Klub Avéne

 ostali članci
  

Hrvatski mediji otkrili tajne dermokozmetike

  

Eau thermale Avéne

  

Zaštita osjetljive kože od sunčevih zraka

  

Eau thermale Avene

  

Eau thermale Avene

svi članci »

Anketa

 

kozmetiku koja ne sadrži konzervanse
kozmetiku dobivenu sterilnim proizvodnim procesom
kozmetiku s patentiranim hermetičkim sustavom zatvaranja
kozmetiku sa sterilnom formulom tijekom korištenja
sve navedeno» Rezultati
» Ostale ankete
Pretraživanje
 
Newsletter
 

Klub Avéne

Eau thermale Avene

Podijeli

objavljeno u broju 34 (2/04)

Eau thermale Avene

Predstavljamo vam Klub Avéne, mjesto gdje ćete se redovito informirati o proizvodima francuskog proizvođača Pierre Fabre, koji je u Hrvatskoj prisutan s četiri linije dermatokozmetičkih proizvoda: Avéne, Ducray, A-Derma i Elancyl. Doznat ćete novosti o njezi osjetljive kože, vlasišta, kože djece s atopijskim dermatitisom i dobiti preporuke o ljepoti tijela. Danas vam predstavljamo dermatokozmetičke proizvode Avéne. 

Proizvodi Avéne nastali su kako bi se dokazana ljekovita svojstva termalne vode Avéne približila što većem broju korisnika koji imaju osjetljivu kožu ili neki dermatološki problem. 
Laboratoriji Pierre Fabre preuzeli su 1975. godine lječilište Avéne na jugu Francuske i počeli ispitivanja termalne vode. Brojnim kliničkim ispitivanjima dokazali su jedinstvena svojstva termalne vode Avene: protuupalno, umirujuće i protuiritirajuće djelovanje na osjetljivu kožu. Kao rezultat ovih istraživanja nastala je linija dermatokozmetičkih proizvoda Avéne. Svaki proizvod sadrži pomno odabrane i pročišćene sastojke. Preporučuju ih dermatolozi diljem Europe, a posljednje tri godine dostupni su i u našim ljekarnama. 

Što kožu čini osjetljivom?

Oko 70% žena tijekom života ima problem osjetljive kože. Najčešće su manifestacije osjećaj peckanja, bockanja, žarenja, napetosti, prolazno ili trajno crvenilo te katkad izrazita suhoća uz ljuštenje kože. Postoje situacije kada koža, naizgled bez razloga, iznenada postane iritirana. Što je uzrok? Hladno vrijeme, previše sunca, neprilagođena kozmetika ili sredstva za čišćenje koja oštećuju prirodnu barijeru kože. Ako je koža preosjetljiva, proizvod koji vam je isprva odgovarao odjednom počinje iritirati.  Linija dermatokozmetičkih proizvoda Avéne sadrži sve od sredstava za čišćenje do zaštite od sunca. Vrlo je jednostavno pronaći upravo onaj proizvod koji trebate ovisno o sezoni, tipu vaše kože i vrsti osjetljivosti koju imate.  Osnovu svih proizvoda čini TERMALNA VODA Avéne. Pakirana je u bocu s raspršivačem i možete ju nabaviti u 3 različite veličine: 300ml, 150ml i 50ml.  

Primjena je vode vrlo raznolika:

  • ozbiljni problemi iritacije kože vezani uz neka dermatološka stanja: seborojički dermatitis, atopijski dermatitis, psorijaza, ekcemi bilo koje vrste, iritacije i ozljede kože 
  • svakodnevna higijenska primjena: kao dio postupka čišćenja kože, nakon brijanja, depilacije, epilacije, za osvježenje... 

Kako koristiti sprej Avéne termalne vode:

  • vodu obilno raspršite po koži lica ili tijela
  • ostavite na koži 3 minute o višak upijte ručnikom
  • spremni ste za nanošenje kreme. 

