English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Teme

  

Tema broja

   

Alergologija

   

Alternativna medicina

   

Baromedicina

   

Biljna ljekarna

   

Dentalna medicina

   

Dermatologija

   

Dijagnostika

   

Estetska medicina

   

Fizikalna medicina

   

Fizikalna terapija

   

Ginekologija i porodništvo

   

Hitni medicinski postupci

   

Homeopatija

   

Imunologija

   

Infektologija

   

Interna medicina

   

Iz strane literature

   

Javno zdravstvo

   

Kirurgija

   

Klinička istraživanja

   

Klub Avéne

   

Kontaktologija

   

Kultura tijela

   

Logopedija

   

Mali, korisni savjeti

   

Medicinski leksikon

   

MediSense klub

   

Neurologija

   

Nutricionizam

   

Oftalmologija

   

Opća medicina

   

Ortopedija

   

Otorinolaringologija

   

Pedijatrija

   

Predstavljamo knjige

   

Prevencija

   

Priroda i zdravlje

   

Psihijatrija

   

Psihologija

   

Pulmologija

   

Reumatologija

   

Samoliječenje

   

Sport i rekreacija

   

Stručne zanimljivosti

   

Traumatologija

   

Trudnoća i majčinstvo

   

Udruge oboljelih

   

Urologija

   

Vi pitate - mi odgovaramo

   

Zdravlje Plus - prehrambeni kutak

   

Školska medicina

  

Stručno-promotivni članci

Obavijesti
14.11.2017.

Ima nešto u hladnim zimskim danima što u nama budi potrebu za prisnošću s našim najmilijima. Mnogi upravo iz tog razloga vole zimu, bilo da smo ugodno ušuškani pred TV-om u toplini svoga doma, ispijamo kuhano vino u blagdanskom ambijentu ili se pak na skijama spuštamo niz neku padinu – zimske aktivnosti volimo provoditi u društvu najbližih. No bilo da se naša omiljena aktivnost odvija u zatvorenom prostoru ili u prirodi jedna je stvar zajednička – zimi, zbog utjecaja vjetra, hladnoće, suhoće zraka u prostorijama s centralnim grijanjem i ostalih specifičnosti hladnog vremena, naša koža može postati suha, gruba i ispucala, sklona nastanku iritacije i ekcema. Suha koža ujedno i je i više osjetljiva, pa tako svaki od navedenih simptoma ima specifične zahtjeve njege, jer se uporabom neodgovarajućih kozmetičkih preparata stanje kože dodatno pogoršava. U želji da osiguraju optimalnu zaštitu i udovolje potrebama suhe i osjetljive kože, stručnjaci iz Dermatoloških laboratorija Avène su razvili čak četiri linije proizvoda za njegu specifičnih stanja suhe kože cijele obitelji: TriXéra NUTRITION, XeraCalm A.D, Cold Cream i Akérat.

13.11.2017.

Svjetski dan AIDS-a i ove godine obilježava se 1. prosinca, čemu prethodi kampanja Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo pod nazivom "Nauči, primjeni, podijeli". Kampanja će završiti 2. prosinca tradicionalnim "Pozitivnim koncertom" u organizaciji HUHIV-a, koji će okupiti brojne glazbenike kako bi svojim sudjelovanjem i podrškom poslali poruku mladima o važnosti znanja i zaštite spolnog zdravlja.

09.11.2017.

Stručni simpozij "Croatian Obesity Forum" okupio je istaknute hrvatske stručnjake s dugogodišnjim iskustvom na području ginekologije, pedijatrije, endokrinologije i dijabetologije te javnog zdravstva. S temom Zdravlje majke i djeteta, organiziran je ususret Svjetskom danu dijabetesa (14. studenoga) koji ove godine posebnu pozornost posvećuje zdravlju žene i pravu na zdraviju budućnost. Organizator stručnog simpozija je javnozdravstveni program "PETICA-igrom do zdravlja" Hrvatskog liječničkog zbora, čiji cilj je prevencija pretilosti u djece školske dobi. Program se bavi edukacijom djece i njihovih roditelja o važnosti pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti, a uključuje više od 4000 dionika te djeluje u zagrebačkim osnovnim školama od školske godine 2014./2015.
23.10.2017.

Zajednička kampanja Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Ožujskog piva Počeši s razlogom za rano otkrivanje raka testisa i ove godine bilježi uspjeh u broju spašenih života. I ovogodišnje aktivnosti kampanje potaknule su muškarce na važnost samopregleda i odlaska urologu za rano otkrivanje raka testisa.

20.10.2017.

Prije točno 15 godina, 2002. godine nutricionistica Darija Vranešić Bender sa svojim timom osnovala je tvrtku Vitaminoteka s ciljem da postane primarno informacijsko središte i vodeća tvrtka za savjetovanje u sektoru nutricionizma. S istim ciljem istodobno je pokrenut i portal Vitamini.hr koji je i danas vodeće mjesto digitalnog prijenosa znanja i predstavlja središnju referentnu digitalnu platformu u segmentu prehrane, zdravlja i nutricionizma. Portal je prepoznat i nagrađivan već u počecima rada, a predstavlja pionirski pothvat buđenja nutricionizma i interneta u Hrvatskoj.

16.10.2017.

Unatoč fokusu javnog zdravstva na nezarazne kronične bolesti, poput dijabetesa, astme, hipertenzije, metaboličkog sindroma i dr., svjedoci smo ponovnog "buđenja" zaraznih bolesti, poput ptičje i pandemijske gripe, SARS-a, bolesti "kravljeg ludila", MRSA-e i drugih rezistentnih bakterija, HIV/AIDS-a, hepatitisa C, hranom prenošene Escherichiae coli...