ŠTITNA ŽLIJEZDA: prirodni načini liječenja

Stručne zanimljivosti

Žene su više izložene riziku od muškaraca, pri čemu jedna od osam žena tijekom života razvije probleme sa štitnjačom, posebno nakon trudnoće i menopauze. Ako primijetite simptome poput umora, debljanja, zatvora ili depresije, potražite savjet kod svoga liječnika. Međutim, liječiti se možete i odabirom drukčijega stila života

Iako je duga samo nekoliko centimetara, štitnjača igra veliku ulogu u našemu tijelu. Dr. Jane Sadler iz Medicinskog centra Baylor Scott & White pojasnila je kako je štitnjača izuzetno važna za tijelo. Ona, naime, kontrolira ili regulira metabolizam, kontrolira energiju, pomaže u kontroli našega metabolizma u mozgu i može utjecati na našu kožu. Dakle, funkcije štitne žlijezde utječu na brojne tjelesne sustave.
 
Procjenjuje se da 27 milijuna Amerikanaca pati od bolesti štitnjače, a da ih najmanje pola nema dijagnosticiranu bolest štitnjače.

Prirodni lijekovi nisu lijekovi u pravom smislu riječi, ali mogu sniziti stres, spriječiti bolest i učiniti da se osjećate bolje. Zdrava prehrana, usmjerena na citrusno voće, lisnato povrće, kokosovo ulje, đumbir i cjelovite žitarice (poput kvinoje i heljde) može ponuditi antioksidante i vitamin B12. Studije pokazuju da jabučni ocat jača metabolizam i pridonosi gubitku težine (a dobivanje na težini glavni je problem u slučaju hipotireoze).
 
Osim toga, odvojite vrijeme kako biste tijelu pružili što više sunca i pomogli mu u sintezi vitamina D koji pridonosi poboljšanju imunosne funkcije.
 
Stresni odgovor može izravno utjecati na rad štitnjače jer hormon stresa kortizol može inhibirati hormone koji stimuliraju štitnjaču. U tom se smislu kvalitetan san, meditacija, vježbe disanja i odvajanje vremena za opuštanje mogu suprotstaviti nepotrebnom stresu.

www.ivanhoe.com

Datum objave članka: 4. 9. 2019.
izdvojeni proizvodi