Čuvar vaših kostiju

promo Bolesti i stanja / Kosti - mišići - zglobovi Martina Nola Sau

Zona vital predstavlja Bone health - K2D3 kapsule, koje su u prvom redu namijenjene očuvanju zdravlja kostiju, ali i zdravlja krvožilnog sustava

Vitamini u ribljem ulju

Kapsule Bone Health - K2D3 sadrže u mastima topljive vitamine K2 i D3, koji su otopljeni u pročišćenom ribljem ulju, što pridonosi njihovoj bioiskoristivosti i općem zdravlju organizma. Riblje ulje je standardizirano na 211 mg EPA i 141 mg DHA u dnevnoj dozi, što je dovoljno za koristan učinak omega-3 masnih kiselina. Poznato je da omega-3 masne kiseline djeluju protuupalno i pridonose normalnoj funkciji srca, a novija istraživanja upućuju i na značajan zaštitni utjecaj vitamina K2 i D3 na kardiovaskularno zdravlje, temeljem čega se pokazalo da ta kombinacija pozitivno djeluje na povišeni krvni tlak, znatno smanjujući i sistolički i dijastolički krvni tlak.

Količine vitamina K2 i D3 u Bone health - K2D3 kapsulama najčešće su ispitivane doze. Vitamin K2 u obliku menakinina-7, u dozi od 90 mcg, ima dokazano djelovanje bez obzira na to govori li se o zdravlju kostiju ili krvožilnog sustava te zadovoljava 120 posto preporučenog dnevnog unosa, dok 600 IU (15 mcg) vitamina D3 pokriva dnevne potrebe te osigurava pravilnu homeostazu kalcija i regeneraciju koštanog tikva.

Stvaramo ih, ali i unosimo

Oba vitamina su semiesencijalna, što znači da se jedan dio stvara u tijelu, dok je drugi važno unijeti putem hrane. Sposobnost našeg tijela da samo stvori te vitamine dokaz je njihove važnosti za funkcioniranje organizma. Vitamin D3 u tijelu se stvara putem djelovanja UV zraka na potkožno masno tkivo, dok se vitamin K2 stvara kao metabolit probiotičkih bakterija u debelom crijevu. Budući da za stvaranje tih vitamina trebamo „pomoć“, bilo sunca ili crijevne mikrobiote, njihov se status u organizmu vrlo lako može narušiti zbog neodgovarajuće prehrane i infekcija (crijevne infekcije), kada je uputno pojačati njihov unos, u prvome redu putem hrane, ali i suplemenata. Prirodni prehrambeni izvori vitamina D3 prije svega uključuju ribu i morske plodove, dok su prehrambeni izvori vitamina K2, i to menakinina-7, uglavnom mliječni proizvodi poput kefira, jogurta i sireva.
Datum objave članka: 14. 12. 2018.