English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Teme

  

Tema broja

   

Alergologija

   

Alternativna medicina

   

Baromedicina

   

Biljna ljekarna

   

Dentalna medicina

   

Dermatologija

   

Dijagnostika

   

Estetska medicina

   

Fizikalna medicina

   

Fizikalna terapija

   

   

Hitni medicinski postupci

   

Homeopatija

   

Imunologija

   

Infektologija

   

Interna medicina

   

Iz strane literature

   

Javno zdravstvo

   

Kirurgija

   

   

   

Kontaktologija

   

Kultura tijela

   

Logopedija

   

Mali, korisni savjeti

   

Medicinski leksikon

   

MediSense klub

   

Neurologija

   

Nutricionizam

   

Oftalmologija

   

   

Ortopedija

   

Otorinolaringologija

   

Pedijatrija

   

Predstavljamo knjige

   

Prevencija

   

Priroda i zdravlje

   

Psihijatrija

   

Psihologija

   

Pulmologija

   

Reumatologija

   

   

Sport i rekreacija

   

   

Traumatologija

   

   

Udruge oboljelih

   

Urologija

   

Vi pitate - mi odgovaramo

   

Zdravlje Plus - prehrambeni kutak

   

  

Stručno-promotivni članci

Obavijesti
18.02.2016.

Kad bi se morali odlučiti za samo jedan proizvod za njegu kože, to bi zasigurno bila jedinstvena njega koja poštuje esencijalne potrebe svih tipova kože, bez obzira na njihovo trenutačno stanje. Njega koja umiruje, a ne opterećuje. Fuzijska njega, koja poštujući fiziologiju kože postaje našom drugom kožom.

05.02.2016.

Svjetski dan borbe protiv raka (World Cancer Day) obilježava se svake godine 4. veljače, s ciljem podizanja svijesti o raku, mogućnostima u prevenciji, ranom otkrivanju i liječenju. Na konferenciji za novinare, koju su organizirali Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Koalicija udruga u zdravstvu i udruga "Sve za nju", istaknuto je da je nužan Nacionalni plan za borbu protiv zloćudnih bolesti

28.01.2016.

Osim predugih listi čekanja, pacijenti se u Hrvatskoj redovito susreću s problemima, kao što su dodatni posjet liječniku samo radi uputnice, raspršenost ustanova u kojima se različiti pregledi obavljaju, nefleksibilnost termina pregleda, odnosno neprilagođenost termina za podizanje nalaza poslovnom rasporedu.
26.01.2016.

U božićnom i novogodišnjem ozračju darivanja, Oktal Pharma - Vaše zdravlje i izdavačka kuća Planetopija ponudili su četiri naslova, objavljena u časopisu Vaše zdravlje br. 99 (izdanje prosinac 2015.).

25.01.2016.

"Više od 80 vodećih međunarodnih farmaceutskih, generičkih, dijagnostičkih i biotehnoloških tvrtki, kao i ključna tijela industrije, udružili su se i pozvale vlade i industriju da zajedno rade na provođenju sveobuhvatne akcije protiv rezistentnih infekcija i takozvanih "superbakterija"", objavljeno je u zajedničkoj Deklaraciji na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, u Švicarskoj. Deklaracija po prvi put definira kako vlade i industrija moraju zajedno raditi kako bi se podržalo kontinuirano ulaganje u nove proizvode koji bi pobijedili izazove koje nameće rezistencija na antibiotike.

20.01.2016.

Hrvatsko farmaceutsko društvo (HFD) želi informirati stručnu i širu javnost o sve učestalijem nedopuštenom, lažnom ili neprimjerenom korištenju naziva "LJEKARNA", kojim mnogi pravni ili fizički subjekti evidentno žele korisnike svojih usluga dovesti u zabludu da je riječ o "pravoj" ljekarni, čime se narušava kredibilitet i vjerodostojnost ljekarničke struke i ljekarničke djelatnosti kao integrativnog dijela zdravstvene zaštite u Republici Hrvatskoj.