stupnja osjetljivosti obavezna je primjena sastojcima posebno prilago餰nog proizvoda. Pod time se podrazumijeva malo sastojaka, bez parfema, 箃o manje konzervansa, medicinska ambala綼. Av閚e proizvodi koje ubrajamo u ovu kategoriju su Za箃itna krema za netolerantnu ko緐 (C.P.I.), Losion za 鑙规enje netolerantne ko緀 (L.P.I.), Trixera krema, Trixera kupka, Diroseal krema, Cicalfate krema.
3. stupanj: alergi鑞a ko綼 - Ko綼 reagira alergijski na pojedine sastojke kozmeti鑛ih proizvoda. Ponekad se to mo緀 dokazati alergolo筴im testiranjem. To je rijetko stanje, ali kada je prisutno, podrazumijeva vrlo strogu primjenu proizvoda koji sadr緀 uglavnom nealergiziraju鎒 sastojke. Sastojci koji naj鑕规e izazivaju alergijske reakcije su konzervansi, parfemi, boje, emulgatori, vitamini, UV za箃itni faktori. Av閚e proizvodi koje ubrajamo u ovu kategoriju su Tolerance Extreme krema i Tolerance Extreme losion, oba proizvoda bez konzervansa pakirana u sterilnim minidozama.  

U sljede鎖m brojevima 鑑sopisa Va筫 zdravlje bit 鎒 vi筫 informacija o svakom od tih proizvoda, i uvijek s naznakom kategorije osjetljivosti kojoj su namijenjeni.


NOVO u programu Av閚e

CICALFATE krema
Njeguje o箃e鎒na podru鑚a ko緀, poma緀 zacjeljivanje i 箃iti od infekcije mikroorganizmima.  Sastojci ove kreme su Av閚e termalna voda, cink sulfat, cink oksid, bakar oksid i mikronizirani sukralfat (molekula koja pospje箄je brzo zatvaranje pukotina u ko緄). Cicalfate kremu mo緀te koristiti na svim podru鑚ima ko緀 lica i tijela. Neke od preporuka za kori箃enje: - dojen鑑d: pelenski osip, svaka iritacija pra鎒na crvenilom i ispucalom ko緊m, ekcemi kod atopijskog dermatitisa. - djeca i odrasli: svaka iritacija na ko緄 pra鎒na suho鎜m i raspucalom ko緊m, na bilo kojem dijelu tijela (ruke, izme饀 prstiju ruku i nogu, lice, usne, kutovi usana, u筺e resice, preponska regija...) Krema se nanosi 2 puta dnevno 5 do 15 uzastopnih dana.

Na筧 preporuka

Av閚e bogata hranjiva krema, 40 ml 
Trenuta鑞o umiruju鎒 djelovanje i kod najosjetljivije ko緀. Poma緀 obnavljanje za箃itnog hidrolipidnog sloja na povr筰ni ko緀 i hrani ko緐. Oboga鎒na je vitaminima C i E kao oksidansima. Revitalizira i dodatno 箃iti ko緐. Na鑙n primjene: Bogatu hranjivu kremu mo緀te koristiti kao no鎛u hranjivu kremu. Ako osje鎍te izrazitu osjetljivost ko緀, preporu鑑mo primjenu 2 puta na dan, ujutro i nave鑕r. Mo緀te je koristiti bez obzira na 緄votnu dob. Za zimskih mjeseci preporu鑥jemo je svim tipovima ko緀. 

Vi pitate  dermatolog odgovara
Ako imate problema s ko緊m i ne znate kako ih rije筰ti, pi筰te nam. Potrudit 鎒mo se da netko od na筰h dermatologa odgovori na va筫 pitanje. Pitanja 筧ljite na adresu:
Oktal Pharma d.o.o., Za Klub Avene, Utinjska 40, 10020 Zagreb