Olakšajte si povratak u vrtić i školu uz pomoć prirode

Bolesti i stanja / Opća medicina

Ne dopustite da povratak s mora znači povratak doktoru

Kako se ljeto bliži kraju, a dani su sve kraći, vraćamo se svakodnevnim aktivnostima kao što su posao, vrtić i škola. Kako smo manje vani na zraku i suncu, a više u zatvorenim prostorima i direktnom kontaktu, pogotovo djeca, taj povratak često mogu pokvariti respiratorni simptomi kao što su kašalj i začepljen nos. Nemojte im dopustiti da vam pokvare raspoloženje i, umjesto uživanja u zadnjim ljetnim zrakama sunca, prisile na odlazak i čekanje kod pedijatra ili obiteljskog liječnika.

Linije poznatih biljnih lijekova za donje i gornje dišne putove - Bronchipret® i Sinupret®  - pravo su rješenje za to!

Što odabrati kao prvi izbor u liječenju kašlja?

Naši preci su pomno birali ljekovite biljke koje su koristiti kod kašlja, a najbolje od njih i danas koristimo u modernoj medicini u biljnim lijekovima:
  • bršljan - „zlatni standard“ u olakšavanju iskašljavanja guste sluzi
  • jaglac - učinkovito i sigurno ublažava upalu dišnih putova i smanjuje napadaje kašlja
  • timijan - ima niz dokazanih učinaka za uspješno liječenje kašlja kod akutnog bronhitisa.

Upravo ove biljke odabrane su za sastav biljnog lijeka Bronchipret® koji olakšava iskašljavanje guste sluzi, liječi upalu bronha i smanjuje napadaje kašlja. Kombinacija timijana s bršljanom (u tekućem obliku) i timijana s jaglacem (u tabletama) pokazala je bolji učinak u djelovanju u odnosu na svaku komponentu pojedinačno.

Ovaj sinergijski učinak čini lijek Bronchipret® sigurnim i učinkovitim izborom za liječenje kašlja:
  • Bronchipret® oralna otopina - pakiranje od 50 ml kao idealan izbor za djecu od druge godine života, dok je starijoj djeci i odraslima na raspolaganju pakiranje od 100 ml
  • Bronchipret® TP tablete - jedinstven oblik i kombinacija na tržištu za rješavanje kašlja, jednostavne za uzimanje tijekom dana, od 18. godine na dalje.

A što ako je uz kašalj začepljen nos?

Začepljen nos, curenje i gust sekret iz nosa, uz glavobolju, simptomi su upale nosne sluznice i paranazalnih sinusa, odnosno rinosinuitisa. U gotovo 90 posto slučajeva uzročnici su virusi koji ne zahtijevaju primjenu antibiotika i odlazak liječniku, već je moguće samoliječenje za cijelu obitelj, linijom biljnih lijekova Sinupret®, od druge godine života. Ukoliko se stanje ne poboljša ili se radi o težoj upali, potrebno je javiti se liječniku.

Biljni lijekovi Sinupret® imaju jedinstven sastav: sadrže pet medicinski dokazanih i istraženih biljaka s kompleksnim učinkom na liječenje rinosinuitisa, koje oslobađaju nosnu šupljinu od guste sluzi i virusa, ubrzavajući oporavak i sprječavajući razvoj komplikacija.

Za razliku od sličnih dodataka prehrani, biljni lijekovi kao što je Sinupret®, imaju dokazanu sigurnost i učinkovitost te dolaze u tri oblika za sve uzraste:
  • Sinupret® akut - prvi izbor kod akutne upale, kad je potrebno brzo i učinkovito rješenje protiv začepljenog nosa; od 18. godine života na dalje.
  • Sinupret® forte - za blažu i kroničnu upalu; od 12. godine života na dalje.
  • Sinupret® sirup - provjerena učinkovitost i sigurnost za djecu od druge godine; ugodan okus trešnje, bez šećera.
 

Plaćeni oglas o lijeku.
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.
BNO-SIN/BRO-HR-08/23-DIG-PROMO

Datum objave članka: 31. 8. 2023.
promo