English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Teme

  

Tema broja

   

Alergologija

   

Alternativna medicina

   

Baromedicina

   

Biljna ljekarna

   

Dentalna medicina

   

Dermatologija

   

Dijagnostika

   

Estetska medicina

   

Fizikalna medicina

   

Fizikalna terapija

   

Ginekologija i porodništvo

   

Hitni medicinski postupci

   

Homeopatija

   

Imunologija

   

Infektologija

   

Interna medicina

   

Iz strane literature

   

Javno zdravstvo

   

Kirurgija

   

Klinička istraživanja

   

Klub Avéne

   

Kontaktologija

   

Kultura tijela

   

Logopedija

   

Mali, korisni savjeti

   

Medicinski leksikon

   

MediSense klub

   

Neurologija

   

Nutricionizam

   

Oftalmologija

   

Opća medicina

   

Ortopedija

   

Otorinolaringologija

   

Pedijatrija

   

Predstavljamo knjige

   

Prevencija

   

Priroda i zdravlje

   

Psihijatrija

   

Psihologija

   

Pulmologija

   

Reumatologija

   

Samoliječenje

   

Sport i rekreacija

   

Stručne zanimljivosti

   

Traumatologija

   

Trudnoća i majčinstvo

   

Udruge oboljelih

   

Urologija

   

Vi pitate - mi odgovaramo

   

Zdravlje Plus - prehrambeni kutak

   

Školska medicina

  

Stručno-promotivni članci

Obavijesti
06.04.2017.

I ove godine, petnaesti put u Hrvatskoj, od 10. do 11. travnja obilježit će se Svjetski dan Parkinsonove bolesti poznat u svijetu kao PD Awareness Day, ali uz proširena događanja budući se slavi dvjestota obljetnica Parkinsonove bolesti (1817.-2017.)

28.03.2017.

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori predstavili su novi program za djecu s teškoćama u razvoju - Karavan Orkestar. Program je predstavljen u Centru za rehabilitaciju Zagreb - podružnica Sloboština. Ovim programom, CRVENI NOSOVI šire svoju misiju donošenja radosti i to djeci i mladima s teškoćama u razvoju u centrima za rehabilitaciju te centrima za odgoj i obrazovanje

27.03.2017.

U subotu, 25. ožujka, na Trgu Petra Preradovića (kod Bogovićeve) udruga Europa Donna Hrvatska obilježila je 21. Dan narcisa. Tradicionalna javno-zdravstvena kampanja posvećena oboljelima od raka dojke i ove je godine bila u znaku prodaje narcisa, cvijeta koji simbolizira nadu, buđenje i novi život. Ovom akcijom poslana je poruka kako rano otkrivanje spašava živote te se naglasila važnost odlaska na redovite preglede.
28.02.2017.

Genosovi znanstvenici, kao dio velikog međunarodnog istraživačkog konzorcija, sudjelovali su u iznimno značajnom istraživanju pod nazivom "Connecting genetic risk to disease endpoints through the human blood plasma proteome" objavljenom u prestižnom znanstvenom časopisu Nature Communications. Međunarodni tim znanstvenika vodio je prof. Karsten Suchre s Weill Cornell Medicine u Qataru.

24.01.2017.

U božićnom i novogodišnjem ozračju darivanja, Oktal Pharma - Vaše zdravlje i izdavačka kuća Planetopija ponudili su četiri naslova, popis koji je objavljen u časopisu Vaše zdravlje br. 103 (izdanje prosinac 2016.). Da je knjiga i dalje vjeran prijatelji i pratilac u našim životima posvjedočio je veliki broj pristiglih dopisnica. Izvlačenje sretnih dobitnika provedeno je 21. siječnja 2017. 

29.12.2016.

Nakon što smo uspješno odradili stres božićnog shoppinga, uživali u druženju s bližnjima i blagdanskim delicijama, pred našom je kožom ostao ultimativni izazov - novogodišnji doček. U najluđoj noći se volimo posebno dotjerati kako bi na dostojan način ispratili godinu na odlasku i dočekali novu, pa su Dermatološki laboratoriji Avène iz svog asortimana izdvojili proizvode za njegu muške i ženske kože, koji će nam pružiti blistav izgled, a da pritom neće nadražiti čak ni najosjetljiviju kožu.