English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Teme

  

Tema broja

   

Alergologija

   

Alternativna medicina

   

Baromedicina

   

Biljna ljekarna

   

Dentalna medicina

   

Dermatologija

   

Dijagnostika

   

Estetska medicina

   

Fizikalna medicina

   

Fizikalna terapija

   

Ginekologija i porodništvo

   

Hitni medicinski postupci

   

Homeopatija

   

Imunologija

   

Infektologija

   

Interna medicina

   

Iz strane literature

   

Javno zdravstvo

   

Kirurgija

   

Klinička istraživanja

   

Klub Avéne

   

Kontaktologija

   

Kultura tijela

   

Logopedija

   

Mali, korisni savjeti

   

Medicinski leksikon

   

MediSense klub

   

Neurologija

   

Nutricionizam

   

Oftalmologija

   

Opća medicina

   

Ortopedija

   

Otorinolaringologija

   

Pedijatrija

   

Predstavljamo knjige

   

Prevencija

   

Priroda i zdravlje

   

Psihijatrija

   

Psihologija

   

Pulmologija

   

Reumatologija

   

Samoliječenje

   

Sport i rekreacija

   

Stručne zanimljivosti

   

Traumatologija

   

Trudnoća i majčinstvo

   

Udruge oboljelih

   

Urologija

   

Vi pitate - mi odgovaramo

   

Zdravlje Plus - prehrambeni kutak

   

Školska medicina

  

Stručno-promotivni članci

Obavijesti
22.02.2018.

U sklopu Projekta povećanja broja dostupnih "Savjetovališta za majke i djecu" na području grada Zagreba, Mirela Šentija Knežević, prof. log., univ. spec. admin. urb., zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo je u društvu suradnika i u ime Gradonačelnika Grada Zagreba, g. Milan Bandića, dipl. politologa, dana 22. veljače 2018. otvorila "Savjetovalište za poticanje rasta i razvoja zdravog djeteta" pri Domu zdravlja Zagreb - Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22.

18.01.2018.

Genos je vodeći svjetski laboratorij za visokoprotočnu analizu glikana te kao takav predvodi brojne velike kliničke studije. Najnovije otkriće iz Genosa su glikanski biomarkeri koji će omogućiti personalizirano liječenje pacijenata s upalnim bolestima crijeva.

03.01.2018.

Kampanja o važnosti prijavljivanja sumnji na nuspojave lijekova, koju je u sklopu Europskog tjedna svjesnosti o važnosti prijava sumnji na nuspojave krajem prošle godine provela Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) u suradnji s Hrvatskim farmaceutskim društvom (HFD) bila je usmjerena na poticanje prijavljivanja sumnji na nuspojave bezreceptnih lijekova.
16.11.2017.

U spomen Aninog preranog odlaska, Zaklada Ana Rukavina i ove godine organizira "Dan otvorenih srca" koji će se održati u petak, 24. studenog 2017. od 10:00 do 18:00 sati u prostorijama Zaklade (Ulica kneza Mislava 10, Zagreb). Svi koji mogu pozivaju se pridruže i podrže akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akcija "Dan otvorenih srca" je sjećanje na Anu i njezin prerani odlaza prije punih jedanaest godina te se njoj u čast želi podsjetiti građane na to da su matične stanice, koje svi mi u sebi nosimo, "lijek" kojim možemo izliječiti teško oboljele u Hrvatskoj i inozemstvu.

14.11.2017.

Ima nešto u hladnim zimskim danima što u nama budi potrebu za prisnošću s našim najmilijima. Mnogi upravo iz tog razloga vole zimu, bilo da smo ugodno ušuškani pred TV-om u toplini svoga doma, ispijamo kuhano vino u blagdanskom ambijentu ili se pak na skijama spuštamo niz neku padinu – zimske aktivnosti volimo provoditi u društvu najbližih. No bilo da se naša omiljena aktivnost odvija u zatvorenom prostoru ili u prirodi jedna je stvar zajednička – zimi, zbog utjecaja vjetra, hladnoće, suhoće zraka u prostorijama s centralnim grijanjem i ostalih specifičnosti hladnog vremena, naša koža može postati suha, gruba i ispucala, sklona nastanku iritacije i ekcema. Suha koža ujedno i je i više osjetljiva, pa tako svaki od navedenih simptoma ima specifične zahtjeve njege, jer se uporabom neodgovarajućih kozmetičkih preparata stanje kože dodatno pogoršava. U želji da osiguraju optimalnu zaštitu i udovolje potrebama suhe i osjetljive kože, stručnjaci iz Dermatoloških laboratorija Avène su razvili čak četiri linije proizvoda za njegu specifičnih stanja suhe kože cijele obitelji: TriXéra NUTRITION, XeraCalm A.D, Cold Cream i Akérat.

13.11.2017.

Svjetski dan AIDS-a i ove godine obilježava se 1. prosinca, čemu prethodi kampanja Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo pod nazivom "Nauči, primjeni, podijeli". Kampanja će završiti 2. prosinca tradicionalnim "Pozitivnim koncertom" u organizaciji HUHIV-a, koji će okupiti brojne glazbenike kako bi svojim sudjelovanjem i podrškom poslali poruku mladima o važnosti znanja i zaštite spolnog zdravlja.

« prethodna [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11-20 21-30 31-40 41-50 sljedeća »