English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Teme

  

Tema broja

   

Alergologija

   

Alternativna medicina

   

Baromedicina

   

Biljna ljekarna

   

Dentalna medicina

   

Dermatologija

   

Dijagnostika

   

Estetska medicina

   

Fizikalna medicina

   

Fizikalna terapija

   

Ginekologija i porodništvo

   

Hitni medicinski postupci

   

Homeopatija

   

Imunologija

   

Infektologija

   

Interna medicina

   

Iz strane literature

   

Javno zdravstvo

   

Kirurgija

   

Klinička istraživanja

   

Klub Avéne

   

Kontaktologija

   

Kultura tijela

   

Logopedija

   

Mali, korisni savjeti

   

Medicinski leksikon

   

MediSense klub

   

Neurologija

   

Nutricionizam

   

Oftalmologija

   

Opća medicina

   

Ortopedija

   

Otorinolaringologija

   

Pedijatrija

   

Predstavljamo knjige

   

Prevencija

   

Priroda i zdravlje

   

Psihijatrija

   

Psihologija

   

Pulmologija

   

Reumatologija

   

Samoliječenje

   

Sport i rekreacija

   

Stručne zanimljivosti

   

Traumatologija

   

Trudnoća i majčinstvo

   

Udruge oboljelih

   

Urologija

   

Vi pitate - mi odgovaramo

   

Zdravlje Plus - prehrambeni kutak

   

Školska medicina

  

Stručno-promotivni članci

Obavijesti
18.01.2016.

Prekomjerno uživanje u hrani i piću za vrijeme proteklih blagdana može, osim koje kile viška, doprinijeti i nakupljanju masnoće u jetri. Naime, upravo je jetra svojevrsni filter koji svakodnevno pomaže čišćenju organizma od štetnih tvari koje unesemo. Sve što unesemo u organizam, od hrane i pića do pojedinih vrsta lijekova, sve to proći će kroz našu jetru koja je zaslužna za zdravlje i održavanje imuniteta našeg organizma.

30.12.2015.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, godišnja potrošnja čistog alkohola po stanovniku u Republici Hrvatskoj iznosi 12.2L (muškarci 17.1L; žene 7.1L), što je znatno više od europskog prosjeka, a poznato je kako je prekomjerno pijenje alkoholnih pića povezano s povećanim rizikom obolijevanja, ozljeđivanja i umiranja.

18.12.2015.

U organizaciji Hrvatskog društva za alkoholizam i druge ovisnosti Hrvatskog liječničkoga zbora i Referentnog centra Ministarstva zdravlja za ovisnosti o drogama, održana je stručna rasprava "Zlouporaba i namjerna nepropisna primjena lijekova za liječenje ovisnosti o drogama". Sudionici rasprave ukazali su na rastući problem i potrebu utvrđivanja učinkovitih mjera za suzbijanje zlouporabe i namjerne nepropisne primjene lijekova u liječenju ovisnosti o drogama.
16.12.2015.

Novogodišnje su odluke najčešće povezane s obećanjima koje si zadajemo radi poboljšanja kvalitete života, a jedan od najboljih poteza u vezi zdravlja svakako je i prestanak pušenja.

16.12.2015.

Hrvatsko farmaceutsko društvo ovim putem želi reagirati na medijske objave u kojima se insinuira da su "hrvatski potrošači vjerojatno izvrgnuti sitnim trikovima i skupim prevarama u farmaciji", a nastavno na vijest da je australski sud povukao iz prodaje analgetik (lijek protiv bolova) ibuprofen  jednog proizvođača nakon presude da su kupci prevareni u pogledu učinkovitosti lijeka.

11.12.2015.

Epidemiološko istraživanje robne marke Orbit i Hrvatske komore dentalne medicine (HKDM) pokazalo je da KEP indeks u hrvatskih dvanaestogodišnjaka iznosi 4,51, što je najlošiji rezultat u odnosu na ostale europske zemlje. Istraživanje je provedeno u sklopu zdravstveno-edukativne kampanje marke Orbit "Žvači, jer to promjenu znači", te je obuhvatilo 1951 ispitanika u devet gradova, kroz sedam županija, po metodi koju je propisala Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), a usvojio FDI (World Dental Federation).