Novi pristup anticelulitnoj borbi inspiriran sportašima

promo Dermokozmetika / Njega kože odraslih Ivana Burulic dipl. ing. preh. teh.

Stručnjacima iz laboratorija Elancyl sportaši su bili nadahnuće u razvoju Elancyl MY COACH! proizvoda za mršavljenje koji oponaša metabolizam tjelesno aktivnih ljudi

Celulit! Sigurna sam da u razvijenom dijelu svijeta ne postoji djevojka starija od petnaest godina koja se barem jednom u životu nije susrela s ovim pojmom. U određenim povijesnim razdobljima, povećane masne nakupine i jastučići (celulit), pogotovo na području bedara i trbuha, bili su cijenjeni i predstavljali pojam senzualnosti i putenosti žena. Nemali broj muškaraca i danas će potvrditi da su im navedene nakupine privlačna pojava na ženskom tijelu, no kada govorimo o općem zdravlju udio masnih nakupina, pogotovo na trbuhu, ne bi trebao biti povećan. Zbog toga danas, sve veći broj žena poseže za rješenjem u obliku krema protiv celulita.

O celulitu se počelo pričati u medicinskim krugovima prije otprilike 100 godina i već tada se znalo da je celulit rezultat degenerativnih promjena vezivnog i masnog tkiva s krvnim i limfnim žlijezdama koje se u njima nalaze te poremećaja cirkulacije i izmjene tvari što dovodi do zadržavanja vode u tkivu i pojave jastučića, a kasnije i čvorića ispod površine kože. Voće koje se najčešće spominje u kontekstu celulita je naranča. U stvari koristi se pojam narančina kora jer podsjeća na celulit koji najčešće nalazimo na bedrima, stražnjici, trbuhu, iznad koljena i gornjim dijelovima ruku.

Sklonost razvoju celulita genetski je predodređena

Celulit je problem s kojim se bori gotovo samo ženski spol, i to u velikom postotku. Često svjedočimo da čak i najpoznatije manekenke, koje prema današnjim mjerilima imaju „savršene“ tjelesne proporcije, imaju vrlo vidljive nakupine celulita. 

Genetski je predodređeno da žene, u odnosu na muškarce, imaju manji udio vezivnog tkiva koje ima potpornu ulogu, a veću sklonost nakupljanja masnih naslaga na bedrima i bokovima. To znači da ukoliko su vaša majka i baka imale problem s celulitom veća je mogućnost da ćete se i vi boriti s istim problemom.

Prihvaćanje tijela i zdrave odluke – anticelulitni saveznici

Borba protiv celulita nije jednostavna sezonska borba, a koliko će biti uspješna ovisi o našim genima, stilu života i stavu prema vlastitom tijelu.

Na genetsko nasljeđe ne možemo utjecati, ali možemo odabrati zdrave životne odluke. Pravilna prehrana bogata svježim i neprerađenim namirnicama koje obiluju vitaminima, mineralnim tvarima, esencijalnim masnim kiselinama, složenim ugljikohidratima i zdravim mastima, dovoljan unos vode te svakodnevna tjelesna aktivnost izvrstan su saveznik svakoj ženi ne samo u borbi protiv celulita nego i u održavanju zdravlja općenito. 

Protiv celulita lakše i uspješnije borit će se žene mlađe životne dobi jer njihovo tijelo proizvodi dovoljnu količinu hormona estrogena koji pozitivno djeluje na cirkulaciju. Što je organizam stariji, smanjuje se proizvodnja estrogena, slabi cirkulacija i dolazi do pucanja kolagenskih vlakana i vezivnog tkiva pa nakupine celulita postaju vidljivije i tvrdokornije i teže ih je smanjiti i/ili ukloniti.

Usporedba s lažno idealnim tijelima na savršeno obrađenim fotografijama u ženama često budi osjećaj nezadovoljstva vlastitim tijelom, što pogoršava osjećaj krivnje i grižnje savjesti koji često prati proces mršavljenja. Međutim, za uspjeh u borbi protiv celulita i općeg zdravlja duha i tijela žene iznimno je važno prihvatiti svoje tijelo, naučiti voljeti ga takvim kakvo je i pristupiti borbi protiv celulita kao rješavanju manjeg estetskog problema, a ne sudbonosnom ratu o čijem ishodu ovisi zadovoljstvo žene samom sobom, a time i sposobnost uživanja u svakodnevnim malim i velikim veseljima.

Sportski uspjesi kao nadahnuće u borbi protiv celulita

Stručnost laboratorija Elancyl na području mršavljenja, duga gotovo pedeset godina, utemeljena je na načelima svakodnevnih malih pobjeda, discipline i ljubavi prema vlastitom tijelu, a ne na ultimatumima, čudotvornim proizvodima i ekstremnim dijetama.

Poštujući te principe nastao je i novi proizvod Elancyl MY COACH! krema protiv celulita kojom se  ženama želi pomoći u mršavljenju bez osjećaja krivnje zbog pritisaka iz okoline kako bi u konačnici, taj često dugotrajan proces postao zabava praćena osjećajem ugode i zadovoljstva.

