Sigurna zaštita od sunčevih zraka

promo Dermokozmetika / Njega kože odraslih

Posebno mjesto u liniji Avène za zaštitu od sunca imaju proizvodi namijenjeni netolerantnoj i alergijama sklonoj koži

Imate osjetljivu kožu, ali se ne želite odreći sunca! Avène dermatološki laboratoriji predlažu vam dobro upotpunjen izbor proizvoda za zaštitu od sunca s termalnom vodom Avène.

Linija Avène proizvoda za zaštitu od sunca sadrži zaštitni faktor nove generacije MPI-SORB, koji vas može bolje zaštiti od sunčeve svjetlosti. MPI-SORB udružuje MPI (mineralni zaštitni sastojak nastao kao originalni i patentirani spoj dvaju zaštitnih faktora: cink-oksida i titan-dioksida) i kompleks Tinosorb M+S (kemijski zaštitni sastojak novije generacije s iznimnom moći upijanja, posebno UVA zraka). 

MPI-SORB pruža široku zaštitu od cijelog spektra UV zraka: UVB, UVA, kratkih i UVA dugih valova. Izrazito je fotostabilan i njegovo djelovanje nastavlja se i nakon izloženosti sunčevim zrakama. Otporan je na vodu i znoj, te uz nevidljivu teksturu pridonosi visoko ocijenjenoj kozmetičkoj kvaliteti Avène proizvoda za zaštitu od sunca

Polazeći od činjenice da ni najbolji zaštitni faktor ne može biti potpun te da jedan dio UV zraka uspijeva prodrijeti u kožu, zaštitna svojstva faktora MPI-SORB pojačana su dodatkom Pre-Tokoferila, jedinog stabilnog pekusora vitamina E, antioksidansa koji štiti kožu od negativnog utjecaja slobodnih radikala kao posrednika u oštećenju kože UV zrakama.

Stupnjevi zaštite kože iz linije Avène proizvoda za zaštitu od sunca

Ultraintenzivna zaštita - SPF 50+

Indikacije za primjenu ovog faktora zaštite su vrlo svijetla ili mliječna put, koža izrazito osjetljiva na sunce, izlaganje vrlo jakom suncu (more, planine i tropski krajevi) te prevencija fotodermatoza. 
Tri su oblika proizvoda sa zaštitnim faktorom 50+: krema za suhu kožu, emulzija za normalnu i masniju kožu koja dodatno sadrži ekstrakt bundeve Cucurbita pepo i regulira lučenje žlijezda lojnica, te sprej za tijelo.

Vrlo intenzivna zaštita - SPF 40

Indikacije za primjenu ovog faktora zaštite su svijetla koža osjetljiva na opekline i jako sunce. Proizvod sa zaštitnim faktorom 40 posebno je prilagođen osjetljivoj dječjoj koži u vidu mlijeka za lice i tijelo. Ne sadrži miris i vodootporan je. Zaštitni faktor 40 postoji i u obliku stika za usne koji pruža visoku medicinsku zaštitu osjetljivoj koži usana.

Intenzivna zaštita - SPF 20

Najniža razina zaštite u liniji Avène proizvoda za zaštitu od sunca predstavljena je sa zaštitnim faktorom 20. Indikacije za njezinu upotrebu su prva izlaganja suncu za tamnije fototipove kože, prijelaz s visokog faktora zaštite, te normalni intenzitet sunčeve svjetlosti. Proizvod dolazi u obliku emulzije i sadrži ekstrakt bundeve Cucurbita pepo koji regulira lučenje žlijezda lojnica te je tako posebno prilagođen masnoj koži.

Netolerantna i alergijama sklona koža - SPF 50

Posebno mjesto u liniji Avène za zaštitu od sunca imaju proizvodi namijenjeni netolerantnoj i alergijama sklonoj koži. Proizvodi namijenjeni takvom tipu kože sadrže MPI (mineralni zaštitni faktor) i Pre-Tokoferil, a ne sadrže kemijski zaštitni faktor. Bez mirisa kako bi dodatno bili hipoalergeni. Faktor zaštite je 50. Proizvodi dolaze u dva oblika, kao krema i kompaktni krem puder.

Nakon sunčanja

Za obnovu vlažnosti kože nakon svakog izlaganja suncu namijenjeno je mlijeko za obnavljanje poslije sunčanja bogato termalnom vodom Avène.

Pod suncem, dakle, nismo svi jednaki jer sve ovisi o tipu naše kože. Pravilnim odabirom faktora zaštite, Avène proizvodi za zaštitu od sunca omogućit će vam da iskoristite sve dobre strane sunca i u njemu uživate.

Datum objave članka: 1. 6. 2007.