Zaustavite prhut i svrbež vlasišta

promo Dermokozmetika / Njega kose i vlasišta Ivana Burulic dipl. ing. preh. teh.

Kelual DS - učinkovit odgovor na probleme seboroičkog dermatitisa iz Dermatoloških laboratorija Ducray

Ako se godinama borite s tvrdokornom prhuti, koja se ponovno javlja pri svakom stresu, te svrbežom i crvenilom vlasišta i određenih dijelova lica, vjerojatno imate seboroički dermatitis. Za to stanje u većini slučajeva odgovorna je prisutnost mikroorganizma tipa Malassezia na koži.

Dijagnozu seboroičkog dermatitisa postavlja liječnik na temelju karakteristične pojave ljuski i crvenila kože na vlasištu, licu i tijelu, praćenih svrbežom. Slika se pogoršava u stanjima stresa i bolesti, pri promjeni godišnjih doba ili klime, te nakon upotrebe neodgovarajućih kozmetičkih proizvoda.

Stanje koje zahtijeva prilagođenu njegu

S obzirom na to da je koža vlasišta, lica i tijela iritirana i osjetljiva, zahtijeva posebnu njegu. Kako bi učinkovito odgovorili na probleme seboroičkog dermatitisa, Dermatološki laboratoriji Ducray osmislili su i klinički ispitali liniju Kelual DS, koja sadrži tri proizvoda.
 
Kelual DS šampon
Brzo, učinkovito i dugotrajno djeluje na prhut povezanu sa seboroičkim dermatitisom. Kombinacija aktivnih sastojaka istodobno djeluje na čimbenike odgovorne za nastanak prhuti (prisutnost mikroorganizama) i na simptome (ljuskanje, crvenilo i svrbež). Ciklopiroksolamin otežava razvoj mikroorganizama koji utječu na nastanak prhuti, patentirani djelatni sastojak Keluamid omogućava blago uklanjanje ljusaka bez dodatne iritacije vlasišta, cink pirition regulira prhutanje i djeluje umirujuće, a β-gliciretična kiselina djeluje protuupalno.

U fazi intenzivnog tretmana koristi se tri puta tjedno tijekom dva tjedna, a zatim u fazi održavanja jednom tjedno u kombinaciji s Elution uravnotežujućim šamponom za oslabljeno vlasište. Za veću učinkovitost mora se poštovati minimalno vrijeme zadržavanja šampona na vlasištu od tri minute, nakon druge primjene (što je kontakt dulji, to je preparat učinkovitiji).
 
Kelual DS krema

Namijenjena je posebnoj njezi iritirane i ljuskave kože lica (oko obrva, na čelu, uz korijen nosa i oko nosnica) i tijela. Djeluje na sva četiri čimbenika seboroičkog dermatitisa: seboreju, kolonizaciju gljiva, upalu i ljuskanje kože. Zajedničko djelovanje keluamida i gvanidin glikolata olakšava uklanjanje ljusaka, nečistoće i mrtvih stanica kože. Zahvaljujući umirujućem i antiiritacijskom djelovanju keluamida, smiruju se crvenilo i iritacija.

Svakodnevnom primjenom, Kelual DS krema smanjuje problem seboroičkog dermatitisa, umiruje crvenilo i iritaciju, a koži vraća ugodu.
 
Kelual DS pjenušavi gel
Čisti i pročišćava kožu lica i tijela u slučajevima nadražene kože sa crvenilom i ljuskama. Inovativna formula sadrži pirokton olamin koji ograničava razmnožavanje Malassezia gljivice (uzročnika problema), cink glukonat i glicerol koji umiruju crvenilo, nadražaj i svrbež te keluamid koji  pomaže ukloniti ljuske. Proizvod ne sadrži sapun i parfem i za svakodnevnu je primjenu.
 

Datum objave članka: 1. 8. 2020.
izdvojeni proizvodi