Obnovite kosu i vlasište

promo Dermokozmetika / Njega kose i vlasišta Sanja Postaj mag. pharm.

Da bi se potaknuo rast nove i jače kose, mora se djelovati prije svega iznutra

Ispadanje kose može, ali i ne mora biti uzrok zabrinutosti. Svakodnevno gubimo 50 do 80 vlasi, i to je normalan proces kojim se naša kosa obnavlja. O ispadanju kose govorimo kad dnevno ispada više od 100 vlasi. Iako se čini bezazleno, ispadanje je izvor tjeskobe za muškarce i žene koji se susreću s tim problemom. Smanjenje gustoće kose, pa čak i potpuno gola područja vlasišta, itekako su uznemirujući.

S obzirom na to da ispadanje kose mogu izazvati različiti čimbenici, protiv tog problema možemo se učinkovito boriti tek ako otkrijemo pravi uzrok. Razlikujemo kronično, trajno ispadanje kose uzrokovano hormonima, koje je karakteristično za muškarce, te povremeno, reaktivno ispadanje, koje se češće javlja kod žena.

Gubitak kose kod žena javlja se kao posljedica hormonskog poremećaja, stresa, umora, stroge dijete, nakon trudnoće ili zbog velike fizičke i psihičke iscrpljenosti. U većini slučajeva gubitak nije trajan, i povezan je s nekim od navedenih uzroka. Kosa postaje tanka, lomljiva i gubi volumen, pa je nužan tretman za jačanje i učvršćivanje, kako se ispadanje ne bi pogoršalo.

U današnjem brzom načinu života često zaboravljamo da je za zdravlje i ljepotu najvažnija pravilna i raznolika prehrana, koja će našem organizmu pružiti sve potrebne tvari. Da bi se potaknuo rast nove i jače kose, mora se djelovati prije svega iznutra.

Datum objave članka: 1. 6. 2017.
izdvojeni proizvodi