Oslobodimo se toksina

promo Bolesti i stanja / Alergologija i imunologija Ivanka Veselčić dr. med. dent.
Sadržaj članka
"Pametna" spužva

Iako se naše tijelo svakodnevno čisti, s obzirom na količinu štetnih tvari kojima smo izloženi, mala pomoć sa strane nije naodmet

Većina uobičajenih toksina koji opterećuju naše tijelo potječe iz hrane, no toksine apsorbiramo i kroz kožu i pluća, a sve to uzrokuje probleme u crijevima. Tu su i antibiotici, čija učestala primjena uništava fiziološku crijevnu floru, to jest dobre bakterije koje neutraliziraju velik dio toksina koje unosimo putem hrane. Antibioticima je tretirana i hrana koju konzumiramo. Ako svemu tome pribrojimo konzervanse, aditive, teške metale, hormone, klor, prejedanje i neprimjerene kombinacije namirnica u pojedinim obrocima, jasno je kakvom su udaru izloženi naša probava i organizam u cjelini, zbog čega je detoksikacija od velike važnosti u očuvanju njihova zdravlja.

Detoksikacija ili čišćenje organizma je proces izlučivanja toksina iz tijela. Iako se naše tijelo svakodnevno čisti putem jetre, bubrega, kože i pluća, s obzirom na količinu štetnih tvari kojima smo izloženi, mala pomoć sa strane nije naodmet.

"Pametna" spužva

Odnedavno je na našem tržištu dostupan medicinski proizvod Enterosgel, namijenjen upravo detoksikaciji organizma. Ovaj enterosorbent svojevrsna je "pametna" spužva s porama koje selektivno upijaju tvari srednje molekularne mase, što mu omogućuje upijanje samo tvari štetnih za ljudski organizam.
Primjenjuje se kod: proljeva izazvanih bakterijama, virusima, toksinima i ostalim štetnim tvarima; trovanja hranom i alkoholom (mamurluk); probavnih smetnji i nadutosti povezanih s promjenom hrane; alergija na hranu; ostalih alergijskih reakcija, uz terapiju antibiotikom.

S obzirom na to da sluznica probavnog sustava ne resorbira Enterosgel, prilikom prolaska kroz crijeva on upija toksine, štetne bakterije i viruse, koji se u roku sedam sati odstranjuju iz organizma. Učinkovitost Enterosgela dokazana je tijekom 15 godina kliničkih ispitivanja, zbog čega je uputno da taj proizvod postane sastavni dio svake kućne ljekarne.

Datum objave članka: 1. 3. 2016.