Kako čašica za začeće povećava šanse za trudnoću?

Žensko zdravlje / Trudnoća i majčinstvo

Ferti-Lily dovodi više sperme do grlića maternice te tako povećava vjerojatnost začeća, a da pritom ne ometa niti jedan od prirodnih procesa začeća

Ako već aktivno „radite na bebi“ ili ste tek počeli, a još nema pozitivnog rezultata na testu za trudnoću, vjerojatno se počinjete brinuti kako sat otkucava, razmišljate što nije u redu i želite isprobati sve čega se možete dosjetiti da biste ubrzali začeće. Naravno, svi su barem jednom čuli za ležanje s podignutim nogama uza zid nakon spolnog odnosa ili za konzumiranje namirnica koje potiču plodnost.

Bilo da je riječ o prvoj trudnoći ili dodatnom širenju obitelji, potpuno je normalno da neko vrijeme morate pokušavati prije nego što zatrudnite. Zapravo, statistički gledano, vjerojatnije je da ćete zatrudnjeti nakon što ste godinu dana pokušavali, nego ako pokušavate samo mjesec dana. Na svaku priču za koju ste čuli da je žena zatrudnjela bez truda, ima još barem pet žena koje pokušavaju zatrudnjeti, a ne mogu.

Što učiniti kad želite zatrudnjeti?

Stres utječe na vašu plodnost, a zabrinutost oko toga samo je pogoršava. Za početak, najbolje što možete učiniti je da se pokušate opustiti i osloboditi neprestanih teških misli.

Napravite zdrave prilagodbe

Dobro uravnotežena prehrana i zdrav način života mogu pomoći pri začeću i pripremiti tijelo za uspješnu trudnoću. I vi i vaš partner trebate odbaciti loše navike - smanjiti unos alkohola, prestati pušiti i početi umjereno vježbati te nadopuniti prehranu vitaminima, poput folne kiseline i cinka.

Prepoznajte svoje plodne dane

Ovulacija obično nastupa oko 14. dana od dana početka menstruacije, no vrijeme ovulacije razlikuje se od žene do žene u ovisnosti o duljini menstruacijskog ciklusa, a može se razlikovati i od mjeseca do mjeseca.

Plodne dane možete pratiti tako što ćete napraviti test ovulacije, mjerenjem bazalne tjelesne temperature (ujutro, prije ustajanja) koja se povisuje nakon ovulacije ili možete pratiti svoj ciklus putem aplikacije.

Plodne dane možete odrediti i promatrajući postojanost i boju iscjetka (cervikalne sluzi) iz rodnice. Kako se približavate ovulaciji, cervikalna sluz mijenja konzistenciju i omogućava dulje preživljavanje spermija. Kad je prozirna i vrlo rastezljiva poput sirova bjelanjka, najplodniji ste, a kad je ljepljiva i gusta, manje ste plodni.

Kako pomaže Ferti·Lily?

Ferti-Lily® čašica za začeće razvijena je u suradnji s europskim ginekolozima i stručnjacima za plodnost i registrirana kao medicinski proizvod u svrhu pomaganja pri začeću. Treba je razlikovati od menstruacijske čašice koju neki lifestyle portali propagiraju kao novu kućnu metodu za brže začeće.

Ferti-Lily® čašica za začeće dovodi više sperme do grlića maternice te tako povećava vjerojatnost začeća, a da pritom ne ometa niti jedan od prirodnih procesa začeća. Umeće se u rodnicu nakon ejakulacije i pri tom potiskuje sjeme prema grliću maternice (cerviks, otvor maternice) uvlačeći spermu u zaštitno okruženje cervikalne sluzi. Na taj način više spermija preživljava i više njih dopliva u maternicu. Što više spermija uđe u maternicu, veće su šanse da će jedan od njih doći do jajne stanice i prodrijeti u nju.

Klinički je dokazano da Ferti-Lily® povećava šanse začeća za 48 posto kod inače zdravih parova, a da pri tom ne utječe na ovulaciju i druge čimbenike koji mogu utjecati na plodnost. Koristeći je u najplodnije dane, povećavate šansu začeća svaki put kad pokušate.  

Meka je, ugodna i jednostavna za primjenu kod kuće, a budući da je namijenjena za upotrebu nakon spolnog odnosa ne narušava intimu trenutka. Možete je koristiti višekratno, do šest ciklusa.
Datum objave članka: 22. 2. 2022.
izdvojeni proizvodi