Izjava o zaštiti privatnosti

Web-stranicom www.vasezdravlje.com (dalje u tekstu: WEB-STRANICA) upravlja društvo OKTAL PHARMA d.o.o., Utinjska 40, Zagreb (dalje u tekstu: OKTAL PHARMA), koje vodi osobitu brigu o sigurnosti Vaših osobnih podataka koje nam dajete korištenjem Stranice.

Oktal Pharma d.o.o. (dalje u tekstu OKTAL PHARMA) poštuje vašu privatnost i temelji svoje internetske stranice na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo. Ova Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka te primjenu kolačića (cookies) na web-stranici www.vasezdravlje.com

VODITELJ OBRADE
Za obradu podataka odgovorna je:
Oktal Pharma d.o.o., Utinjska 40, Zagreb, Hrvatska.
Obrade na web stranici www.vasezdravlje.com Oktal Pharma provodi samostalno.

PODATCI O TVRKI
Oktal Pharma d.o.o.
Utinjska 40
10020 Zagreb
telefon: +385 1 6595 777
e-mail: oktal-pharma@oktal-pharma.hr

 

PRIKUPLJANJE I OBRADA OSOBNIH PODATAKA

OKTAL PHARMA prikuplja najmanju moguću količinu osobnih podataka te ih koristi isključivo za svrhu za koju su prikupljeni i o čemu ste Vi informirani.

Registracija u loyalty program Zdravlje Plus
Voditelj obrade: Oktal Pharma d.o.o.
Vrsta podataka: ime, prezime, e-mail adresa, adresa, kontakt telefon, datum rođenja, spol, 
Svrha obrade: Radnje potrebne za ostvarivanje pogodnosti u „Zdravlje Plus programu vjernosti“
Pravna osnova: Privola ispitanika
Rok zadržavanja: Do trenutka otkazivanja članstva u Zdravlje Plus programu vjernosti od strane korisnika (mailom na zdravljeplus@oktal-pharma.hr ili telefonskim pozivom na +385 1 6595 777).

Odgovaranje na upite postavljene putem kontakt obrasca
Voditelj obrade: Oktal Pharma d.o.o.
Vrsta podataka: ime, prezime, e-mail adresa
Svrha obrade: Radnje potrebne za odgovaranje na upite korisnika postavljene putem obrasca „Pitajte Zdravlje Plus ljekarnika“
Pravna osnova: Privola ispitanika i legitimni interes
Rok zadržavanja: Do 6 mjeseci 

Mail obavijesti o novostima, informacijama, posebnim pogodnostima i novim proizvodima
Voditelj obrade: Oktal Pharma d.o.o.
Vrsta podataka: e-mail adresa
Svrha obrade: informiranje ispitanika o novim proizvodima, pogodnostima i sl.
Pravna osnova: Legitimni interes
Rok zadržavanja: Do trenutka brisanja računa/otkazivanja pretplate na newsletter od strane korisnika 

Organizacija promotivnih aktivnosti (primjerice, organiziranje natjecanja)
Voditelj obrade: Oktal Pharma d.o.o.
Vrsta podataka: ime, prezime, e-mail adresa, adresa
Svrha obrade: radnje potrebne za sudjelovanje korisnika u promotivnim aktivnostima
Pravna osnova: Privola ispitanika i legitimni interes
Rok zadržavanja: Do trenutka brisanja računa/otkazivanja pretplate na newsletter od strane korisnika 

 

SIGURNOST VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

WEB-STRANICA štiti Vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.
 
Vaše osobne podatke ne prodajemo trećima niti ih komercijaliziramo na bilo koji drugi način, a da bismo zaštitili Vaše osobne podatke od slučajnog ili nezakonitog uništavanja, gubitka ili mijenjanja te od neovlaštenog odavanja ili pristupa, koristimo tehničke i organizacijske mjere sigurnosti.
 
OKTAL PHARMA ne prodaje, ne iznajmljuje i ne posuđuje popis korisnika svojih stranica trećim stranama. Uz obvezu zadržavanja povjerljivosti, OKTAL PHARMA može dijeliti podatke s pouzdanim partnerima za određene svrhe: marketinške, izradu statističke analize, financijske, omogućavanje korisničke potpore, organizaciju dostave ili slične potrebe.
 
Ovi su pružatelji usluga, međutim, sukladno relevantnim sporazumima, obvezni koristiti podatke koji su im povjereni isključivo u skladu sa smjernicama OKTAL PHARME i strogo za svrhu koja je navedena. Također, obvezni su na ispravan način zaštititi sve osobne podatke i držati ih u tajnosti. Eventualne promjene u osobnim podacima i zahtjeve za pristup, dopunu, izmjenu ili brisanje osobnih podataka te ostvarenje prava na ograničenje obrade, prava na prenosivost podataka kao i pravo na opoziv  suglasnosti, sam član prijavljuje OKTAL PHARMI na e-mail Službenika za zaštitu osobnih podatka: szop@oktal-pharma.hr  ili pisanim putem na adresu OKTAL PHARME.
 
Svakoj takvoj trećoj strani zabranjena je daljnja obrada Vaših osobnih podataka.

