English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Teme

  

Tema broja

   

Alergologija

   

Alternativna medicina

   

Baromedicina

   

Biljna ljekarna

   

Dentalna medicina

   

Dermatologija

   

Dijagnostika

   

Estetska medicina

   

Fizikalna medicina

   

Fizikalna terapija

   

Ginekologija i porodništvo

   

Hitni medicinski postupci

   

Homeopatija

   

Imunologija

   

Infektologija

   

Interna medicina

   

Iz strane literature

   

Javno zdravstvo

   

Kirurgija

   

Klinička istraživanja

   

Klub Avéne

   

Kontaktologija

   

Kultura tijela

   

Logopedija

   

Mali, korisni savjeti

   

Medicinski leksikon

   

MediSense klub

   

Neurologija

   

Nutricionizam

   

Oftalmologija

   

Opća medicina

   

Ortopedija

   

Otorinolaringologija

   

Pedijatrija

   

Predstavljamo knjige

   

Prevencija

   

Priroda i zdravlje

   

Psihijatrija

   

Psihologija

   

Pulmologija

   

Reumatologija

   

Samoliječenje

   

Sport i rekreacija

   

Stručne zanimljivosti

   

Traumatologija

   

Trudnoća i majčinstvo

   

Udruge oboljelih

   

Urologija

   

Vi pitate - mi odgovaramo

   

Zdravlje Plus - prehrambeni kutak

   

Školska medicina

  

Stručno-promotivni članci

Obavijesti
Avène Trixéra+SELECTIOSE i Xeracalm A.D. - hrana za vašu suhu kožu

Podijeli

25.11.2016.

Suha koža prilično je raširen problem, naročito dolaskom hladnijih dana kada koža većine ljudi zahtijeva intenzivniju njegu.

Neovisno o tome radi li se o privremenoj suhoći ili o suhoj koži koja svrbi Vašoj je koži potrebna odgovarajuća njega koja će ju dubinski nahraniti, hidratizirati te pružiti joj umirenje i ugodu. Stručnjaci iz Dermatoloških laboratorija Avène svjesni su važnosti njege suhe i vrlo suhe kože naročito u zimsko doba te predstavljaju dvije linije koje će zadovoljiti sve specifične potrebe njege: Trixéra+ SELECTIOSE za dubinsku njegu suhe kože te Xeracalm A.D. namijenjen njezi suhe i vrlo suhe kože koja svrbi kod dojenčadi, djece i odraslih.

Manjak masnoća + manjak vode = suha koža

Jednostavna jednadžba iz naslova može se primijeniti na sve oblike suhe kože, neovisno o uzrocima i ozbiljnosti manifestacija. Nedostatak masnoća i vode kožu čini vrlo osjetljivom te podložnom reakcijama na vanjske utjecaje poput hladnoće, vjetra i vode. Unutarnji čimbenici koji pridonose suhoći kože su genetska predispozicija te hormonalni utjecaji. Osim normalne suhe kože, teža stanja su atopijska suhoća kože i različiti oblici ihtioze, a takva koža je ljuskava, hrapava i gruba te se javlja zategnutost, ekcem i svrbež. Problem suhe kože prati i najmlađe, dijelom zbog nasljednih čimbenika i okoline, a dijelom zbog pretjerana korištenja sapuna ili upotrebe neprilagođenih proizvoda za higijenu i njegu.

Problem: suha koža i vrlo suha koža

Riječ je o tzv. "uobičajenoj" suhoći kože koja je najčešća te ima nekoliko mogućih uzroka: starenje (posebice suhoća ruku i nogu), hormonski status organizma, klimatski uvjeti (suho i hladno vrijeme, vjetar, sunce) te uporaba neadekvatnih higijenskih sredstava. Kožu koja se nalazi u takvom stanju potrebno je nahraniti i hidratizirati, a u isto vrijeme potencijalne iritacije spriječiti i/ili svesti na najmanju moguću mjeru. Za čišćenje kože treba izbjegavati klasične sapune, a umjesto njih koristiti sindete ili gelove za čišćenje obogaćene zaštitnim i hidratantnim sastojcima, koji ne sadrže sapune. Važno je i svakodnevno koristiti emolijense koji istodobno hidratiziraju i hrane kožu osiguravajući tako osjećaj mekoće i ugode na koži.

