Anacaps tri-ACTIV - trostruka učinkovitost

Dermokozmetika / Njega kose i vlasišta Anamarija Obuljen dr. med. vet.

Stanice folikula vlasi vrlo se brzo razmnožavaju, pa su samim time jako osjetljive na smanjenje raspoloživog željeza

Povezanost ispadanja kose i nedostatka željeza u tijelu istaknuta je u brojnim kliničkim i epidemiološkim studijama, osobito kod žena koje nisu u menopauzi, a pogođene su akutnim ili kroničnim ispadanjem kose, androgenetskim ispadanjem kose ili alopecijom areatom. Mehanizam putem kojeg manjak željeza utječe na gubitak kose nije u potpunosti razjašnjen. Poznato je da je željezo kofaktor enzima važnog za sintezu DNK. Budući da se matične stanice folikula jako brzo razmnožavaju u tijelu, samim time su i vrlo osjetljive na smanjenje raspoloživog željeza. Iz toga se može zaključiti da manjak željeza usporava razmnožavanja stanica, a time i rast kose.
 

Trostruka formula za vlasište, kosu i nokte

Vodeći se rezultatima istraživanja i epidemiološkim podacima, koji pokazuju da od nedostatka željeza pati jedna od četiri žene, Laboratoriji Ducray osmislili su trostruku formulu za vlasište, kosu i nokte - Anacaps tir-ACTIV , kojoj su dodali preporučenu dnevnu dozu željeza (14 mg) u obliku željezova sulfata. U dodacima prehrani željezo se može pronaći u različitim oblicima (soli željeza, polisaharidni kompleksi željeza i sporo otpuštajući oblici). Željezov sulfat je odličan izbor jer je to forma koja se vrlo dobro podnosi, a ujedno ima i dobru bioraspoloživost.

Uz to što je tijelo neprestano izloženo brojnim vanjskim utjecajima, ne može pobjeći ni od starenja, a sve to dovodi do postupna smanjivanja količine aminokiselina sa sumporom koje tvore proteine keratina, osnovne strukture vlasi, zbog čega kosa postaje slabija i tanja. Uz to, zbog moderna načina života i nepravilne prehrane ne zadovoljava ni unos esencijalnih hranjivih tvari potrebnih za zdravlje, snagu i vitalnost kose i noktiju.

Anacaps tri-ACTIV sadrži i ostale hranjive tvari potrebne kosi i noktima: aminokiseline sa sumporom (cistin i metionin) koje pojačavaju otpornost i olakšavaju rast kose i noktiju, te vitaminski kompleks (vitamin E, piridoksin, biotin i nikotinamid), koji štiti stanice i doprinosi normalnom metabolizmu. Takvom formulom Anacaps tri-ACTIV ima dopunjujući trostruki učinak, pa je stoga idealna formula za održavanje normalne kose i noktiju. Njegovom primjenom kosa dobiva na kvaliteti, a poboljšani su gustoća i volumen.

Anacaps tri-ACTIV kapsule su male želatinozne kapsule s okusom čokolade, koje ne opterećuju probavni sustav i jednostavne su za primjenu - uzima se jedna kapsula dnevno, najbolje ujutro uz čašu vode.
 

Ducray program protiv ispadanja kose

Laboratoriji Ducray, osim Anacaps tri-ACTIV kapsula, osmislili su i potpuni program protiv ispadanja kose. Kada je riječ o kroničnom ispadanju kose, osim sistemskog tretmana s kapsulama, potrebno je i lokalno tretirati vlasište.

Neoptide WOMEN losion namijenjen je kroničnom ispadanju kose kod žena, pri čemu obuzdava ispadanje kose te potiče rast kose. Djeluje direktno na folikul vlasi, stimulirajući anagenu fazu (fazu rasta kose). Sadrži sastojak tetrapeptid (skupina aminokiselina) koji potiče proliferaciju stanica korijena vlasi i zamjetno produžava fazu rasta kose.Zajedničko djelovanje djelatnih tvari (neoruscin, nikotinamid i GP4G)n ima ulogu u prehrani korijena vlasi, uz dodatnu ulogu aktivacije energije. Lagana je teksture, lako se upija, ne masteći kosu pri svakodnevnoj primjeni.

Neoptide MEN losion protiv kroničnog je ispadanja kose u muškaraca. Radi se o losionu koji je stvoren kao odgovor na rezultat 15-godišnjih istraživanja i novootkrivenog signalnog puta za koji je dokazano da je također važan čimbenik u poticanju rasta kose. Aktivni sastojci ovog proizvoda djeluju kao podrška ovog signalnog puta, ali djeluju i na druga dva poznata čimbenika kod ispadanja kose, tj. na vaskularne i hormonalne čimbenike. .

Creastim losion protiv povremenog ispadanja kose je inovacija u kategoriji proizvoda protiv ispadanja kose, jer djeluje dvojako: usporava ispadanje kose i potiče njen ponovni rast. Creastim losion protiv ispadanja kose, bogat kreatinom, tetrapeptidom i vitaminima, predstavlja posebno prilagođen odgovor na povremeno ispadanje kose. Na taj način, ispadanje kose je usporeno. Zahvaljujući laganoj teksturi, losion se optimalno raspoređuje po kosi, ne masteći ju. Nakon prvih nekoliko primjena kosa postaje jača i njena vitalnost i volumen se pojačavaju, a može se koristiti i nakon poroda.

Za često pranje kose, te kao nadopuna tretmanima protiv ispadanja kose, preporuča se koristiti Anaphase+ šampon i regenerator.
 
Datum objave članka: 15. 6. 2020.
promo
izdvojeni proizvodi