Zaštićena koža na najljepšim oblinama

promo Žensko zdravlje / Trudnoća i majčinstvo Sanja Postaj mag. pharm.

Elancyl Ulje za njegu strija, koje se primjenjuje od četvrtog mjeseca trudnoće nadalje, ispunjava sva očekivanja budućih majki: čistoću, sigurnost i učinkovitost

Ograničena elastičnost kože

Trudnoća je stresan događaj za kožu, osobito u području trbuha, bedara i dojki, jer mehaničko rastezanje kože, uz povećanu hormonalnu aktivnost, može uzrokovati pojavu strija. Strije su izdužene, nekoliko milimetara široke, različito dugačke brazde na koži koje nastaju zbog promjena u strukturi vlakana elastina i kolagena u dubljim slojevima kože i stanjivanja površinskog sloja kože (epidermisa).

Strije u trudnoći ne moraju biti pravilo

Za dodatnu njegu kože, osobito tijekom trudnoće, predstavljamo Elancyl Ulje za njegu strija, koje ima dvojaku ulogu: pomaže spriječiti ili smanjiti pojavu novih strija te ublažiti izgled novonastalih. Ova formula, namijenjena uporabi u trudnoći, ali i nakon poroda, nadahnuta je tradicionalnom i drevnom metodom – masažom uljem.

Nanosi se jednom ili dva puta dnevno na trbuh, stražnjicu, bedra, bokove i grudi, koristeći kružne masažne pokrete, koji pridonose opuštanju i pružaju posebne intimne trenutke budućoj majci i djetetu. Ulje se lako nanosi, brzo upija i ostavlja suh, svilenkast osjećaj na koži, pružajući joj mekoću i podatnost.

Ispunjena očekivanja

Elancyl Ulje za njegu strija namijenjeno je trudnicama od četvrtog mjeseca trudnoće nadalje, a ispunjava sva očekivanja budućih majki: čistoću, sigurnost i učinkovitost. Kad razmišljamo o proizvodima čija se primjena preporučuje u trudnoći, najvažnije je imati na umu sigurnost. Formula Elancyl Ulja za njegu strija u najvećoj mogućoj mjeri približila se tom pojmu, jer je proizvod osmišljen tako da sadrži samo sedam djelatnih sastojaka, što je bitno jer što je manji broj sastojaka kojima je koža izložena, to je i manja mogućnost pojave alergijskih reakcija. Bitno je reći i to da je 99 posto sastojaka Elancyl Ulja za njegu strija prirodnog podrijetla te da je jedini sintetički sastojak (preostalih 1 posto formule) vitamin E (tokoferol i tokoferil acetat), čija je zadaća čuvanje stabilnosti formule zbog njegova antioksidativnog djelovanja. Proizvod ne sadrži esencijalna (eterična) ulja, parabene, silikone ni fenoksietanol.

Sigurnost i učinkovitost ispitani su pod nadzorom dermatologa. U ispitivanju je sudjelovalo 100 trudnica koje su Elancyl Ulje za njegu strija koristile tijekom šest mjeseci, a promatrala se prisutnost strija mjesec dana nakon poroda. Dermatolozi su utvrdili da se kod 89 posto žena nove strije nisu pojavile ili ih se pojavilo samo nekoliko. Kod čak 98 posto žena zabilježeno je poboljšanje izgleda novonastalih strija, tako što su bili smanjeni njihova širina, vidljivost i crvenilo.

Najvažnija, 100% prirodna biljna ulja u sastavu Elancyl Ulja za njegu strija su ulje podlanka (divljeg lana), noćurka i šafranike. Ulje podlanka bogato je omega-3 masnim kiselinama, koje čuvaju hidrolipidni sloj epidermisa i održavaju vlažnost i podatnost kože, a ulja noćurka i šafranike bogata su omega-6 masnim kiselinama, koje pomažu pri obnovi oštećene kože.

Elancyl Ulje za njegu strija – hrani kožu i povećava njezinu otpornost na rastezanje te smanjuje vidljivost već nastalih strija jer potpomaže potporni učinak vlakana potkožnog tkiva.

Datum objave članka: 1. 3. 2014.