Detoksikacijom do zdravijeg života

promo Bolesti i stanja / Alergologija i imunologija Ivanka Veselčić dr. med. dent.

Iako se naše tijelo svakodnevno čisti, s obzirom na količinu štetnih tvari kojima smo izloženi, mala pomoć sa strane u detoksikaciji nije naodmet

Otkuda toksini u tijelu

Većina uobičajenih toksina koji opterećuju naše tijelo potječe iz hrane, no toksine apsorbiramo i kroz kožu i pluća, a sve to uzrokuje probleme u crijevima. Tu su i antibiotici, čija učestala primjena nepovoljno djeluje na fiziološku crijevnu floru, to jest dobre bakterije koje neutraliziraju veliki dio toksina koje unosimo putem hrane. Antibioticima je tretirana i hrana koju konzumiramo. Ako svemu tome pribrojimo konzervanse, aditive, teške metale, hormone, klor, uzimanje prekomjerne količine hrane i neprimjerenu kombinaciju namirnica u pojedinim obrocima, jasno je kakvom su udaru izloženi naša probava i organizam u cjelini.

Zbog toga je detoksikacija od velike važnosti u očuvanju njihova zdravlja. Detoksikacija ili čišćenje organizma je proces izlučivanja toksina iz tijela. Iako se naše tijelo svakodnevno čisti putem jetre, bubrega, kože i pluća, s obzirom na količinu štetnih tvari kojima smo izloženi, mala pomoć sa strane nije naodmet.

​Uloga “pametne" spužve u detoksikaciji organizma

Odnedavno je na našem tržištu dostupan medicinski proizvod Enterosgel . Ovaj enterosorbent svojevrsna je "pametna" spužva koja veže toksine u probavnom sustavu i uklanja štetne tvari i patogene iz tijela.

S obzirom na to da sluznica probavnog sustava ne resorbira Enterosgel, on se uklanja iz tijela stolicom, a na taj način se uklanjaju i adsorbirani toksini i štetne tvari. Učinkovitost Enterosgela dokazana je tijekom 15 godina kliničkih ispitivanja, zbog čega je uputno da taj proizvod postane sastavni dio svake kućne ljekarne.

Datum objave članka: 1. 3. 2016.
izdvojeni proizvodi