English

Pratite nas na Facebooku

PROfertyl 2016

Teme

  

Tema broja

   

Alergologija

   

Alternativna medicina

   

Baromedicina

   

Biljna ljekarna

   

Dentalna medicina

   

Dermatologija

   

Dijagnostika

   

Estetska medicina

   

Fizikalna medicina

   

Fizikalna terapija

   

Ginekologija i porodni箃vo

   

Hitni medicinski postupci

   

Homeopatija

   

Imunologija

   

Infektologija

   

Interna medicina

   

Iz strane literature

   

Javno zdravstvo

   

Kirurgija

   

Klini鑛a istra緄vanja

   

Klub Av閚e

   

Kontaktologija

   

Kultura tijela

   

Logopedija

   

Mali, korisni savjeti

   

Medicinski leksikon

   

MediSense klub

   

Neurologija

   

Nutricionizam

   

Oftalmologija

   

Op鎍 medicina

   

Ortopedija

   

Otorinolaringologija

   

Pedijatrija

   

Predstavljamo knjige

   

Prevencija

   

Priroda i zdravlje

   

Psihijatrija

   

Psihologija

   

Pulmologija

   

Reumatologija

   

Samolije鑕nje

   

Sport i rekreacija

   

Stru鑞e zanimljivosti

   

Traumatologija

   

Trudno鎍 i maj鑙nstvo

   

Udruge oboljelih

   

Urologija

   

Vi pitate - mi odgovaramo

   

Zdravlje Plus - prehrambeni kutak

   

﹌olska medicina

  

Stru鑞o-promotivni 鑜anci

Obavijesti
Eau Thermale Avène proizvodi za suhu ko緐: nje緉i po prirodi

Podijeli

14.11.2017.

Ima ne箃o u hladnim zimskim danima 箃o u nama budi potrebu za prisno规u s na筰m najmilijima. Mnogi upravo iz tog razloga vole zimu, bilo da smo ugodno u箄筴ani pred TV-om u toplini svoga doma, ispijamo kuhano vino u blagdanskom ambijentu ili se pak na skijama spu箃amo niz neku padinu – zimske aktivnosti volimo provoditi u dru箃vu najbli緄h. No bilo da se na筧 omiljena aktivnost odvija u zatvorenom prostoru ili u prirodi jedna je stvar zajedni鑛a – zimi, zbog utjecaja vjetra, hladno鎒, suho鎒 zraka u prostorijama s centralnim grijanjem i ostalih specifi鑞osti hladnog vremena, na筧 ko綼 mo緀 postati suha, gruba i ispucala, sklona nastanku iritacije i ekcema. Suha ko綼 ujedno i je i vi筫 osjetljiva, pa tako svaki od navedenih simptoma ima specifi鑞e zahtjeve njege, jer se uporabom neodgovaraju鎖h kozmeti鑛ih preparata stanje ko緀 dodatno pogor筧va. U 緀lji da osiguraju optimalnu za箃itu i udovolje potrebama suhe i osjetljive ko緀, stru鑞jaci iz Dermatolo筴ih laboratorija Avène su razvili 鑑k 鑕tiri linije proizvoda za njegu specifi鑞ih stanja suhe ko緀 cijele obitelji: TriX閞a NUTRITION, XeraCalm A.D, Cold Cream i Ak閞at.

TriXera NUTRITION: svakodnevno njeguje suhu ko緐 cijele obitelji*

Suho鎍 ko緀 ne poznaje godine, pa tako poga餫 djecu, roditelje, bake i djedove. Kako su potrebe zdrave suhe ko緀 iste neovisno o godinama, njega treba biti u鑙nkovita, sigurna i prakti鑞a za uporabu te pru綼ti osje鎍j ugode nakon nano筫nja na ko緐.
Za svakodnevnu higijenu i njegu zdrave suhe ko緀 cijele obitelji preporu鑑mo vam proizvode iz linije Trixera NUTRITION. Pomno birani TriXera NUTRITION djelatni sastojci odlikuju se visokom podno筶jivo规u te jam鑕 za箃itu 鑑k i najosjetljivijoj ko緄, dok u鑙nkovitost jam鑙 lipidni trio na biljnoj bazi (ceramidi, fitosteroli i esencijalne masne kiseline) u kombinaciji s patentiranim aktivnim sastojkom S閘ectiose, koji svojim djelovanjem ograni鑑vaju isparavanje vode, nadokna饀ju manjak lipida u ko緄 i smanjuju suho鎢 ko緀 hidratantnim djelovanjem dokazanog 48-satnog trajanja. Visok udjel Avène termalne izvorske vode djeluje na ko緐 umiruju鎒 i antiiritacijski 鑙ne鎖 je mek筼m i podatnom. Zahvaljuju鎖 jedinstvenoj Nutri-fluid teksturi proizvodi iz TriXera NUTRITION linije lako se nanose, ne ostavljaju masne i ljepljive tragove 箃o omogu鎍va obla鑕nje odmah nakon nano筫nja. Liniju 鑙ne Nutri-fluid Sredstvo za 鑙规enje te Nutri-fluid mlijeko odnosno balzam za svakodnevnu njegu suhe ko緀 cijele obitelji.

