English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Teme

  

Tema broja

   

Alergologija

   

Alternativna medicina

   

Baromedicina

   

Biljna ljekarna

   

Dentalna medicina

   

Dermatologija

   

Dijagnostika

   

Estetska medicina

   

Fizikalna medicina

   

Fizikalna terapija

   

Ginekologija i porodništvo

   

Hitni medicinski postupci

   

Homeopatija

   

Imunologija

   

Infektologija

   

Interna medicina

   

Iz strane literature

   

Javno zdravstvo

   

Kirurgija

   

Klinička istraživanja

   

Klub Avéne

   

Kontaktologija

   

Kultura tijela

   

Logopedija

   

Mali, korisni savjeti

   

Medicinski leksikon

   

MediSense klub

   

Neurologija

   

Nutricionizam

   

Oftalmologija

   

Opća medicina

   

Ortopedija

   

Otorinolaringologija

   

Pedijatrija

   

Predstavljamo knjige

   

Prevencija

   

Priroda i zdravlje

   

Psihijatrija

   

Psihologija

   

Pulmologija

   

Reumatologija

   

Samoliječenje

   

Sport i rekreacija

   

Stručne zanimljivosti

   

Traumatologija

   

Trudnoća i majčinstvo

   

Udruge oboljelih

   

Urologija

   

Vi pitate - mi odgovaramo

   

Zdravlje Plus - prehrambeni kutak

   

Školska medicina

  

Stručno-promotivni članci

Obavijesti
17.06.2016.

Dolaskom toplijeg vremena, sve češće se odlučujemo na odmor izvan kuće. Laganija odjeća i kupaći kostim uglavnom je sve što nam treba da bismo se uputili na more ili u gorski kraj na odmor, ali neki nam medicinski proizvodi mogu znatno olakšati nezgodne situacije ako se dogode. Prije odlaska na put uputno je raspitati se gdje je najbliža liječnička ordinacija i ljekarna u mjestu u koje odlazite. Hartmann Grupa, vodeći međunarodni proizvođač medicinskih i higijenskih proizvoda, predstavlja "obavezni" dio male putne ljekarne.

22.04.2016.

U hotelu Panorama, 21. travnja 2016. održana je tradicionalna najavna konferencija u povodu ovogodišnje kampanje i javnozdravstvene inicijative u borbi protiv raka kože (melanoma) - "Euromelanoma dan Hrvatska 2016.", uz slogan "Sunce je svugdje oko Vas, a ne samo na plaza".

21.04.2016.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, kardiovaskularne bolesti vodeći su uzrok smrtnosti u svijetu, a u Hrvatskoj od njih umire svaki drugi stanovnik. Novi pristup u prevenciji i liječenju ovih bolesti nudi prvi operativni i stručni HISPA centar za hipertenziju, prevenciju infarkta i moždanog udara, koji je otvoren u zagrebačkoj Poliklinici Aviva u Nemetovoj 2.
13.04.2016.

Premda svi željno iščekujemo toplije vrijeme, proljeće nas često ispunjava nelagodom jer nas neumoljivo podsjeća da smo predugo odgađali novogodišnje odluke povezane s redovitim vježbanjem, zdravijom prehranom i unosom tekućina. No, uz prilagođen program vježbanja i uravnoteženu prehranu, primjena nove inovacije iz Dermatoloških laboratorija Elancyl čini jedinu pravu formulu za borbu s celulitom.

13.04.2016.

U organizaciji Hrvatskog saveza za rijetke bolesti i Hrvatskog društva za rijetke bolesti Hrvatskog liječničkog zbora, 16. travnja 2016. na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) u Zagrebu od 10:00 do 14:00 sati održat će se događanje povodom obilježavanja Svjetskog dana Pompeove bolesti.

23.03.2016.

Opća skupština UN-a je rezolucijom od 22. prosinca 1992. odlučila da se 22. ožujka svake godine obilježi kao Svjetski dan voda. Također kako bi se posebno osvijestila problematika vode, period od 2005. do 2010. proglašen je Desetljećem voda, pod geslom Voda za život. Ovogodišnji slogan svjetskog dana voda je "Voda i sigurnost hrane", s intencijom da se osvijesti problem pitke vode i gladi u svijetu.