English

Pratite nas na Facebooku

RegulatPro Bio 2016

Anketa

 
Odabirete li proizvode prirodnog podrijetla za svoju djecu?
da, jer smatram da su najbolji za moje dijete
smatram da nema razlika među proizvodima prirodnog i sintetskog podrijetla
ne razmišljam o tome» Rezultati
» Ostale ankete

Snaga biljaka za ljepotu i njegu kose

Podijeli

Autor:
Melita Škvorc, dr. med.
objavljeno u broju 36 (6/04)

Snaga biljaka za ljepotu i njegu kose

Više od 30 godina stručnjaci u Klorane laboratorijima specijalizirali su se u području njege i zdravlja kose te razvili široku paletu proizvoda na biljnoj osnovi. Svaki biljni ekstrakt odabran je prema rezultatima ispitivanja i podvrgnut procesu standardizacije.
KLORANE šamponi imaju iznimno nježnu osnovu za pranje koja ne iritira i temeljito čisti kosu i vlasište. Kosa se može prati svakodnevno, bez bojazni da će se time pojačano stimulirati rad žlijezda lojnica. Kako bi pojačali učinak šampona, laboratoriji Klorane stvorili su bogatu lepezu balzama i regeneratora. Klorane proizvodi dermatološki su ispitani i potpuno sigurni za svakodnevnu uporabu. Njihovu učinkovitost i podnošljivost potvrđuju brojni testovi.
Bogata paleta od 13 proizvoda podijeljena je u pet skupina ovisno o ljekovitoj biljci čiji ekstrakt sadrži.

KAMILICA za plavu i svijetlosmeđu kosu

Kamilica (Matricaria chamomilla L.) je izrazito aromatična biljka podrijetlom iz Sredozemlja, odakle se proširila u cijelu Europu. Mirisni žuto-bijeli cvjetovi ubiru se od svibnja do rujna. Posjeduje umirujuće djelovanje i apigenin-flavonsku žutu boju.
Klorane šampon i balzam za visoki sjaj s ekstraktom kamilice (5%) daju visoki sjaj svijetloj kosi. Šampon sadrži nježnu osnovu za pranje i povećanje volumena te sredstva za lakše raščešljavanje kose. Pogodni su za čestu primjenu i za cijelu obitelj. Iako Klorane šampon s ekstraktom kamilice ne sadrži boje i izbjeljivače, postupno stvara prirodan zlatni sjaj kose.

LIMUN za vitalnost, sjaj i svakodnevnu njegu

Limun (Citrus medica L.) je dugo bio jedini poznati citrus na području Europe. Istraživanjima u Klorane laboratoriju dokazano je dvostruko djelovanje Klorane citrus ekstrakta zbog sadržaja flavonoida i aminokiselina, koji kosi daju dodatan sjaj i lepršavost.
Klorane revitalizirajući šampon, balzam i sprej s citrus ekstraktom neutraliziraju učinak tvrde vode i oživljavaju kosu. Šampon je namijenjen čestoj uporabi i za sve članove obitelji. Balzam oživljava, štiti kosu i čini je lepršavijom. Bezuljna gelasta tekstura proizvoda osigurava lagano nanošenje i ispiranje. Pojačava i produljuje djelovanje šampona. Sprej je bogat flavonoidima i aminokiselinama koji kosi daju vitalnost i sjaj. Potrebno ga je protresti prije uporabe, raspršiti po suhoj ili vlažnoj kosi i ne ispirati. Namijenjen je svim tipovima kose, za cijelu obitelj, uključujući i djecu.

KININOVAC za jačanje korijena kose

Kininovac (Cinchona succirubra Pav.) je drvo podrijetlom iz Južne Amerike. Njegova kora sadrži ekstrakt kinin, dobro poznat po svojstvima jačanja. Istraživanjima u Klorane laboratorijima odabran je crveni kininovac izrazito bogat kininom koji stimulira korijen kose i time jača kosu. Klorane kinin ekstrakt kombinira se s vitaminima B kompleksa (B5, B6, B8) poznatim po sposobnosti obnove strukture i stimulaciji rasta kose.
Klorane šampon i balzam za jačanje korijena kose s kininom i B vitaminima upotrebljavaju se za jačanje i obnovu zdravlja kose. Nježna osnova za pranje povećava volumen kose i olakšava raščešljavanje. Balzam pojačava i produljuje djelovanje šampona.

NAR za obojenu kosu

Nar (Punica granatum L.) se od antičkog Egipta smatrao simbolom ljubavi, plodnosti i snage. Klorane nar ekstrakt bogat je taninima i ima izražena adstrigentna svojstva. To mu daje sposobnost učvršćivanja boje na keratinu pa ona dulje traje.
Klorane šampon, balzam i sprej za obojenu kosu s ekstraktom nara imaju izražena svojstva učvršćivanja boje, pojačana zaštitnim, obnavljajućim i hranjivim sastojcima. Boja kose dvostruko je postojanija nakon primjene Klorane proizvoda s ekstraktom nara. Balzam obnavlja, regenerira i čini kosu dodatno glatkom i sjajnom. Sprej je originalna dvokomponentna formula koja produljuje postojanost boje, regenerira, čini kosu dodatno glatkom i štiti je od štetnog utjecaja UV zraka. Koristi se bez ispiranja.

ZOB za često pranje kose

Zob (Avena sativa L.) je žitarica koja se uzgaja diljem Europe i u Sjevernoj Americi, na područjima s umjerenom klimom. Ekstrakt zobi odlikuje se velikom koncentracijom polisaharida koji štite i omekšavaju kosu.
Kloran šampon i balzam za često pranje s ekstraktom zobi imaju izražena svojstva omekšavanja i zaštite tjemena i vlasišta. Šampon sadrži nježnu osnovu za pranje, povećanje volumena i sredstva za lakše raščešljavanje kose. Potpuno je siguran i za najosjetljiviju kosu. Balzam omekšava kosu, olakšava njezino raščešljavanje i smanjuje elektricitet.
Klorane šampon za suho pranje s ekstraktom zobi sadrži posebno usitnjene škrobne sastojke koji vrlo snažno upijaju masnoću i čiste vlasište bez pranja. Volumen kose i lepršavost obnavljaju se u nekoliko minuta. Brz i praktičan za uporabu. Osobito se preporučuje zaposlenim osobama ili onima koje nisu u mogućnosti često prati kosu.