Podjela Avéne proizvoda:

Osjetljivost kože vrlo je subjektivna kategorija i radi lakšeg prepoznavanja podijelit ćemo je u 3 stupnja:
1. stupanj: uobičajena osjetljivost - Vezana je uz promjene godišnjih doba, klimatske promjene ili neka razdoblja u životu (stres, bolesti). Prolaznog je karaktera, ali dok je prisutna, zahtijeva posebnu kategoriju kozmetičkog proizvoda kako ne bi napredovala u sljedeće stupnjeve. Prepoznat ćete je po subjektivnim simptomima kao što su osjećaj zatezanja, peckanja, bockanja, žarenja, suhoće i prolaznog crvenila. Svi Avéne proizvodi mogu se primijeniti kod ovakve vrste osjetljivosti.
2. stupanj: netolerantna koža - Koža pokazuje prve znakove nepodnošenja kozmetičkih proizvoda. Simptomi su subjektivni  osjećaj zatezanja, peckanja, bockanja, žarenja, ali su prisutni i objektivni znakovi: trajno crvenilo, suhoća i ljuštenje kože, ponekad upala. To su znakovi tzv. iritacijskog dermatitisa. Kod tog stupnja osjetljivosti obavezna je primjena sastojcima posebno prilagođenog proizvoda. Pod time se podrazumijeva malo sastojaka, bez parfema, što manje konzervansa, medicinska ambalaža. Avéne proizvodi koje ubrajamo u ovu kategoriju su Zaštitna krema za netolerantnu kožu (C.P.I.), Losion za čišćenje netolerantne kože (L.P.I.), Trixera krema, Trixera kupka, Diroseal krema, Cicalfate krema.
3. stupanj: alergična koža - Koža reagira alergijski na pojedine sastojke kozmetičkih proizvoda. Ponekad se to može dokazati alergološkim testiranjem. To je rijetko stanje, ali kada je prisutno, podrazumijeva vrlo strogu primjenu proizvoda koji sadrže uglavnom nealergizirajuće sastojke. Sastojci koji najčešće izazivaju alergijske reakcije su konzervansi, parfemi, boje, emulgatori, vitamini, UV zaštitni faktori. Avéne proizvodi koje ubrajamo u ovu kategoriju su Tolerance Extreme krema i Tolerance Extreme losion, oba proizvoda bez konzervansa pakirana u sterilnim minidozama.  

U sljedećim brojevima časopisa Vaše zdravlje bit će više informacija o svakom od tih proizvoda, i uvijek s naznakom kategorije osjetljivosti kojoj su namijenjeni.


NOVO u programu Avéne

CICALFATE krema
Njeguje oštećena područja kože, pomaže zacjeljivanje i štiti od infekcije mikroorganizmima.  Sastojci ove kreme su Avéne termalna voda, cink sulfat, cink oksid, bakar oksid i mikronizirani sukralfat (molekula koja pospješuje brzo zatvaranje pukotina u koži). Cicalfate kremu možete koristiti na svim područjima kože lica i tijela. Neke od preporuka za korištenje: - dojenčad: pelenski osip, svaka iritacija praćena crvenilom i ispucalom kožom, ekcemi kod atopijskog dermatitisa. - djeca i odrasli: svaka iritacija na koži praćena suhoćom i raspucalom kožom, na bilo kojem dijelu tijela (ruke, između prstiju ruku i nogu, lice, usne, kutovi usana, ušne resice, preponska regija...) Krema se nanosi 2 puta dnevno 5 do 15 uzastopnih dana.

Naša preporuka

Avéne bogata hranjiva krema, 40 ml 
Trenutačno umirujuće djelovanje i kod najosjetljivije kože. Pomaže obnavljanje zaštitnog hidrolipidnog sloja na površini kože i hrani kožu. Obogaćena je vitaminima C i E kao oksidansima. Revitalizira i dodatno štiti kožu. Način primjene: Bogatu hranjivu kremu možete koristiti kao noćnu hranjivu kremu. Ako osjećate izrazitu osjetljivost kože, preporučamo primjenu 2 puta na dan, ujutro i navečer. Možete je koristiti bez obzira na životnu dob. Za zimskih mjeseci preporučujemo je svim tipovima kože. 

Vi pitate  dermatolog odgovara
Ako imate problema s kožom i ne znate kako ih riješiti, pišite nam. Potrudit ćemo se da netko od naših dermatologa odgovori na vaše pitanje. Pitanja šaljite na adresu:
Oktal Pharma d.o.o., Za Klub Avene, Utinjska 40, 10020 Zagreb