ŠTITNA ŽLIJEZDA: prirodni načini liječenja

Stručne zanimljivosti

Žene su više izložene riziku od muškaraca, pri čemu jedna od osam žena tijekom života razvije probleme sa štitnjačom, posebno nakon trudnoće i menopauze. Ako primijetite simptome poput umora, debljanja, zatvora ili depresije, potražite liječnik kod svog liječnika. No liječiti se možete i odabirom drugačijeg stila života  

Iako je duga samo nekoliko centimetara, štitnjača igra veliku ulogu u našem tijelu. Dr. Jane Sadler iz Medicinskog centra Baylor Scott & White pojasnila je kako je štitnjača izuzetno važna za tijelo. Ona, naime, kontrolira ili regulira metabolizam, kontrolira energiju, pomaže u kontroli našeg metabolizma u mozgu i može utjecati na našu kožu. Dakle, funkcije štitne žlijezde utječu na brojne tjelesne sustave.

Procjenjuje se da 27 milijuna Amerikanaca pati od bolesti štitnjače, a da polovica njih nema dijagnosticiranu bolest štitnjače.

Prirodni lijekovi nisu lijekovi u pravim smislu riječi, ali mogu sniziti stres, spriječiti bolest i učiniti da se osjećate bolje. Zdrava prehrana, usmjerena na citrusno voće, lisnato zelje, kokosovo ulje, đumbir i cjelovite žitarice (poput kvinoje i heljde) može ponuditi antioksidante i vitamin B12. Studije pokazuju da jabučni ocat jača metabolizam i doprinosi gubitku težine (a dobivanje na težini je glavni problem u slučaju hipotireoze).

Osim toga, odvojite vrijeme kako biste tijelu pružili što više sunca i pomogli mu u sintezi vitamina D koji doprinosi poboljšanju imunosne funkcije.

Stresni odgovor može izravno utjecati na rad štitnjače jer hormon stresa kortizol može inhibirati hormone koji stimuliraju štitnjaču. U tom smislu, kvalitetan san, meditacija, vježbe disanja i odvajanje vremena za opuštanje mogu se suprotstaviti nepotrebnom stresu.

www.ivanhoe.com

Datum objave članka: 4. 9. 2019.
izdvojeni proizvodi