English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Teme

  

Tema broja

   

Alergologija

   

Alternativna medicina

   

Baromedicina

   

Biljna ljekarna

   

Dentalna medicina

   

Dermatologija

   

Dijagnostika

   

Estetska medicina

   

Fizikalna medicina

   

Fizikalna terapija

   

Ginekologija i porodništvo

   

Hitni medicinski postupci

   

Homeopatija

   

Imunologija

   

Infektologija

   

Interna medicina

   

Iz strane literature

   

Javno zdravstvo

   

Kirurgija

   

Klinička istraživanja

   

Klub Avéne

   

Kontaktologija

   

Kultura tijela

   

Logopedija

   

Mali, korisni savjeti

   

Medicinski leksikon

   

MediSense klub

   

Neurologija

   

Nutricionizam

   

Oftalmologija

   

Opća medicina

   

Ortopedija

   

Otorinolaringologija

   

Pedijatrija

   

Predstavljamo knjige

   

Prevencija

   

Priroda i zdravlje

   

Psihijatrija

   

Psihologija

   

Pulmologija

   

Reumatologija

   

Samoliječenje

   

Sport i rekreacija

   

Stručne zanimljivosti

   

Traumatologija

   

Trudnoća i majčinstvo

   

Udruge oboljelih

   

Urologija

   

Vi pitate - mi odgovaramo

   

Zdravlje Plus - prehrambeni kutak

   

Školska medicina

  

Stručno-promotivni članci

Obavijesti
23.09.2016.

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori donose smijeh na lica djece u bolnicama zahvaljujući kontinuiranoj podršci građana. Posjete klaunovadoktora su stalne jer nažalost uvijek ima bolesne djece koja čekaju bolje dane u bolesničkim krevetima, a upravo im oni donose djelić boljih dana, smijehom i igrom. Najpotrebniji su djeci koja se liječe na onkološkim odjelima, jer je njihov opravak često dugotrajan, a dodatno ga otežava odvojenost od roditelja i prijatelja. Kako bi povećali broj redovnih posjeta dječjim onkološkim odjelima CRVENI NOSOVI su osnovali zajednicu Smjehonoša.

15.09.2016.

Iako se čini da je tema akni sveprisutna i da se o njima sve zna, stvarnost je bitno drugačija. Akne su kožno oboljenje koje može značajno narušiti kvalitetu života uzrokujući nisko samopouzdanje, bijes, anksioznost, čak i depresiju, naročito kada je riječ o adolescentima. Stoga je važno akne shvatiti ozbiljno i na njihovu pojavu reagirati odlaskom dermatologu, a ne ih tretirati zubnom pastom, acetonom ili ostalim sličnim "preparatima" koji se preporučaju na internetu.

15.09.2016.

Stručni simpozij "Croatian Obesity Forum", održan 14. rujna u Zagrebu, okupio je istaknute europske i hrvatske stručnjake s područja medicine, javnog zdravstva, nutricionizma i kineziologije. Imao je za cilj podizanje svijesti o gorućem problemu pretilosti u djece u Hrvatskoj.
19.08.2016.

Wrigleyeva robna marka Orbit uspješno je prikupila 500.000 kuna s ciljem educiranja djece diljem Hrvatske o važnosti dentalne higijene i redovitih posjeta doktorima dentalne medicine.

16.08.2016.

Boravak na suncu je neizostavan, a mnogima i najdraži dio godišnjeg odmora. Pritom se, nažalost, često zaboravlja na štetan utjecaj koje sunce, odnosno njegove UVA i UVB zrake imaju na našu kožu.

13.07.2016.

Tvrtka PharmaS prva je farmaceutska tvrtka u Hrvatskoj koja je stekla status "PHARMA HFD - Partner FARMACEUTSKE IZVRSNOSTI HFD-a". Projekt je krajem prošle godine pokrenut na inicijativu Hrvatskog farmaceutskog društva (HFD) kao temeljne farmaceutske udruge, a njime se žele podržati sve tvrtke koje se bave farmaceutskom djelatnošću i koje slijede stroge kriterije i visoke standarde farmaceutske izvrsnosti na svim razinama.