Fotozaštitna njega 2 u 1

Dermokozmetika / Njega kože odraslih Marija Markota Jurić dipl. ing. preh. teh.

Ducray dermatološki laboratoriji nude fotozaštitnu njegu Melascreen UV, koja uz to što posjeduje vrlo visoku zaštitu od sunca SPF50+, smanjuje negativan učinak sunčeva zračenja na kožu

Svjesni smo da vrijeme nije naš jedini neprijatelj u očuvanju zdravlja kože, lijepog izgleda i mladosti. Tu je i utjecaj različitih vanjskih čimbenika, od kojih je najvažnije sunce. Učestalo izlaganje UVA, UVB i infracrvenim zrakama, ali i vidljivom svjetlu, okidač je brojnih biokemijskih reakcija, koje dovode do pojave preuranjenih promjena na koži u vidu hiperpigmentacija i znakova fotostarenja.

Hiperpigmentacije

Nastaju zbog povećana broja pigmentnih stanica melanocita u koži ili pojačana stvaranja pigmenta melanina. Osim sunca, u njihovu stvaranju izvjesnu ulogu imaju genetski i hormonalni čimbenici.

Melazma

Kombinacija utjecaja sunca i djelovanja hormona može uzrokovati pojavu tamnih mrlja, osobito tijekom trudnoće ili uzimanja hormonskih lijekova (kontracepcije, hormonske nadomjesne terapije). Ova potpuno benigna abnormalnost kože javlja se kod trećine žena, najčešće na čelu, obrazima i bradi, u obliku smećkastih mrlja nepravilna oblika. Jače pogađa žene tamnijeg fototipa, jer obično koriste manje sredstava za zaštitu od sunca.

Lentigo

Obično se javlja nakon tridesete godine života na dijelovima tijela izloženima utjecaju sunčeva zračenja (na licu, dekolteu, podlakticama i nadlanicama) u obliku benignih smećkastih lentigo makula. Veličina makula kreće se od nekoliko milimetara do jednog centimetra u promjeru, a s vremenom postaju sve brojnije. U narodu su poznate pod nazivom "sunčane pjege i "staračke pjege". Uzrokuje ih produljena izloženost sunčevu zračenju, a javljaju se u zrelijim godinama.

Fotostarenje

Fotostarenje je prerano starenje kože koje karakteriziraju promjene izgleda i funkcije kože samo na mjestima opetovano izloženima djelovanju UV zraka. UVA zrake prodiru dublje u kožu i odgovorne su za njezino ubrzano starenje, jer duboko u dermisu dolazi do oštećenja kolagenskih vlakana. S obzirom na to da koža pamti, zbog opetovanog izlaganja pojavljuju se bore, tamne mrlje na koži, koža postaje suha, a lice dobiva umoran i iscrpljen izgled.

Zaštita za sve tipove kože

Za očuvanje mladenačkog izgleda kože što je dulje moguće, prevencija je najbolji lijek. Čak i ako postanemo svjesni navedenih rizika nešto malo kasnije u životu, nije prekasno za akciju.

Ducray dermatološki laboratoriji nude rješenje u vidu fotozaštitne njege Melascreen UV, koja osim što nudi vrlo visoku zaštitu od sunca SPF50+, smanjuje negativan učinak sunčeva zračenja na kožu. Melascreen UV lagana i bogata krema SPF50+ prva je fotozaštitna njega dva u jedan, za prevenciju i korekciju hiperpigmentacija i svih znakova fotostarenja. Formulu čini:

  • Ronacare®AP(1) - jak antioksidans koji smanjuje pojavu tamnih mrlja, štiti stanične membrane i DNK od oksidativnog stresa te dodatno stabilizira UV filtre. Idealan je partner sustavu UV filtara, jer se njegova antioksidativna aktivnost nastavlja dugo nakon prekida izlaganja suncu, čak i tijekom noći.
  • sustav filtara - patentiran i visoko fotostabilan. Kombinira četiri filtra za maksimum UVB zaštite i pojačanu UVA zaštitu.


Melascreen UV proizvodi posebno su formulirani kako bi jamčili vrlo dobru podnošljivost i povećanu sigurnost (ne sadrže parabene, mirise, oktokrilen ni cinamat). Sinergističko djelovanje filtara jača razinu zaštite i omogućava znatno smanjenje količine sustava filtara u proizvodima, za još bolju podnošljivost.

Vrlo ugodne teksture nude zaštitu za sve tipove kože i prilagođene su svakodnevnoj primjeni: za suhu kožu - bogata, ali nemasna krema, a za normalnu i mješovitu kožu - lagana krema s dry touch teksturom.

(1) Ronacare® je registrirani zaštitni znak tvrtke Merck KGaA, Darmstadt, Njemačka

Datum objave članka: 1. 6. 2017.
promo
izdvojeni proizvodi