English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Za pelud spremni!

Podijeli

objavljeno u broju 48 (06/06)

Nasaleze, sprej protiv alergije, koji je već drugu sezonu na hrvatskom tržištu, izumila je upravo osoba alergična na pelud koja se u životu susrela sa svim problemima koji prate alergičare. Po svom sastavu Nasaleze je usitnjeni celulozni prah koji se nakon primjene (sprejanja u nos) stapa s fiziološki prisutnom sluzi na nosnoj sluznici stvarajući zaštitni film koji djeluje kao barijera kontaktu alergena s nosnom sluznicom.
Primjena Nasaleze spreja nalazi opravdanje u činjenici da je riječ o mehaničkoj zaštiti sluznice nosa, čime se sprječava dodir alergena i sluznice nosa. A upravo Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u svojim naputcima za uspješno tretiranje i liječenje alergija kao prvi korak savjetuje izbjegavanje dodira s alergenom. Naravno, naputci uključuju i ostanak u kući za najvećih koncentracija peludi u zraku, u vrijeme cvatnje alergogenih biljaka, ali i na ostale mjere samopomoći kojima se mogu ublažiti simptomi peludne hunjavice.

Da bi ispunio svoju ulogu, Nasaleze sprej treba primjenjivati točno prema uputi, i to na sljedeći način: prije uporabe ispuhati nos, umetnuti raspršivač u jednu nosnicu, začepiti drugu, stisnuti bočicu i udahnuti prah normalnim fiziološkim udahom. Postupak se ponavlja s drugom nosnicom.
Nasaleze sprej može se koristiti nekoliko puta na dan, bez ograničenja u primjeni. No, valja napomenuti da ga treba nanijeti nakon svakog ispuhivanja nosa. Osim toga, može se kombinirati s ostalom medikamentnom terapijom, kako antialergijskom, tako i s lijekovima protiv drugih bolesti.

Ako već imate nekih iskustava u korištenju Nasaleze spreja, pozivamo vas da nam se javite e-mailom (savjetovalište@oktal-pharma-hr) ili pismom (Oktal Pharma, Utinjska 40, 10020 Zagreb, s naznakom za Nasaleze iskustvo), a vaš trud svakako ćemo nagaditi.

Svim osobama alergičnim na pelud želimo uspješnu borbu protiv alergena u ovoj sezoni, a ako i Nasaleze u tome može pomoći, bit će nam osobito zadovoljstvo!