English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Teme

  

Tema broja

   

Alergologija

   

Alternativna medicina

   

Baromedicina

   

Biljna ljekarna

   

Dentalna medicina

   

Dermatologija

   

Dijagnostika

   

Estetska medicina

   

Fizikalna medicina

   

Fizikalna terapija

   

Ginekologija i porodništvo

   

Hitni medicinski postupci

   

Homeopatija

   

Imunologija

   

Infektologija

   

Interna medicina

   

Iz strane literature

   

Javno zdravstvo

   

Kirurgija

   

Klinička istraživanja

   

Klub Avéne

   

Kontaktologija

   

Kultura tijela

   

Logopedija

   

Mali, korisni savjeti

   

Medicinski leksikon

   

MediSense klub

   

Neurologija

   

Nutricionizam

   

Oftalmologija

   

Opća medicina

   

Ortopedija

   

Otorinolaringologija

   

Pedijatrija

   

Predstavljamo knjige

   

Prevencija

   

Priroda i zdravlje

   

Psihijatrija

   

Psihologija

   

Pulmologija

   

Reumatologija

   

Samoliječenje

   

Sport i rekreacija

   

Stručne zanimljivosti

   

Traumatologija

   

Trudnoća i majčinstvo

   

Udruge oboljelih

   

Urologija

   

Vi pitate - mi odgovaramo

   

Zdravlje Plus - prehrambeni kutak

   

Školska medicina

  

Stručno-promotivni članci

Obavijesti
08.12.2015.

Potaknuto nedavnim napisima o štetnosti paracetamola za djecu, Hrvatsko farmaceutsko društvo želi pravovaljano informirati javnost o navedenoj vijesti, naglašavajući kako je paracetamol lijek koji je iznimno važan i siguran ako se primjenjuje u skladu sa stručnim smjernicama i uputama.

25.11.2015.

Pliva, članica Teva Grupe, od 19. do 21. studenog u Poreču je organizirala drugi po redu Farmaceutski forum Jugoistočne Europe. Ovaj regionalni skup okupio je više od 250 stručnjaka iz 10 europskih zemalja koji su raspravljali o mogućnostima unapređenja struke i dobrobiti pacijenata te budućnosti ljekarništva u zemljama u okruženju.

16.11.2015.

Harmony prenatalni test najbolje "obavlja svoj posao" u određivanju rizika za Downov sindrom, i to bez obzira na dob majke ili stupanj rizika. Zaključak je to nove studije pod imenom NEXT (Non-Invasive Examination of Trisomy), koja je izravno usporedila izvedbu kombiniranog probira i testa Harmony u općoj populaciji. Rezultati te najveće slijepe studije na 16.000 trudnica pokazuju značajnu prednost Harmonyja, koji je otkrio sve slučajeve Downova sindroma, bez lažno negativnih rezultata.
13.11.2015.

Prema podacima Međunarodne dijabetičke federacije (IDF), 387 milijuna ljudi u svijetu trenutačno boluje od dijabetesa, a svakih sedam sekundi jedna osoba umre od dijabetesa. Podaci također procjenjuju kako će kroz narednih 20 godina ta brojka narasti na 592 milijuna.

29.10.2015.

Posljednja su dva dana u Zagrebu održani radni sastanci skupine za osnivanje Mreže za kontrolu kvalitete i sigurnosti hrane jugoistočne Europe (SEEN-FSQC), prve europske organizirane skupine javnozdravstvenih i nastavnih ustanova, fakulteta i laboratorija. Mreža će okupljati ustanove i institucije iz 11 zemalja jugoistočne Europe, a osnovat će se na inicijativu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". Na konferenciji za medije, koja je uslijedila nakon sastanka, predstavljeni su planovi Mreže za nadolazeće razdoblje, kao i konkretni koraci kojima će doprinijeti učinkovitijoj kontroli kvalitete i sigurnosti prehrambenih proizvoda.

28.10.2015.

U povodu obilježavanja Međunarodnog tjedna svjesnosti o buloznoj epidermolizi, društvo za pomoć oboljelima od bulozne epidermolize Debra Hrvatska pokreće veliku humanitarnu akciju Zavrti priču - nosi za djecu leptire. Cilj akcije prikupljanje je sredstava za pomoć članovima udruge i njihovim obiteljima te osiguravanje odgovrajuće zdravstvene zaštite.