English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Teme

  

Tema broja

   

Alergologija

   

Alternativna medicina

   

Baromedicina

   

Biljna ljekarna

   

Dentalna medicina

   

Dermatologija

   

Dijagnostika

   

Estetska medicina

   

Fizikalna medicina

   

Fizikalna terapija

   

Ginekologija i porodništvo

   

Hitni medicinski postupci

   

Homeopatija

   

Imunologija

   

Infektologija

   

Interna medicina

   

Iz strane literature

   

Javno zdravstvo

   

Kirurgija

   

Klinička istraživanja

   

Klub Avéne

   

Kontaktologija

   

Kultura tijela

   

Logopedija

   

Mali, korisni savjeti

   

Medicinski leksikon

   

MediSense klub

   

Neurologija

   

Nutricionizam

   

Oftalmologija

   

Opća medicina

   

Ortopedija

   

Otorinolaringologija

   

Pedijatrija

   

Predstavljamo knjige

   

Prevencija

   

Priroda i zdravlje

   

Psihijatrija

   

Psihologija

   

Pulmologija

   

Reumatologija

   

Samoliječenje

   

Sport i rekreacija

   

Stručne zanimljivosti

   

Traumatologija

   

Trudnoća i majčinstvo

   

Udruge oboljelih

   

Urologija

   

Vi pitate - mi odgovaramo

   

Zdravlje Plus - prehrambeni kutak

   

Školska medicina

  

Stručno-promotivni članci

Obavijesti
02.10.2012.

Na današnjoj konferenciji za novinare Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) predstavila je zaključke stručnog Povjerenstva za ocjenu prijava sumnji na nuspojave cjepiva protiv gripe. Navedeno Povjerenstvo je osnovano u kolovozu 2012. godine kako bi ocijenilo prijave sumnji na neurološke nuspojave koje je HALMED zaprimio u razdoblju od srpnja do rujna 2012. godine te kako bi ocijenilo utječu li navedene prijave na omjer koristi i rizika primijenjenih cjepiva protiv gripe.

02.10.2012.

Kompanije Procter&Gamble i Konzum obilježit će listopad, mjesec posvećen borbi protiv raka dojke, humanitarnom akcijom "Žena ženi" čija je svrha prikupljanje financijskih sredstava za udrugu Europa Donna koja već godinama aktivno podiže svijest žena o raku dojke.


27.09.2012.

Rodilište Klinike za ženske bolesti i porode KB-a Merkur dobilo je status "Rodilišta - prijatelja djece". Time je postalo 24. od ukupno 31 rodilišta u Hrvatskoj koja su zaslužila taj naslov. Da bi steklo status prijatelja djece, rodilište treba dokazati da je uspješno primijenilo deset koraka za uspješno dojenje, te poštivati odredbe Međunarodnog kodeksa o načinu reklamiranja i prodaje nadomjestaka za majčino mlijeko.
25.09.2012.

Gradski ured za zdravstvo i branitelje u suradnji sa Zakladom "Hrvatska kuća srca", Hrvatskim kardiološkim društvom, Medicinskim fakultetom u Zagrebu, Hrvatskom udrugom kardioloških medicinskih sestara i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo organizira obilježavanje Svjetskog dana srca 2012. u subotu, 29. rujna 2012.

11.09.2012.

Obavještavamo sve oboljele od virusnih hepatitisa da će u Splitu, u razdoblju od 14.-15. rujna Hrvatska udruga liječenih i oboljelih od hepatitisa "Hepatos" organizirati besplatne preglede aparatom FibroScan®, uređajem koji na potpuno bezbolan način tijekom petominutnog pregleda mjeri elastičnost i utvrđuje stupanj oštećenja jetre. Ovim ultrazvučnim pregledom se dobije nalaz koji odgovara pretrazi biopsije jetre.

08.09.2012.

Brojni posjetitelji, fizioterapeuti, poznati sportaši, plesači, stručnjaci za prehranu... okupili su se danas na košarkaškom igralištu na Jarunu i zajedno vježbali kako biti - Fit kroz život. To je, naime, ovogodišnja poruka u povodu Međunarodnog dana fizioterapije, a čiju je proslavu na Jarunu organizirala Hrvatska komora fizioterapeuta (HKF).