English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Snaga biljaka za ljepotu i njegu kose

Podijeli

Autor:
Melita Škvorc, dr. med.
objavljeno u broju 36 (6/04)

Snaga biljaka za ljepotu i njegu kose

Više od 30 godina stručnjaci u Klorane laboratorijima specijalizirali su se u području njege i zdravlja kose te razvili široku paletu proizvoda na biljnoj osnovi. Svaki biljni ekstrakt odabran je prema rezultatima ispitivanja i podvrgnut procesu standardizacije.
KLORANE šamponi imaju iznimno nježnu osnovu za pranje koja ne iritira i temeljito čisti kosu i vlasište. Kosa se može prati svakodnevno, bez bojazni da će se time pojačano stimulirati rad žlijezda lojnica. Kako bi pojačali učinak šampona, laboratoriji Klorane stvorili su bogatu lepezu balzama i regeneratora. Klorane proizvodi dermatološki su ispitani i potpuno sigurni za svakodnevnu uporabu. Njihovu učinkovitost i podnošljivost potvrđuju brojni testovi.
Bogata paleta od 13 proizvoda podijeljena je u pet skupina ovisno o ljekovitoj biljci čiji ekstrakt sadrži.

KAMILICA za plavu i svijetlosmeđu kosu

Kamilica (Matricaria chamomilla L.) je izrazito aromatična biljka podrijetlom iz Sredozemlja, odakle se proširila u cijelu Europu. Mirisni žuto-bijeli cvjetovi ubiru se od svibnja do rujna. Posjeduje umirujuće djelovanje i apigenin-flavonsku žutu boju.
Klorane šampon i balzam za visoki sjaj s ekstraktom kamilice (5%) daju visoki sjaj svijetloj kosi. Šampon sadrži nježnu osnovu za pranje i povećanje volumena te sredstva za lakše raščešljavanje kose. Pogodni su za čestu primjenu i za cijelu obitelj. Iako Klorane šampon s ekstraktom kamilice ne sadrži boje i izbjeljivače, postupno stvara prirodan zlatni sjaj kose.

LIMUN za vitalnost, sjaj i svakodnevnu njegu

Limun (Citrus medica L.) je dugo bio jedini poznati citrus na području Europe. Istraživanjima u Klorane laboratoriju dokazano je dvostruko djelovanje Klorane citrus ekstrakta zbog sadržaja flavonoida i aminokiselina, koji kosi daju dodatan sjaj i lepršavost.
Klorane revitalizirajući šampon, balzam i sprej s citrus ekstraktom neutraliziraju učinak tvrde vode i oživljavaju kosu. Šampon je namijenjen čestoj uporabi i za sve članove obitelji. Balzam oživljava, štiti kosu i čini je lepršavijom. Bezuljna gelasta tekstura proizvoda osigurava lagano nanošenje i ispiranje. Pojačava i produljuje djelovanje šampona. Sprej je bogat flavonoidima i aminokiselinama koji kosi daju vitalnost i sjaj. Potrebno ga je protresti prije uporabe, raspršiti po suhoj ili vlažnoj kosi i ne ispirati. Namijenjen je svim tipovima kose, za cijelu obitelj, uključujući i djecu.

KININOVAC za jačanje korijena kose

Kininovac (Cinchona succirubra Pav.) je drvo podrijetlom iz Južne Amerike. Njegova kora sadrži ekstrakt kinin, dobro poznat po svojstvima jačanja. Istraživanjima u Klorane laboratorijima odabran je crveni kininovac izrazito bogat kininom koji stimulira korijen kose i time jača kosu. Klorane kinin ekstrakt kombinira se s vitaminima B kompleksa (B5, B6, B8) poznatim po sposobnosti obnove strukture i stimulaciji rasta kose.
Klorane šampon i balzam za jačanje korijena kose s kininom i B vitaminima upotrebljavaju se za jačanje i obnovu zdravlja kose. Nježna osnova za pranje povećava volumen kose i olakšava raščešljavanje. Balzam pojačava i produljuje djelovanje šampona.

NAR za obojenu kosu

Nar (Punica granatum L.) se od antičkog Egipta smatrao simbolom ljubavi, plodnosti i snage. Klorane nar ekstrakt bogat je taninima i ima izražena adstrigentna svojstva. To mu daje sposobnost učvršćivanja boje na keratinu pa ona dulje traje.
Klorane šampon, balzam i sprej za obojenu kosu s ekstraktom nara imaju izražena svojstva učvršćivanja boje, pojačana zaštitnim, obnavljajućim i hranjivim sastojcima. Boja kose dvostruko je postojanija nakon primjene Klorane proizvoda s ekstraktom nara. Balzam obnavlja, regenerira i čini kosu dodatno glatkom i sjajnom. Sprej je originalna dvokomponentna formula koja produljuje postojanost boje, regenerira, čini kosu dodatno glatkom i štiti je od štetnog utjecaja UV zraka. Koristi se bez ispiranja.

ZOB za često pranje kose

Zob (Avena sativa L.) je žitarica koja se uzgaja diljem Europe i u Sjevernoj Americi, na područjima s umjerenom klimom. Ekstrakt zobi odlikuje se velikom koncentracijom polisaharida koji štite i omekšavaju kosu.
Kloran šampon i balzam za često pranje s ekstraktom zobi imaju izražena svojstva omekšavanja i zaštite tjemena i vlasišta. Šampon sadrži nježnu osnovu za pranje, povećanje volumena i sredstva za lakše raščešljavanje kose. Potpuno je siguran i za najosjetljiviju kosu. Balzam omekšava kosu, olakšava njezino raščešljavanje i smanjuje elektricitet.
Klorane šampon za suho pranje s ekstraktom zobi sadrži posebno usitnjene škrobne sastojke koji vrlo snažno upijaju masnoću i čiste vlasište bez pranja. Volumen kose i lepršavost obnavljaju se u nekoliko minuta. Brz i praktičan za uporabu. Osobito se preporučuje zaposlenim osobama ili onima koje nisu u mogućnosti često prati kosu.