Zaustavite prhut i svrbež vlasišta

Dermokozmetika / Njega kose i vlasišta Ivana Burulic dipl. ing. preh. teh.

Kelual DS - učinkovit odgovor na probleme seboroičnog dermatitisa iz Ducray dermatoloških laboratorija

Seboroični dermatitis

Ako se godinama borite s tvrdokornom prhuti, koja se ponovno javlja pri svakom stresu, te svrbežom i crvenilom vlasišta i određenih dijelova lica, vjerojatno imate seboroični dermatitis. Za to stanje u većini slučajeva odgovorna je prisutnost mikroorganizma tipa Malassezia na koži.

Dijagnozu seboroičnog dermatitisa postavlja liječnik na temelju karakteristične pojave ljuski i crvenila kože na vlasištu, licu i tijelu, praćenih svrbežom. Slika se pogoršava u stanjima stresa i bolesti, pri promjeni godišnjih doba ili klime te nakon upotrebe neodgovarajućih kozmetičkih proizvoda.

Kelual DS - formula za prilagođenu njegu

S obzirom na to da je koža vlasišta, lica i tijela nadražena i osjetljiva, zahtijeva posebnu njegu. Kako bi učinkovito odgovorili na probleme seboroičnog dermatitisa, Ducray dermatološki laboratoriji osmislili su i klinički ispitali liniju Kelual DS, koja svojim visokoučinkovitim formulama može znatno pobošljati kvalitetu života oboljelih.

Kelual DS šampon
 
Kelual DS šampon je već dugi niz godina prepoznatljiv u dermatološkoj praksi kao potporna njega vlasištu sklonom seboroičnom dermatitisu. Od sada, još učinkovitija formula pruža trenutačno olakšanje i dugotrajnu učinkovitost. Djeluje na čimbenike odgovorne za nastanak prhuti (prisutnost mikroorganizama) i na simptome (ljuskanje, crvenilo i svrbež).

Patentirana kombinacija djelatnih sastojaka ciklopirokolamin + pirokton olamin, sinergijski djeluje antifungalno, zaustavljajući širenje Malassezia gljivice. β-gliciretična kiselina djeluje protuupalno, a djelatni sastojak keluamid vrlo nježno, ali učinkovito uklanja ljuske bez dodatne iritacije vlasišta.

U fazi intenzivnog tretmana Kelual DS šampon koristi se tri puta tjedno tijekom dva tjedna, a u fazi održavanja jednom tjedno, i to u kombinaciji s Elution blagim uravnotežujućim šamponom. Za veću učinkovitost mora se poštovati minimalno vrijeme zadržavanja šampona na vlasištu od tri minute i to nakon druge primjene.

Kelual DS krema

Namijenjena je posebnoj njezi nadražene i ljuskave kože lica (oko obrva, na čelu, uz korijen nosa i oko nosnica) i tijela. Djeluje na sva četiri čimbenika seboroičnog dermatitisa: seboreju, kolonizaciju mikororganizama, upalu i ljuskanje kože.

Pirokton olamin ograničava razmnožavanje Malassezia gljivice, a zajedničko djelovanje keluamida i glikolne kiseline olakšava uklanjanje ljusaka, nečistoće i mrtvih stanica kože. Zahvaljujući umirujućem i antiiritacijskom djelovanju β-gliciretične kiseline i bisabolola, smiruju se crvenilo i iritacija. U fazi intenzivnog tretmana Kelual DS krema koristi se ujutro i navečer tijekom dva tjedna, a u fazi održavanja 2 puta tjedno.

Pravilnom primjenom, Kelual DS krema smanjuje problem seboroičnog dermatitisa, umiruje crvenilo i iritaciju, a koži vraća ugodu.
 
Kelual DS pjenušavi gel


Čisti i pročišćava kožu lica i tijela u slučajevima nadražene kože s crvenilom i ljuskama. Inovativna formula sadrži pirokton olamin koji ograničava razmnožavanje Malassezia gljivice, cink glukonat i glicerol koji umiruju crvenilo, nadražaj i svrbež te keluamid koji pomaže ukloniti ljuske.

Dokazano je učinkovit i u slučaju oboljenja Pityriasis versicolor.

Proizvod ne sadrži sapun i parfem te je prilagođen je svakodnevnoj primjeni.

Datum objave članka: 8. 4. 2021.
promo
izdvojeni proizvodi