Zahvaljujući talentu, upornosti, trudu i rezultatima sportaši su uzor mnogima, a stručnjacima iz laboratorija Elancyl bili su nadahnuće u razvoju Elancyl My Coach proizvoda za mršavljenje koji oponaša metabolizam tjelesno aktivnih ljudi.
Aktivnim ljudima za vježbanje je potrebna energija, a do nje dolaze izgaranjem masnih zaliha u stanicama masnog tkiva, adipocitima. U tijelu postoje tri vrste adipocita: smeđi, bijeli i bež:
  • smeđi adipociti - prisutni su kod djece. Odlikuje ih visoki udjel mitohondrija, staničnih organela koje sagorijevanjem masti proizvode energiju i oslobađaju toplinu. Starenjem se smanjuje njihov udjel u organizmu.
  • bijeli adipociti - prisutni su kod odraslih osoba. Sadrže veliku masnu kapljicu ispunjenu mastima odnosno trigliceridima koji se u stanju gladovanja procesom lipolize razgrađuju na masne kiseline i glicerol. Veća masna kapljica u bijelim adipocitima podrazumijeva i više prostora za skladištenje masti.
  • bež adipociti - prisutni kod tjelesno aktivnih odraslih osoba. Kako i sama boja sugerira, oni su nešto između - imaju više mitohondrija nego bijeli adipociti pa im je primarna uloga brže i učinkovitije sagorijevanje masti u stanicama kako bi proizveli energiju koja je potrebna tjelesno aktivnijim pojedincima. Bež adipociti također sadrže masnu kapljicu no ona je volumno manja od one u bijelim adipocitima pa je u nju moguće pohraniti manje masti.
S obzirom da su u odrasloj dobi dominantni bijeli adipociti, koji su djelomično odgovorni za stvaranje celulita, cilj bi bio imati što više bež adipocita kako bi stvorili preduvjete za učinkovitu borbu s masnim naslagama.

Ključ uspjeha novog Elancyl MY COACH!

Elancyl MY COACH krema protiv celulita svoju djelotvornost zahvaljuje pomno odabranim djelatnim sastojcima u jedinstvenoj formuli s gotovo 90 posto sastojaka prirodnog podrijetla čija je zadaća uklanjanje celulita.

Inovativan i nov djelatni sastojak je mikroalga Tisochrysis Lutea koja obitava u morskom plićaku Kanarskog otočja koje tvori sedam otoka vulkanskog podrijetla u španjolskom arhipelagu. Ova mikroalga potiče stvaranje bež adipocita tako što potiče pretvorbu preadipocita i bijelih adipocita u bež adipocite, zahvaljujući čemu ima trostruko djelovanje: potiče sagorijevanje masti, sprječava pohranu masti i smanjuje masno tkivo.

Kada je riječ o sastojcima za mršavljenje, kofein je zlatni standard, a Elancyl pionir u njegovu korištenju. Kofein složene trigliceride razgrađuje u slobodne masne kiseline, koje je lakše odstraniti.

Još jedan anticelulitni klasik je bršljan koji pomoću masažnih tehnika eliminira toksine i utječe na kvalitetu kolagena što koži vraća elastičnost i čvrstoću.

Elancyl My Coach! - nezaobilazni saveznik u borbi protiv celulita

Zahvaljujući mehanizmu nastajanja bež adipocita Elancyl MY COACH! djelotvoran je čak i ako se ne koristi u kombinaciji s tjelesnom aktivnošću. Njegovom svakodnevnom upotrebom, već nakon sedam dana neravnine na koži su više zaglađen, a nakon mjesec dana vidljive su i promjene figure.

Kod više od 70 posto žena učinak mršavljenja vidljiv je nakon 14 dana upotrebe, dok njih 95 posto ističe trenutačno zaglađivanje kože1. Uz tjelesnu aktivnost i uravnoteženu prehranu rezultati su puno bolji - tako će Elancyl MY COACH povećati učinak tjelesne aktivnosti na čvrstoću i teksturu vaše kože i do četiri puta, dok će učinak aktivnosti na zaglađivanje celulita povećati za 60 posto2.
 
Elancyl MY COACH! odlikuje ugodna, nemasna i neljepljiva tekstura svježeg osnažujućeg mirisa razvijena za nanošenje Elancyl masažnom tehnikom, posebnom pinch&roll tehnikom razvijenom u suradnji s fizioterapeutima koja olakšava primjenu proizvoda, pruža osjećaj ugode i povećava učinkovitost proizvoda. Pinch&roll tehnika masiranja stimulira mirkocirkulaciju kože, poboljšava izmjenu tvari na razini stanica i povećava opskrbu kisikom, potiče drenažu i tonizira, čime se osigurava optimalno prodiranje djelatnih sastojaka u kožu.

Elancyl podržava sve žene koje strastveno žongliraju životom danju i noću, sve prijateljice i sestre koje zajedno ustaju, plaču i smiju se, koje se ne boje svojih osjećaja, žene koje preuzimaju odgovornost nad svojim životom, nad svojim željama i kontradikcijama, koje se ne boje pasti i ponovo ustati, žene koje snaže svoj duh i tijelo.
 

[1] Kliničko istraživanje o zadovoljstvu proizvodom provedeno na 87 žena.
[2] Rezultati se odnose na žene koje su prakticirale barem sat vremena sportske aktivnosti tjedno.
Datum objave članka: 20. 5. 2020.
izdvojeni proizvodi