English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Teme

  

Tema broja

   

Alergologija

   

Alternativna medicina

   

Baromedicina

   

Biljna ljekarna

   

Dentalna medicina

   

Dermatologija

   

Dijagnostika

   

Estetska kirurgija

   

Fizikalna medicina

   

Fizikalna terapija

   

Ginekologija i porodništvo

   

Hitni medicinski postupci

   

Homeopatija

   

Imunologija

   

Infektologija

   

Interna medicina

   

Iz strane literature

   

Javno zdravstvo

   

Kirurgija

   

Klinička istraživanja

   

Klub Avéne

   

Kontaktologija

   

Kultura tijela

   

Logopedija

   

Mali, korisni savjeti

   

Medicinski leksikon

   

MediSense klub

   

Neurologija

   

Nutricionizam

   

Oftalmologija

   

Opća medicina

   

Ortopedija

   

Otorinolaringologija

   

Pedijatrija

   

Predstavljamo knjige

   

Prevencija

   

Priroda i zdravlje

   

Psihijatrija

   

Psihologija

   

Pulmologija

   

Reumatologija

   

Samoliječenje

   

Sport i rekreacija

   

Stručne zanimljivosti

   

Traumatologija

   

Trudnoća i majčinstvo

   

Udruge oboljelih

   

Urologija

   

Vi pitate - mi odgovaramo

   

Zdravlje Plus - prehrambeni kutak

   

Školska medicina

  

Stručno-promotivni članci

Anketa

 
Imate li iskustva s upotrebom suhog šampona za pranje kose?
da
ne» Rezultati
» Ostale ankete
Obavijesti
22.10.2015.

Od samog začeća i razvoja ploda, preko dječje dobi pa kroz cijeli život vitamin B12 ima značajnu ulogu u mnogim metaboličkim reakcijama u našem tijelu. Njegova funkcija najpoznatija je u održavanju zdravlja živčanog i kardiovaskularnog sustava. Umor, slabost, zbunjenost, depresija, loše pamćenje, gubitak teka, određene vrste anemija, demencija, konstipacija, periferna neuropatija i psihoza, samo su neki od simptoma nedostatka vitamina B12.

20.10.2015.

Izreka "pivce za živce" tijekom prošlog stoljeća objašnjavala se sadržajem vitamina B i hmelja u pivu. Danas brojni znanstveni dokazi ukazuju kako pivo doprinosi opuštanju kod psihičke napetosti i koristi dobrom snu i zbog brojnih drugih novootkrivenih tvari koje sadrži. Umjerena konzumacija piva - najviše jedno malo pivo dnevno za žene i dva mala piva za muškarce - pridonosi prehrani, ima opuštajući učinak i može pomoći kod nesanice. Smatra se da je za taj učinak osim sadržaja alkohola odgovoran i hmelj koji se već stoljećima koristi kao prirodno sredstvo za smirenje.

07.10.2015.

CRVENI NOSOVI otvorili su novi redovni program posjeta klaunovadoktora djeci na liječenju u Zavodu za hematologiju i onkologiju u Klinici za tumore u Zagrebu. Klaunovidoktori su istodobno pokrenuli kampanju "Doniraj za pravi program - podrži dječji smijeh" kojom žele prikupiti što više sredstava kako bi mogli donositi smijeh i životnu radost djeci na liječenju.
02.10.2015.

Nakon uspješnog prvog Reumatlona održanog prošle godine u Šibeniku, na kojem je sudjelovalo gotovo 200 natjecatelja, Hrvatsko reumatološko društvo Hrvatskoga liječničkog zbora i ove godine organizira utrku s ciljem podizanja svijesti o upalnim reumatskim bolestima, njihovoj prevenciji i liječenju te tjelesnoj aktivnosti kao sastavnom dijelu terapije i najboljem načinu očuvanja dobrog zdravlja.

02.10.2015.

Unatoč tome što se u mnogim obiteljima djecu uči vještinama potrebnim za oralno zdravlje, roditelji se i dalje suočavaju s problemom kako djeci usaditi takve dobre navike.

01.10.2015.

Pred više od 700 sudionika iz sektora zdravstva, IT-ja, farmacije i osiguranja otvorena je četvrta Hospital Days konferencija u organizaciji tvrtke IN2. Prvi dan konferencije donio je više od 30 predavanja, a razgovaralo se o osam vrlo aktualnih zdravstvenih i tehnoloških tema, od upravljanja bolnicama i novih tehnologija u zdravstvu do položaja zdravstvenih radnika i sestara te novosti s područja eZdravlja.