Rješenje: trixéra+ SELECTIOSE linija

Proizvodi Eau Thermale Avène iz linije Trixera+ SELECTIOSE linije pružaju suhoj koži prijeko potrebnu dubinsku* njegu zahvaljujući pomno odabranim sastojcima: lipidnom triju (esencijalne masne kiseline, ceramidi i fitosterol), patentiranom sastojku Selectiose za obnovu zaštitne barijere kože i Avène termalnoj izvorskoj vodi koja umiruje, djeluje antiiritirajuće i ostavlja trenutni osjećaj ugode na koži. Linija se sastoji od Trixera + SELECTIOSE emolijentne kreme bogate teksture, Trixera + SELECTIOSE emolijentnog balzama vrlo bogate teksture te Trixera + SELECTIOSE emolijentnog gela za čišćenje koji nježno čisti kožu i štiti od isušivanja, a ne sadrži sapune, parfeme i parabene. Svi Trixera+ SELCTIOSE proizvodi mogu se koristiti već od dojenačke dobi.
*epidermis
Trixera + selectoise emolijentna krema (bogata tekstura): 141,23 kn (200 ml)
Trixera + Selectoise emolijentni balzam (vrlo bogata tesktura): 152,90 (200 ml)
Trixera + Selectoise emolijentni gel: 172,85 (400 ml)

Problem: suha i vrlo suha koža koja svrbi,koža sklona atopiji

Koža sklona atopiji je suha, svrbi i na njoj su vidljivi kcemi različitih veličina. Ekcem se očituje pojavom crvenila ili mjehurića na koži te većih ili manjih plakova, koji svrbe, a čiji je izgled za liječnika dobar pokazatelj u kojoj se fazi bolest nalazi: crveni, mekani i vlažni su na početku, a kasnije zadebljani i osušeni. Svrbež je za mnoge osobe najneugodniji simptom suhe kože i kože sklone atopiji te uvelike utječe na kvalitetu života kako oboljelih osoba, tako i članova njihove obitelji. Svrbež primjerice remeti san, naročito djeci, što automatski utječe i na san roditelja. Svrbež može biti prisutan uz svaki stupanj suhoće kože, a uzroci mogu biti razni: bolesti kože (atopijski dermatitis, ihtioza), životna dob, hormonski status organizma, izloženost hladnoći i vjetru, uporaba neadekvatnih proizvoda za higijenu koji isušuju kožu, itd.

Rješenje: Xeracalm A.D. linija

Dermatološki laboratoriji Avène osmislili su XeraCalm A.D liniju proizvoda koja je namijenjena svakodnevnoj njezi suhe i vrlo suhe kože koja svrbi te atopiji sklone kože. XeraCalm A.D linija sastoji se od emolijentne kreme i balzama za relipidaciju te XeraCalm A.D relipidirajućeg ulja za čišćenje, a njezina učinkovitost počiva na tri aktivna sastojka: I-MODULIA® je višestruko djelotvoran sastojak koji smiruje crvenilo i/ili iritaciju zbog hiperreaktivnosti kože te u značajnoj mjeri smanjuje svrbež kože (izazvan suhoćom kože). CER-OMEGA je djelatni sastojak koji obnavlja zaštitni sloj kože i čini ga otpornijim, a Avène termalna izvorska voda umiruje i smanjuje nelagodu te omekšava kožu.  Klinička studija vođena pod dermatološkim nadzorom je dokazala da se svrbež kože (uzrokovan suhoćom kože) smanjio za 97%, a suhoća kože za 69% nakon 28 dana redovite i pravilne uporabe XeraCalm A.D proizvoda. XeraCalm A.D proizvodi se vrlo dobro podnose, a preporučaju sekod dojenčadi, djece i odraslih.

XeraCalm A.D balzam za relipidaciju (vrlo bogata tesktura): 168,56 kn (200 ml)
XeraCalm A.D krema za relipidaciju (bogata tekstura): 158,06 kn (200 ml)
XeraCalm A.D relipidirajuće ulje za čišćenje : 148,56 kn (400 ml)


TriXera + Emolijentni balzam

XeraCalm A.D. Relipidirajuća krema

XeraCalm A.D. Relipidirajuće ulje za čišćenje

XeraCalm A.D. Relipidirajući balzam