Trixera NUTRITION Nutri-fluid Sredstvo za 鑙规enje, 400 ml – 158,00 kn
Trixera NUTRITION Nutri-fluid Balzam, 400 ml – 168,00 kn
Trixera NUTRITION Nutri-fluid Mlijeko, 400 ml – 168,00 kn

 
XeraCalm A.D. linija: trenutna ugoda za atopi鑞u i suhu ko緐 koja svrbi**

Atopijski dermatitis naj鑕规a je ko緉a bolest dje鑚e dobi, od koje boluje oko 15 do 20 posto djece pred筴olske i 筴olske dobi. Premda se naj鑕规e pojavljuje u razdoblju od drugog do 筫stog mjeseca 緄vota, mo緀 se javiti u bilo kojoj 緄votnoj dobi pa i odrasloj. Ko綼 sklona atopiji je suha, svrbi i na njoj su vidljivi ekcemi. Svrbe je za mnoge osobe najneugodniji simptom suhe i atopi鑞e ko緀, koji uvelike utje鑕 na kvalitetu 緄vota oboljelih osoba, ali i 鑜anova njihove obitelji.
Rje筫nje je XeraCalm A.D. linija emolijentnih proizvoda za njegu suhe i atopi鑞e ko緀 razvijena nakon 12 godina biotehnolo筴ih istra緄vanja. XeraCalm A.D proizvodi djeluju izravno na osje鎍j svrbe綼 te ga zna鑑jno smanjuju ve nakon samo tjedan dana njihove redovite i pravilne uporabe. Liniju 鑙ne Relipidiraju鎒 ulje koje nje緉o 鑙sti ko緐 鑑k i u akutnoj fazi bolesti i Relipidiraju鎍 krema (bogate teksture), odnosno balzam (vrlo bogata tekstura) koji obnavljaju barijeru ko緀 te trenuta鑞o ubla綼vaju osje鎍j svrbe綼 atopi鑞e i vrlo suhe ko緀. U鑙nkovitost XeraCalm A.D. linije zasnovana je na tri djelatna sastojka: I-MODULIA® je vi筫struko djelotvoran sastojak koji smiruje crvenilo i/ili iritaciju zbog hiperreaktivnosti ko緀 te u zna鑑jnoj mjeri smanjuje svrbe ko緀. CER-OMEGA je djelatni sastojak koji obnavlja za箃itni sloj ko緀 i 鑙ni ga otpornijim, a Avène termalna izvorska voda umiruje i smanjuje nelagodu te omek筧va ko緐.

XeraCalm A.D balzam za relipidaciju (vrlo bogata tesktura), 200 ml - 168,56 kn
XeraCalm A.D krema za relipidaciju (bogata tekstura), 200 ml - 158,06 kn
XeraCalm A.D relipidiraju鎒 ulje za 鑙规enje, 400 ml - 148,56 kn

Cold Cream linija: umiruje ko緐 i vra鎍 joj meko鎢

Kao 箃o samo ime ka緀, Cold Cream je prava zimska linija koja obnavlja hidrolipidni za箃itni sloj suhe ko緀, umiruje je, hidratizira i vra鎍 joj meko鎢. Sastoji se od proizvoda za higijenu – Cold Cream iznimno bogati sindet i gel za 鑙规enje – te od proizvoda za njegu – Cold Cream losion za tijelo, krema, koncentrirana krema za ruke te hranjivi balzam za usne. Budu鎖 da su zimi ruke i usne jako izlo緀ne nepovoljnim vremenskim uvjetima, upravo bi Cold Cream koncentrirana krema i Cold Cream hranjivi balzam za usne trebali prona鎖 svoje mjesto u svakoj torbici. Dodatno sadr緀 aktivni sastojak sukralfat koji poti鑕 obnovu o箃e鎒ne ko緀 i pru綼 fizi鑛u za箃itu od vanjskih 箃etnih utjecaja.

Cold Cream Koncentrirana krema za ruke, tuba 50 ml - 50,69 kn
Cold Cream Hranjivi balzam za usne, stik 4 g - 49,09 kn

Ak閞at linija: vra鎍 meko鎢 suhoj i gruboj ko緄 sklonoj ljuskanju

Hiperkeratoza je zadbljanje povr筰nskog ro緉atog sloja ko緀. U tom sloju ko緀, stanice sadr緀 visok udio keratina, proteina koji ih 鑙ni suhima i vrlo tvrdima. U nekim slu鑑jevima nastaje abnormalna nakupina keratina koja stvara podru鑚a izrazito suhe i tvrde ko緀.
Ak閞at linija proizvoda preporu鑑 se kod navedenih stanja ko緀. Ak閞at 10 krema za tijelo sadr緄 10 posto uree te je namijenjena njezi hrapave i ljuskave ko緀 tijela. Ak閞at 30 krema sadr緄 鑑k 30 posto uree pa je pogodna za njegu lokaliziranih podru鑚a sklonih gomilanju mrtvih stanica ko緀, kao 箃o su stopala, laktovi, koljena, ruke i tjeme. Osim uree, proizvodi sadr緀 mlije鑞u i salicilnu kiselinu, a navedeni trio djelatnih sastojaka 鑙ni ko緐 bar箄nasto glatkom i mekom. Tu je naravno i neizostavna Avène termalna izvorska voda koja njeguje i umiruje ko緐 te djeluje antiiratacijski.

Ak閞at 10 krema za tijelo, tuba 200 ml - 167,55 kn
Ak閞at 30 krema za lokalizirana podru鑚a, tuba s aplikatorom, 100 ml) - 121,58 kn

*Djeca starija od 3 godine.
** Svrbe uzrokovan suho鎜m ko緀


XeraCalm

Trixera Nutri-fluid Sredstvo za 鑙规enje