Novo poboljšanje donosi sigurnost u svakoj minuti: FreeStyle Libre 2 senzor glukozu odsad mjeri i bez skeniranja*

Bolesti i stanja / Unutarnje bolesti

Oboljelima od šećerne bolesti preporučuje se preuzimanje najnovije verzije FreeStyle LibreLink aplikacije jer im donosi očitanja glukoze u stvarnom vremenu koja se automatski[1] ažuriraju svake minute i šalju izravno na pametni telefon[2]

Šećerna bolest kao kronična i česta bolest, krije opasnosti od ozbiljnih zdravstvenih komplikacija koje značajno utječu na kvalitetu i način života oboljele osobe.
 
Kako bi se komplikacije vezane za kardiovaskularne bolesti, oštećenje bubrega, živaca i vida na vrijeme spriječile, potrebno je imati dobro reguliranu glikemiju. Drugim riječima, ako dijabetes držimo „pod kontrolom“, s njime se može živjeti bez većih tegoba.
 
Nažalost, zbog činjenice da dijabetes ne boli, barem ne u početku, često se događa da oboljele osobe nisu svjesne rizika nedovoljne razine skrbi šećerne bolesti. Uz liječnike koji propisuju odgovarajuću terapiju, iznimno su važne i edukacija i samokontrola oboljele osobe.
 
Upravo ova tri ključna elementa za dobru regulaciju glikemije - terapija koju propisuje liječnik te informiranost i samokontrola oboljelih, povezuje FreeStyle Libre sustav, nekad revolucionarnu zdravstvenu tehnologiju koja omogućuje bezbolno mjerenje glukoze, a danas broj 1 CGM u svijetu kojeg koristi više od pet milijuna ljudi[3]

Dobra regulacija glikemije sprječava komplikacije vezane za dijabetes

FreeStyle Libre sustav je virtualna zdravstvena platforma koju čine senzor, aplikacija FreeStyle LibreLink i LibreLinkUp te LibreView, program namijenjen liječnicima.
 
Pametnim sinergijskim djelovanjem ovaj sustav povezuje osobu oboljelu od šećerne bolesti, njezina liječnika, ali i članove obitelji i prijatelje jer je uz podršku okoline značajno lakše postići željene ishode liječenja.
 
U pozadini ideje FreeStyle Libre sustava je samokontrola i odgovornost pojedinca - oboljela osoba nosi senzor koji kontinuirano, svake minute bilježi razinu glukoze koja je pak vidljiva u FreeStyle LibreLink aplikaciji, a u očitane vrijednosti i trendove kretanja glukoze kroz LibreView program ima uvid i njezin liječnik.
 
Članovima obitelji i prijateljima koji su preuzeli LibreLinkUp aplikaciju također se na zaslonu mobitela prikazuju očitane vrijednosti. Rezultat? Sigurnost u svakoj minuti - olakšanje i spoznaja da je oboljela osoba zaštićena i da svoj dijabetes drži unutar željenih granica.

Još jednostavnije mjerenje glukoze

Od kraja rujna 2023. godine FreeStyle Libre 2 sustav svojim korisnicima u Hrvatskoj pruža još bolje iskustvo praktičnog i bezbolnog mjerenja glukoze, a sve što treba napraviti jest preuzeti novu, ažuriranu verziju FreeStyle LibreLink aplikacije.
 
Kao jedini senzor koji glukozu mjeri baš svake minute, novo ažuriranje dodatno pojednostavljuje ovo mjerenje jer korisnici odsad za mjerenje više ne trebaju čak niti skenirati senzor* - vrijednosti glukoze će im se automatski prikazivati u aplikaciji na njihovu pametnom telefonu.  
 
Osim praktičnosti, novo poboljšanje FreeStyle Libre 2 sustava za oboljele doslovno znači sigurnost u svakoj minuti jer je tek pogled u aplikaciju ili na zaslon mobilnog telefona dovoljan za provjeru jesu li jesu li u opasnosti od niske ili povišene razine glukoze.

Sigurnost u svakoj minuti

Učinkovitost FreeStyle Libre sustava je i znanstveno dokazana.
 
U prošloj godini, na kongresu naprednih tehnologija i liječenja dijabetesa (ATTD) u Barceloni predstavljena je, primjerice, analiza 75 znanstvenih studija koja je pokazala kako je FreeStyle Libre sustav povezan sa značajnim smanjenjem glikiranog hemoglobina (HbA1c) već nakon tri mjeseca primjene[4], dok je u ranijim studijama potvrđeno kako korištenje ovih senzora značajno utječe na smanjenje mogućnosti razvoja zdravstvenih komplikacija vezanih za dijabetes.


Kućište senzora, FreeStyle, Libre i srodne trgovačke marke su zaštićene marke društva Abbott.
©2023 Abbott ADC-83800 v 1.0 Abbott Laboratories d.o.o., Koranska 2, Zagreb.

* Očitanje će se automatski prikazati na početnom zaslonu ako upotrebljavate senzor FreeStyle Libre 2 senzor koji ste pokrenuli s pomoću aplikacije.
[1] Mjerenje glukoze iz krvi potrebno je kada očitanja glukoze i alarmi ne odgovaraju simptomima ili očekivanjima.
[2] Haak, T. Diabetes Ther. (2017): https://doi.org/10.1007/
s13300-016-0223-6
[3] Abbott data
[4]  Evans M, Welsh Z & Seibold A. Reductions in HbA1c with flash glucose monitoring are sustained for up to 24 months: a meta analysis of 75 real-world observational studies. Prezentirano travanj 2022, ATTD 

Datum objave članka: 2. 11. 2023.
promo