English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Teme

  

Tema broja

   

Alergologija

   

Alternativna medicina

   

Baromedicina

   

Biljna ljekarna

   

Dentalna medicina

   

Dermatologija

   

Dijagnostika

   

Estetska medicina

   

Fizikalna medicina

   

Fizikalna terapija

   

Ginekologija i porodništvo

   

Hitni medicinski postupci

   

Homeopatija

   

Imunologija

   

Infektologija

   

Interna medicina

   

Iz strane literature

   

Javno zdravstvo

   

Kirurgija

   

Klinička istraživanja

   

Klub Avéne

   

Kontaktologija

   

Kultura tijela

   

Logopedija

   

Mali, korisni savjeti

   

Medicinski leksikon

   

MediSense klub

   

Neurologija

   

Nutricionizam

   

Oftalmologija

   

Opća medicina

   

Ortopedija

   

Otorinolaringologija

   

Pedijatrija

   

Predstavljamo knjige

   

Prevencija

   

Priroda i zdravlje

   

Psihijatrija

   

Psihologija

   

Pulmologija

   

Reumatologija

   

Samoliječenje

   

Sport i rekreacija

   

Stručne zanimljivosti

   

Traumatologija

   

Trudnoća i majčinstvo

   

Udruge oboljelih

   

Urologija

   

Vi pitate - mi odgovaramo

   

Zdravlje Plus - prehrambeni kutak

   

Školska medicina

  

Stručno-promotivni članci

Obavijesti
09.02.2015.

Dana 30. siječnja 2015., u Centru za zdravstvenu gerontologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", održana je 39. gerontološka radionici za izradbu web servisa za implementaciju NRS 2002 putem GeroS-a.

03.02.2015.

Dana 26. siječnja 1965. usvojena je prva Direktiva Vijeća Europe 65/65 koja se odnosila na lijekove i medicinske proizvode, što se smatra prvim korakom i temeljem u kreiranju farmaceutske regulative na području EU, koja je danas iznimno uređena! Na tada postavljenim temeljima su izgrađeni strogi regulatorni kriteriji za najviše standarde u kakvoći, sigurnosti i učinkovitosti lijekova u EU. Lijekovi koji moraju proći nadzor za stavljanje na tržište u zemljama EU neosporno su najviše kakvoće i prolaze rigoroznu procjenu obzirom na moguće zdravstvene doprinose i eventualne rizike prije nego se nađu u rukama naših pacijenata!

30.01.2015.

U današnje vrijeme iznimno intenzivne životne dinamike najčešće pribjegavamo različitim tretmanima detoksikacije kako bi naše tijelo bilo sposobno apsorbirati čim više aktivnosti kojima se bavimo. No, nužno je napraviti detoksikaciju životnog sustava kako bi reducirali generatore stresa te kvalitetnije funkcionirali u svom okruženju. Što znači detoksikacija životnog sustava i kako je provesti saznajte na predstojećoj radionici Inicijative Leptir - Zona srca.
22.01.2015.

Agencija za elektroničke medije i UNICEF organizirali su danas raspravu o prijedlogu novog Pravilnika o zaštiti djece u elektroničkim medijima.

20.01.2015.

Hrvatska postaje sjedilačka nacija. Ovaj opasan svjetski trend zahvatio je i našu zemlju. Stručnjaci s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu upozoravaju kako nema opravdanja niti odgode hitne promjene navika koje nam mogu poboljšati zdravstveni status i život učiniti zdravijim. Nakon blagdana većina nas je dobila koju kilu više. Jelo se i pilo izvan svakodnevnih navika pa je sada pravo vrijeme za promjenu.

14.01.2015.

U božićnom i novogodišnjem ozračju darivanja, Oktal Pharma - Vaše zdravlje i izdavačke kuće ponovno su ponudile brojne naslove, objavljene u časopisu Vaše zdravlje br. 95 (izdanje prosinac 2014.). Da je knjiga i dalje vjeran prijatelji i pratilac u našim životima posvjedočio je veliki broj pristiglih dopisnica.
Izvlačenje sretnih dobitnika provedeno je 13. siječnja 2015.