Zadržite kontrolu nad svojom linijom

promo Dermokozmetika / Njega kože odraslih Sanja Postaj mag. pharm.

Elancyl Cellu Slim 45+ osmišljen je kako bi zadovoljio potrebe žena starijih od 45 godina. Njegova tekstura stvorena je da ujedinjuje užitak primjene i učinkovitost

Tijelo žene s vremenom se mijenja. Hormonalne promjene, kronološko i biološko starenje koji dovode do postupna preoblikovanja tijela prate žene starije od 45 godina. Gubitak čvrstoće kože i opuštanje, primjerice na rukama ili bokovima, tvrdokorni celulit, povećana tjelesna težina zbog veće sklonosti skladištenja masti, nakupljanje masti u području trbuha, pojačano zadržavanja vode zbog slabije cirkulacije, dehidrirana koža koja postaje gruba na dodir... sve su to fiziološke promjene uzrokovane starenjem koje primjetno mijenjaju siluetu.

Pojam "opuštanje kože" obuhvaća nekoliko pojava: dehidraciju kože (osjećaj zatezanja i nelagode), zadržavanje vode (slabija eliminacija toksina) i starenje kože (promjene u vlaknima elastina i kolagena, nepravilnosti na površini kože).

Pojava celulita hormonski je uvjetovana, a povezana je s tri uzročna čimbenika: neravnotežom između lipogeneze i lipolize masnoća, lošom mikrocirkulacijom i glikozilacijom. Lipogeneza označava stvaranje i pohranjivanje masnoća u obliku triglicerida u masnim stanicama, koje služe kao rezerva energije. Lipoliza označava razgradnju masnoća iz stanica u slobodne masne kiseline, kao odgovor na energetske potrebe tijela. U slučaju pojačane pohrane masnoća, nakupine masnog tkiva pritišću krvne žile, što otežava protok krvi i odstranjivanje vode i toksina, zbog čega se voda pojačano nakuplja u tkivima.

Povišena razina šećera u krvi kod žena starijih od 45 godina može dovesti do stvaranja glikoproteinskih veza između vlakana kolagena (glikozilacija), što smanjuje njihovu pokretljivost, pa nakupine masnih stanica ostaju zarobljene. Tkivo postaje manje elastično, a dermis "otvrdnjava", zbog čega postaje manje učinkovita potpora epidermisu, pa se pojavljuju udubine, na koži vidljive kao"narančina kora". Sve to smatra se normalnom pojavom uzrokovanom hormonalnim promjenama između 45. i 50. godine života, koju jednim imenom nazivamo perimenopauzom, a označava višegodišnje razdoblje koje prethodi menopauzi (zadnjoj menstruaciji).

Obnovljena linija u samo 14 dana

Promjene ipak ne moraju biti tako drastične. Posebno osmišljen proizvod iz Elancyl laboratorija djeluje upravo na preoblikovanje tijela i odgađanje učinaka starenja na liniju žene. Elancyl Cellu Slim 45+ osmišljen je kako bi zadovoljio potrebe žena starijih od 45 godina. Njegova tekstura stvorena je da ujedinjuje užitak primjene i učinkovitost. Proizvod ima nekoliko djelatnih sastojaka, čiji učinci pomažu obnovu linije u samo 14 dana: ekstrakt jabuke pomaže popraviti aktivnost stanica usporenu zbog godina, ekstrakt bršljana potpomaže detoksikaciju, kombinacija cekropije i kofeina djeluje na odstranjivanje masti, floridzin (iz ekstrakta grančica jabuke) ima ulogu u sagorijevanju masti, a ulja šafranike i kokosa djeluju hranjivo i hidratizirajuće.

Osvježavajuća i bogata tekstura ovoga gela savršena je za masažu i brzo se upija. Tuba je opremljena "easy-click" sustavom, zbog čega se lako otvara jednom rukom. Dovoljna je samo jedna primjena za 24-satnu učinkovitost.

Datum objave članka: 1. 3. 2015.
izdvojeni proizvodi