English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Teme

  

Tema broja

   

Alergologija

   

Alternativna medicina

   

Baromedicina

   

Biljna ljekarna

   

Dentalna medicina

   

Dermatologija

   

Dijagnostika

   

Estetska kirurgija

   

Fizikalna medicina

   

Fizikalna terapija

   

Ginekologija i porodništvo

   

Hitni medicinski postupci

   

Homeopatija

   

Imunologija

   

Infektologija

   

Interna medicina

   

Iz strane literature

   

Javno zdravstvo

   

Kirurgija

   

Klinička istraživanja

   

Klub Avéne

   

Kontaktologija

   

Kultura tijela

   

Logopedija

   

Mali, korisni savjeti

   

Medicinski leksikon

   

MediSense klub

   

Neurologija

   

Nutricionizam

   

Oftalmologija

   

Opća medicina

   

Ortopedija

   

Otorinolaringologija

   

Pedijatrija

   

Predstavljamo knjige

   

Prevencija

   

Priroda i zdravlje

   

Psihijatrija

   

Psihologija

   

Pulmologija

   

Reumatologija

   

Samoliječenje

   

Sport i rekreacija

   

Stručne zanimljivosti

   

Traumatologija

   

Trudnoća i majčinstvo

   

Udruge oboljelih

   

Urologija

   

Vi pitate - mi odgovaramo

   

Zdravlje Plus - prehrambeni kutak

   

Školska medicina

  

Stručno-promotivni članci

Anketa

 
Imate li iskustva s upotrebom suhog šampona za pranje kose?
da
ne» Rezultati
» Ostale ankete
Obavijesti
29.10.2015.

Posljednja su dva dana u Zagrebu održani radni sastanci skupine za osnivanje Mreže za kontrolu kvalitete i sigurnosti hrane jugoistočne Europe (SEEN-FSQC), prve europske organizirane skupine javnozdravstvenih i nastavnih ustanova, fakulteta i laboratorija. Mreža će okupljati ustanove i institucije iz 11 zemalja jugoistočne Europe, a osnovat će se na inicijativu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". Na konferenciji za medije, koja je uslijedila nakon sastanka, predstavljeni su planovi Mreže za nadolazeće razdoblje, kao i konkretni koraci kojima će doprinijeti učinkovitijoj kontroli kvalitete i sigurnosti prehrambenih proizvoda.

28.10.2015.

U povodu obilježavanja Međunarodnog tjedna svjesnosti o buloznoj epidermolizi, društvo za pomoć oboljelima od bulozne epidermolize Debra Hrvatska pokreće veliku humanitarnu akciju Zavrti priču - nosi za djecu leptire. Cilj akcije prikupljanje je sredstava za pomoć članovima udruge i njihovim obiteljima te osiguravanje odgovrajuće zdravstvene zaštite.

27.10.2015.

U Hrvatskom farmaceutskom društvu najavljeno je tradicionalno obilježavanje Hrvatskog dana ljekarni (29. listopada 2015.), s ovogodišnjom temom "Osteoporoza - o rizicima i prevenciji posavjetujte se s ljekarnikom", s ciljem podizanja svijesti o ovoj "tihoj epidemiji". 
27.10.2015.

Europska kampanja "Bivši pušači su nezaustavljivi" od 2011. godine pomogla je brojnim mladim ljudima da prestanu pušiti i to promoviranjem različitih prednosti života bez duhanskog dima: bolje zdravlje, više novca koji nije potrošen za cigarete i na koncu kvalitetniji život.

27.10.2015.

"Uključi savjest - ponekad djeci treba reći ne" naziv je kampanje koju vodeće članice Grupacije proizvođača piva, slada i hmelja Hrvatske gospodarske komore pokreću u partnerstvu s Ministarstvom zdravlja Republike Hrvatske. Glavni je cilj kampanje koja će trajati do 15. prosinca ove godine podizanje svijesti o nužnosti poštovanja i provedbe zakona kojim je zabranjena konzumacija i prodaja alkoholnih pića osobama mlađima od 18 godina.

22.10.2015.

Od samog začeća i razvoja ploda, preko dječje dobi pa kroz cijeli život vitamin B12 ima značajnu ulogu u mnogim metaboličkim reakcijama u našem tijelu. Njegova funkcija najpoznatija je u održavanju zdravlja živčanog i kardiovaskularnog sustava. Umor, slabost, zbunjenost, depresija, loše pamćenje, gubitak teka, određene vrste anemija, demencija, konstipacija, periferna neuropatija i psihoza, samo su neki od simptoma nedostatka vitamina B12.