English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Teme

  

Tema broja

   

Alergologija

   

Alternativna medicina

   

Baromedicina

   

Biljna ljekarna

   

Dentalna medicina

   

Dermatologija

   

Dijagnostika

   

Estetska medicina

   

Fizikalna medicina

   

Fizikalna terapija

   

Ginekologija i porodništvo

   

Hitni medicinski postupci

   

Homeopatija

   

Imunologija

   

Infektologija

   

Interna medicina

   

Iz strane literature

   

Javno zdravstvo

   

Kirurgija

   

Klinička istraživanja

   

Klub Avéne

   

Kontaktologija

   

Kultura tijela

   

Logopedija

   

Mali, korisni savjeti

   

Medicinski leksikon

   

MediSense klub

   

Neurologija

   

Nutricionizam

   

Oftalmologija

   

Opća medicina

   

Ortopedija

   

Otorinolaringologija

   

Pedijatrija

   

Predstavljamo knjige

   

Prevencija

   

Priroda i zdravlje

   

Psihijatrija

   

Psihologija

   

Pulmologija

   

Reumatologija

   

Samoliječenje

   

Sport i rekreacija

   

Stručne zanimljivosti

   

Traumatologija

   

Trudnoća i majčinstvo

   

Udruge oboljelih

   

Urologija

   

Vi pitate - mi odgovaramo

   

Zdravlje Plus - prehrambeni kutak

   

Školska medicina

  

Stručno-promotivni članci

Obavijesti
01.10.2016.

U 10 sati, u organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska, od Hrvatskog narodnog kazališta krenula je povorka sjećanja na sve preminule od raka dojke, ali i sve one koje se hrabro bore s tom zloćudnom bolešću. Povorka hrabrosti zaustavila se na Cvjetnom trgu, gdje je prigodnim programom obilježen 17. dan ružičaste vrpce.

30.09.2016.

Dvodnevni program pete Hospital Days konferencije završio je dinamičnom diskusijom na temu nacionalnog konsenzusa o zdravstvu. Najiščekivanija debata dana protekla je u pomirljivim tonovima sudionika koji su se složili da sustav treba niz nepopularnih mjera da bi postao transparentan, kvalitetan i financijski održiv te na najbolji način služio pacijentima.

29.09.2016.

Povodom nacionalnog tjedna dojenja, od 1. do 7. listopada 2016., u nastavku donosimo informaciju o svim događanjima u Gradu Zagrebu.
28.09.2016.

Dolaskom jeseni i zime te padom temperature organizam doživljava promjene koje mogu utjecati i na rad srca. Vrlo često, niske temperature uzrok su prvim tegobama i srčanim simptomima. Mnogi bolesnici koji imaju kronične bolesti ili se liječe zbog bolesti srca dožive pogoršanje svojih tegoba, ponekad i do razine koja ugrožava život.

27.09.2016.

U sklopu Svjetskog dana borbe protiv raka (World Cancer Day) pokrenuta je trogodišnja globalna kampanja 2016. - 2018. Kojom se Republika Hrvatska pridružila s kampanjom na nacionalnoj razini pod imenom "Reci rukama" (Talking hands). Poruka kampanje "Mi možemo. Ja mogu." temelji se na ideji da svaka institucija, zajednica i svaki pojedinac mogu pridonijeti smanjivanju broja oboljelih i umrlih od raka. Kampanjom se želi podići svijest javnosti o oboljenjima od raka, prevenciji, ranom dijagnosticiranju, liječenju i skrbi za oboljele.

23.09.2016.

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori donose smijeh na lica djece u bolnicama zahvaljujući kontinuiranoj podršci građana. Posjete klaunovadoktora su stalne jer nažalost uvijek ima bolesne djece koja čekaju bolje dane u bolesničkim krevetima, a upravo im oni donose djelić boljih dana, smijehom i igrom. Najpotrebniji su djeci koja se liječe na onkološkim odjelima, jer je njihov opravak često dugotrajan, a dodatno ga otežava odvojenost od roditelja i prijatelja. Kako bi povećali broj redovnih posjeta dječjim onkološkim odjelima CRVENI NOSOVI su osnovali zajednicu Smjehonoša.