English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Teme

  

Tema broja

   

Alergologija

   

Alternativna medicina

   

Baromedicina

   

Biljna ljekarna

   

Dentalna medicina

   

Dermatologija

   

Dijagnostika

   

Estetska medicina

   

Fizikalna medicina

   

Fizikalna terapija

   

Ginekologija i porodništvo

   

Hitni medicinski postupci

   

Homeopatija

   

Imunologija

   

Infektologija

   

Interna medicina

   

Iz strane literature

   

Javno zdravstvo

   

Kirurgija

   

Klinička istraživanja

   

Klub Avéne

   

Kontaktologija

   

Kultura tijela

   

Logopedija

   

Mali, korisni savjeti

   

Medicinski leksikon

   

MediSense klub

   

Neurologija

   

Nutricionizam

   

Oftalmologija

   

Opća medicina

   

Ortopedija

   

Otorinolaringologija

   

Pedijatrija

   

Predstavljamo knjige

   

Prevencija

   

Priroda i zdravlje

   

Psihijatrija

   

Psihologija

   

Pulmologija

   

Reumatologija

   

Samoliječenje

   

Sport i rekreacija

   

Stručne zanimljivosti

   

Traumatologija

   

Trudnoća i majčinstvo

   

Udruge oboljelih

   

Urologija

   

Vi pitate - mi odgovaramo

   

Zdravlje Plus - prehrambeni kutak

   

Školska medicina

  

Stručno-promotivni članci

Obavijesti
17.03.2016.

U organizaciji Europa Donna Hrvatska, Hrvatskog foruma protiv raka dojke, a ujedno i članice Europske koalicije Europa Donna, 19. ožujka 2016. u cijeloj Hrvatskoj se po dvadeseti put održava tradicionalni "Dan narcisa", posvećen oboljelima od raka dojke.

15.03.2016.

Problematična i masna koža sklona aknama predstavlja ozbiljan zdravstveni i psihološki problem za mnoge ljude diljem svijeta, pa borbu protiv akni treba shvatiti vrlo ozbiljno. Zato su u Dermatološkim laboratorijima Avène, razvili Cleanance i Triacneal Expert linije za problematičnu kožu sklonu aknama.

11.03.2016.

Počeši s razlogom nova je javnozdravstvena kampanja koju Ožujsko pivo pokreće u partnerstvu s Kliničkim bolničkim centrom Zagreb uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske. Glavni je cilj kampanje podizanje svijesti o muškom zdravlju s naglaskom na važnost redovitog samopregleda s ciljem ranog otkrivanja raka testisa.
09.03.2016.

Farmakognozija je najstarija prirodna znanost koja potječe još od pračovjeka. Kao grani farmaceutskih znanosti, cilj joj je upoznati ljekovite tvari i sirovine prirodnoga podrijetla (biljnoga, životinjskoga, mineralnoga), te razumjeti ulogu prirodnih ljekovitih tvari u istraživanju i razvoju lijekova, prevenciji bolesti i liječenju.

04.03.2016.

Acibadem grupacija, koja u sastavu ima 18 vrhunski opremljenih bolnica i 13 zdravstvenih centara, uskoro će svoje usluge ponuditi i u Hrvatskoj. Za početak, usluge će biti dostupne kroz predstavništvo u Zagrebu, a zatim, ukoliko naiđu na interes i podršku javno-zdravstvenih vlasti, spremni su tijekom narednih pet godina investirati u hrvatski zdravstveni sustav te sagraditi bolnicu i u Hrvatskoj.

29.02.2016.

Bez obzira na godine i spol, svatko od nas priželjkuje biti u dobroj formi, no ponekad to nije lako. Dnevni ubrzani ritam, stresne situacije i manjak vremena najčešći su krivci za zanemarivanje našeg tijela. No, ne zaboravimo pritom da brigom o zdravlju i pravilnom prehranom možemo puno napraviti za organizam. Uz vježbanje, upravo je crveno meso idealna namirnica bogata proteinima, koja će nam osigurati potrebnu energiju.