English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Mišićni bolovi ne pogađaju samo starije

Podijeli

Autor:
Martina Topolovec, mr. pharm.
objavljeno u broju 44 (10/05)

Zapanjuje podatak da su bolovi u mišićima i zglobovima među najučestalijim uzrocima izostanka s posla

Osobe različite životne dobi često se žale na mišićne i reumatske tegobe. Mehanizam bola vrlo je složen, a neugodan doživljaj nastaje prenošenjem bolnih impulsa iz pojedinih dijelova organizma u više centre mozga. Zapanjuje podatak da su bolovi u mišićima i zglobovima među najučestalijim uzrocima izostanka s radnog mjesta. Često se javljaju tegobe u koštano-zglobnom i mišićnom sustavu, obično praćene otežanim kretanjem i osjećajem nelagode. Što učiniti u takvim slučajevima? Odgovor se sam nameće: ublažiti bol i održati pokretljivost, tj. olakšati si svakodnevnicu jer bolovi nisu nimalo ugodni.

Što je Deep Heat?

Deep Heat (krema, sprej i oblozi) je lokalni pripravak za ublažavanje bolova u zglobovima i mišićima, koji djeluje u području površnih živčanih završetaka. Nakon nanošenja na kožu, na bolnome mjestu razvijaju se toplina i žarenje koji umanjuju osjećaj bola, sprječavajući prijenos bolnih impulsa s periferije. Lokalno zagrijavanje u kombinaciji s masažom bolnog područja pojačava prokrvljenost na bolnome mjestu i omogućava bolju opskrbu kisikom i hranjivim tvarima. Postupno dolazi do opuštanja mišića, ublažavanja bola, osjećaja olakšanja te poboljšanja pokretljivosti.

Kad Deep Heat?

Deep Heat ublažava reumatske tegobe, bolove i ukočenost u mišićima, bolove i tešku pokretljivost zglobova, lumbago i ishijalgiju. Prikladan je i za primjenu u sportu i rekreaciji. Kad govorimo o sportu, mislimo prije svega na preventivno djelovanje u smislu sprječavanja ozljede. Deep Heat proizvodi zagrijavaju mišiće, pripremajući ih za pojačanu aktivnost, istodobno smanjujući rizik nastanka sportske ozljede.

Kako Deep Heat?

Deep Heat kremu treba umasirati na bolno područje da bi se aktivni sastojci apsorbirali i djelovali. Deep Heat sprej idealno je sredstvo za primjenu na teže dostupnim mjestima, primjerice pojedinim dijelovima leđa. Dovoljno ga je samo raspršiti na bolno mjesto bez dodatne masaže i utrljavanja. Deep Heating Maxx Patch oblozi omogućuju produljeno djelovanje aktivnih tvari na bolnome mjestu. Prikladni su za primjenu preko noći ili za sportskih aktivnosti.
Deep Heat, kao i druge lokalne pripravke za ublažavanje bolova, ne smijemo primijeniti na oštećenu ili upaljenu kožu. Nakon uporabe moramo dobro oprati ruke i prilikom primjene izbjegavati dodir sa sluznicom očiju i usta.

Zašto Deep Heat?

Topli terapijski postupak učinkovita je pomoć kod srednje jakih bolova u mišićima i zglobovima. Deep Heat krema, sprej i oblozi dubinski zagrijavaju bolno područje, opuštaju mišiće, ublažavaju bolove te poboljšavaju pokretljivost.