Kroz trudnoću bez strija

promo Žensko zdravlje / Trudnoća i majčinstvo Marija Markota Jurić dipl. ing. preh. teh.

Pravilnom i svakodnevnom njegom kože, pogotovo u vrijeme trudnoće, nastanak strija može se izbjeći, a već nastale strije ublažiti

Sadržaj članka
Elancyl nudi rješenje

Trudnoća je stresan događaj za kožu, osobito u području trbuha, bedara i dojki. Mehaničko rastezanje kože i povećana hormonalna aktivnost mogu uzrokovati pojavu strija. Strije su izdužene, nekoliko milimetara široke, različito dugačke brazde na koži. Nastaju zbog stanjivanja površinskog sloja kože (epidermisa) te promjena u strukturi vlakana elastina i kolagena u dubljim slojevima kože.

Novonastale strije su svijetlo ružičaste boje, a vremenom postaju bijele i nalikuju prugama. Najčešće nastaju u vrijeme trudnoće, ali i nakon naglih promjena tjelesne težine. Nastanak strija ne može se uvijek spriječiti, niti se davno nastale strije mogu potpuno ukloniti. No, pravilnom i svakodnevnom njegom kože, pogotovo u vrijeme trudnoće, njihov nastanak može se izbjeći, a nastale strije ublažiti.

Elancyl nudi rješenje

Svojom strašću za prirodom i znanjem o djelatnim tvarima biljnoga podrijetla, Elancyl nam omogućuje da uživamo u promjenama koje se događaju u tijelu tijekom trudnoće, štiteći kožu i poštujući vas kao trudnicu i buduću mladu majku, ali i kao ženu.

Jedinstvena kombinacija djelatnih sastojaka Elancyl kreme za sprječavanje strija koži pruža zaštitne i hranjive učinke preko vitamina E i provitamina B5, koji stimuliraju sintezu kolagena i elastina te štite integritet potpornog tkiva. Hranjive tvari prirodnoga podrijetla i ulje šafranike hrane kožu i čine je elastičnom i otpornijom na rastezanje. Njezina glatka tekstura odmah se upija i ne masti kožu, blagog je mirisa i ne sadrži paraben.

Elancyl kremu za sprječavanje strija koristite jednom do dva puta dnevno na zonama sklonima nastanku strija (trbuh, stražnjica, bedra i bokovi), počevši od četvrtog mjeseca trudnoće nadalje. Ako dojite svoju bebu, u poslijeporođajnom razdoblju izbjegavate područje dojki.

Elancyl krema za sprječavanje strija dostupna je u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama, u pakiranjima od 150 ml (tuba) i 500 ml (praktična boca s pumpicom za doziranje).

Datum objave članka: 1. 9. 2016.