English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Centrum - Sve od A do Ž + lutein

Podijeli

objavljeno u broju 48 (06/06)

Prvi Centrum multivitaminski proizvodi proizvedeni su sedamdesetih godina prošloga stoljeća. Danas su korisnicima na raspolaganju mnogi Centrum multivitaminski pripravci koji se prodaju u više od 79 zemalja svijeta. Zahvaljujući stalnim istraživanjima i razvoju, sadrže najpotpuniju formulu za dugoročnu podršku zdravlju, zbog čega su najprodavaniji multivitaminski proizvodi na svijetu! Činjenica je da su Centrum proizvodi broj jedan i u Hrvatskoj (31 posto tržišta u 2005.; izvor: PharMIS, Zagreb)

Potpuni sastav za zdravlje cijelog organizma

Centrum multivitamini sadrže sve nužne vitamine, minerale i elemente u tragovima koje ljudsko tijelo treba svaki dan. A odsad i lutein, karotenoid posebno važan za oči i dobar vid.

Vitamini, minerali i elementi u tragovima - Ovi nutrijenti imaju ključnu ulogu u većini biokemijskih reakcija koje se kontinuirano zbivaju u ljudskom tijelu. Upotpunjuju svakodnevnu prehranu i omogućuju tijelu da održi vitalnost, aktivnost i izdržljivost.
Voće i povrće najvažniji su izvori multivitamina u hrani, pa nutricionisti smatraju da bismo trebali uzimati najmanje pet obroka voća i povrća dnevno. No, jedno od najnovijih istraživanja pokazuje da se samo 20 do 30 posto stanovništva pridržava tog savjeta. Drugim riječima, za većinu stanovništva karakteristična nedovoljna opskrba nekim vitaminima čimbenik je rizika za neka kronična oboljenja. Zato vodeće znanstvene institucije preporučuju svakodnevno uzimanje multivitaminskih pripravaka tijekom cijele godine (Journal of the American Medical Association (JAMA), June 19 2002 - Vol 287).

Centrum - od sada s luteinom!

Što je lutein?

  • Lutein je karotenoid, žuti pigment koji se sintetizira u biljkama.
  • Uglavnom ga ima u povrću tamnozelenih listova (špinat, kelj, brokula, grašak).
  • U ljudskom tijelu može se naći u plazmi, koži i u očima na mjestu najoštrijeg vida (u žutoj pjegi - macula lutea).
  • Filtrira kratkovalnu svjetlost i sprječava oštećenja osjetljivih vidnih stanica, pa stoga štiti od glaukoma i katarakte, a prije svega od senilne makularne degeneracije (ageing macula degeneration - AMD).
  • Kao antioksidans veže na sebe agresivne slobodne radikale i pridonosi zaštiti organizma.
  • Lutein je nužan ljudskom tijelu, a s obzirom na to da ga tijelo ne može samo sintetizirati, važno je redovito ga primati putem hrane!
  • 60 posto oftalmologa svojim pacijentima preporučuje lutein (20. Kemin Foods anketa oftalmologa i optičara, 2002.)

Od sada multivitamini Centrum sadrže FloraGlo-lutein, koji se proizvodi patentiranim procesom iz cvijeta nevena. Identičan je prirodnom luteinu, pa ga ljudsko tijelo lako apsorbira.