Baš poput tate... Ili ipak ne?

promo Dermokozmetika / Njega kose i vlasišta Sanja Postaj mag. pharm.

Djelatni sastojci Neoptide MEN losiona protiv ispadanja kose utječu na sva tri čimbenika povezana s kroničnim ispadanjem kose, već od pojave prvih znakova

Ako kažemo da će se svaki drugi muškarac do pedesete godine susresti s ovim problemom, da su uzroci hormonski i povezani s naslijeđem te da ima velik estetski utjecaj, što bi vam prvo palo na pamet? Odgovor je: androgenetska alopecija, odnosno kronično ispadanje kose. To je pojava koja pogađa muškarce, ali i žene, pri čemu dolazi do skraćivanja ciklusa rasta vlasi, njihova pojačana ispadanja i pretvorbe normalnih vlasi u velus dlake, koje su male, tanke, svijetle i slabo vidljive. Gubitak kose je postupan, progresivan i obično prati određeni uzorak zahvaćenosti vlasišta. Tako se kod muškaraca najprije prorjeđuje kosa uz liniju čela, zatim bočno kod zalizaka pa na tjemenu, a s vremenom se ta područja mogu i spojiti. Kod žena je uzorak malo drukčiji - kosa se prorjeđuje difuzno, najviše na tjemenu, bez prorjeđivanja uz liniju čela.

Zapisano u genima

Zabilježeno je da će 80 posto muškaraca čiji je otac bio pogođen kroničnim ispadanjem kose doživjeti jednako iskustvo do četrdesete godine života. Iako je to fiziološki proces, a posljedice uglavnom samo kozmetičke prirode, kod nekih muškaraca negativno utječe na zadovoljstvo i samopouzdanje. Stoga je važno reagirati već na prve znakove ispadanja kose.
 

Jedan losion, dva djelatna sastojka, tri učinka

Što se tiče kozmetičkih proizvoda, dosad su njihovi djelatni sastojci bili usmjereni na dvije skupine glavnih čimbenika ispadanja kose: vaskularne i hormonalne. Dermatološki laboratoriji Ducray došli su do prekretnice: otkrili su novi čimbenik rasta kose - WNT signalni put - čija je uloga produljiti životni ciklus vlasi i podržavati rast kose. Stoga je jasno kako manjkavosti u radu ovoga signalnog puta rezultiraju skraćivanjem životnog ciklusa vlasi, ubrzanim ispadanjem kose i smanjenjem folikula. Zahvaljujući jedinstvenoj i patentiranoj kombinaciji dvaju komplementarnih i sinergističkih sastojka, peptidoxyla-4 i monolaurina, Ducray je sada u mogućnosti ponuditi Neoptide MEN losion protiv ispadanja kose, čiji djelatni sastojci utječu na sva tri čimbenika povezana s kroničnim ispadanjem kose, već od pojave prvih znakova:

  • hormonalni učinak - kod androgenetske alopecije postoji povećana osjetljivost folikula vlasi na androgene, a glavni androgen koji nepovoljno djeluje na rast dlake je dihidrotestosteron (DHT), aktivni oblik testosterona. Monolaurin inhibira enzim odgovoran za pretvorbu testosterona u DHT, blokirajući tako njegov učinak.
  • vaskularni učinak - peptidoxyl-4 stimulira mikrocirkulaciju kako bi se postigla zadovoljavajuća opskrba kisikom i hranjivim tvarima
  • učinak na WNT signal - kombinacija dvaju prethodno navedenih sastojaka dodatno djeluje na normalizaciju rada WNT signalnog puta, što je nužno za održavanje normalnog trajanja anagene faze vlasi i poticanje rasta kose
Uz to što reguliraju ciklus vlasi, ovi djelatni sastojci sprječavaju i moguće buduće poremećaje koji bi doveli do ispadanja kose. Zato se Neoptide MEN losion preporučuje muškarcima s prvim znacima ispadanja kose, kao i onima koji još nemaju vidljivih znakova, ali u obiteljskoj povijesti imaju slučajeva ispadanja kose.

Jedna bočica za tri mjeseca

Neoptide MEN losion jednostavan je za primjenu: raspršuje se na suho ili vlažno vlasište jednom dnevno, uglavnom na vrh glave (područje ćelavljenja). Njegova lagana tekstura dopušta optimalnu apsorpciju bez mašćenja kose. Već od prvih primjena vraća kosi snagu i vitalnost. Iznimno dobro se podnosi, pa je prikladan i za najosjetljivija vlasišta. Jedna bočica dovoljna je za tri mjeseca primjene.

Za maksimalan učinak preporučuje se uporaba zajedno s Ducray Anaphase+ šamponom.
 

Datum objave članka: 1. 9. 2015.
izdvojeni proizvodi