Hranjivi obrok za suhu i oštećenu kosu

promo Dermokozmetika / Njega kose i vlasišta Mihaela Vidiček dipl. ing. preh. teh.

Odgovarajućim kozmetičkim pripravcima kosi se mogu pružiti svi potrebni sastojci da ponovno bude lijepa i zdrava

Zdrava kosa je sjajna, meka i lako se češlja zahvaljujući hidrolipidnom sloju koji pokriva površinu vlasi i štiti je od isušivanja. Površinu vlasi mogu oštetiti različiti vanjski čimbenici, zbog čega kosa postaje suha, oštećena, neelastična, bez sjaja i tanka, lako puca te se teško češlja i oblikuje u frizuru.

Čestim postupcima bojenja, sušenja i ravnanja površinski i dubinski oštećuju se vlasi kose, zbog čega prestaje biti elastična i sjajna. Postoje i tipovi prirodno suhe kose, kao što je izrazito kovrčava kosa. Do pojačana isušivanja kose dolazi i s godinama (starenjem), jer se vremenom smanjuje izlučivanje sebuma na vlasištu. Upotrebom odgovarajućih kozmetičkih pripravaka suhoj i oštećenoj kosi mogu se pružiti svi potrebni sastojci da ponovno poprimi zdrav, lijep i njegovan izgled.

Mango maslac - dubinski hrani i obnavlja

Mango (Mangifera indica L.) je sveto drvo Hindusa koje potječe iz Azije. Kultivirano je u Indiji prije 4000 godina, a danas se uzgaja u područjima sa suhom klimom zahvaljujući jakom korijenju koje prodire duboko u zemlju. Drvo manga može narasti do 40 metara, a plodove, koji su omiljeno tropsko voće i bogat izvor vitamina, minerala, antioksidansa i vlakana, dobiva nakon šest godina. Zreli plodovi manga su narančasto-crvene boje i sadrže košticu koja je bogata esencijalnim masnim kiselinama.

Laboratoriji Klorane uzgajaju mango u Indiji, gdje se iz plodova izvađene koštice suše na suncu. Postupkom hladne ekstrakcije iz koštica ploda manga dobiva se mango maslac, bogat masnim kiselinama koje dubinski hrane i obnavljaju kosu, a površinski štite vlasi obnavljanjem hidrolipidnog sloja.

Kako bi suhoj i oštećenoj kosi pružili prirodan spas, Laboratoriji Klorane kreirali su liniju od tri proizvoda za svakodnevnu higijenu i njegu.

Klorane šampon za suhu i oštećenu kosu s dodatkom mango maslaca bogat je kremasti šampon koji hrani kosu, zaglađuje kutikulu vlasi i obnavlja hidrolipidni sloj koji štiti kosu od isušivanja. Nakon pranja, kosa je sjajna, glatka i lako se češlja.

Klorane maska za suhu i oštećenu kosu s dodatkom mango maslaca bogata je kremasta maska pruža intenzivnu njegu i u samo nekoliko minuta dubinski hrani i obnavlja kosu, čineći je sjajnom i mekom. Može se koristiti jednom tjedno ili češće ako je kosa izrazito oštećena i suha.

Klorane regenerator za suhu i oštećenu kosu s dodatkom mango maslaca kremasti je serum za svakodnevnu njegu suhe, oštećene i dehidrirane kose i ispucalih vrhova. Nakon nanošenja stvara zaštitni sloj na kosi koji štiti od vanjskih utjecaja. Hrani i obnavlja kosu i oštećene vrhove. Nanosi se na suhu ili vlažnu kosu i nije ga potrebno ispirati.

Datum objave članka: 1. 8. 2009.
izdvojeni proizvodi