PRIMJENA KOLAČIĆA

Na WEB-STRANICI primjenjuju se tzv. kolačići (cookies) - tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj kojim se korisnik koristi.
 
Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić).

Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj mrežnog odredišta (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega. Kolačići se upotrebljavaju za funkcioniranje svih značajki internetskih stranica i bolje korisničko iskustvo, a mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta internetskim stranicama) ili trajni (na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta).
 

KOLAČIĆI KOJI SE POSTAVLJAJU NA VAŠ UREĐAJ PRILIKOM POSJETE WEB STRANICI VAŠE ZDRAVLJE

U svrhu osiguravanja načela transparentnosti, niže je naveden popis kolačića koji se prilikom pristupa web stranici  www.vasezdravlje.com mogu postaviti na uređaj posjetitelja web stranice. 

NUŽNI KOLAČIĆI

NAZIV KOLAČIĆAIZVORISTIČE NAKON (DANI)
PH_HPXY_CHECKwww.vasezdravlje.comSesijski
CookieConsentwww.vasezdravlje.com365
rc::agstatic.comTrajni
rc::cgstatic.comSesijski
PH_HPXY_CHECKkarte.oktal-pharma.hrSesijski

 

STATISTIČKI KOLAČIĆI

NAZIV KOLAČIĆAIZVORISTIČE NAKON (DANI)
tdwww.googletagmanager.comSesijski

 

KOLAČIĆI ZA POSTAVKE

NAZIV KOLAČIĆAIZVORISTIČE NAKON (DANI)
PREFyoutube.com 


MARKETINŠKI KOLAČIĆI

NAZIV KOLAČIĆAIZVORISTIČE NAKON (DANI)
_gavasezdravlje.com729
_gidvasezdravlje.com0
_gatvasezdravlje.com0
_ga_#vasezdravlje.com729
_fbpvasezdravlje.com89
lastExternalReferrerconnect.facebook.netTrajni
lastExternalReferrerTimeconnect.facebook.netTrajni
frfacebook.com89
TESTCOOKIESENABLEDyoutube.com0
remote_sidyoutube.com19841
nextIdyoutube.com19841
requestsyoutube.com19841
YSCyoutube.com19872
VISITOR_INFO1_LIVEyoutube.com179
PREFyoutube.com243
yt-remote-device-idyoutube.comTrajni
yt-remote-cast-installedyoutube.com0
yt-remote-cast-availableyoutube.com0
yt-remote-session-appyoutube.com0
yt-remote-session-nameyoutube.com0
yt-remote-fast-check-periodyoutube.com0
yt-remote-connected-devicesyoutube.comTrajni
yt.innertube::nextIdyoutube.comTrajni
YtIdbMeta#databasesyoutube.comTrajni
LAST_RESULT_ENTRY_KEYyoutube.com19841
NIDgoogle.com182
ytidb::LAST_RESULT_ENTRY_KEYyoutube.comTrajni
LogsDatabaseV2:V#||LogsRequestsStoreyoutube.comTrajni
yt.innertube::requestsyoutube.comTrajni
ServiceWorkerLogsDatabase#SWHealthLogyoutube.comTrajni
iU5q-!O9@$youtube.com0
#-#youtube.comSesijski
ads/ga-audiencesgoogle.com0
collectgoogle-analytics.com0

SPRJEČAVANJE KOLAČIĆA

Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na svojem računalu ili mobilnom uređaju s pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite ili na www.allaboutcookies.org.

Kolačiće sa svojeg računala možete izbrisati slijedeći sljedeće korake:

Google Chrome
Kliknite na oznaku tri vertikalne točkice u gornjem desnom kutu preglednika.
Iz menija odaberite "Settings", odnosno "Postavke".
Pronađite izbornik "Privacy and security", odnosno "Privatnost i sigurnost".
Kliknite na "Clear browsing data", odnosno "Obriši podatke o pregledavanju".
Odaberite vremenski period za koji želite izbrisati kolačiće.
Označite "Cookies and other site data", odnosno "Kolačići i ostali podaci o stranicama". Ostale opcije možete također označiti ili ih ostaviti neoznačenima.
Kliknite na "Clear data", odnosno "Obriši podatke".

Mozilla Firefox
Kliknite na oznaku tri horizontalne linije u gornjem desnom kutu.
Iz menija odaberite "Settings", odnosno "Postavke".
Pronađite izbornik "Privacy & Security", odnosno "Privatnost i sigurnost".
Kod opcije "Cookies and Site Data", odnosno "Kolačići i drugi podaci o stranicama" kliknite na "Clear Data..."., odnosno "Obriši podatke..."
Označite rubriku "Cookies", odnosno "Kolačići" i sve ostale podatke koje želite ukloniti.
Odaberite vremenski period za koji želite izbrisati kolačiće.
Kliknite "Clear", odnosno "Obriši".

Microsoft Edge
Kliknite na oznaku tri horizontalne točkice u gornjem desnom kutu preglednika.
Iz menija odaberite "Settings", odnosno "Postavke".
Kliknite na izbornik "Privacy, search, and services", odnosno "Privatnosti, pretraživanje i usluge". 
Kod opcije "Clear browsing data", odnosno "Očisti podatke o pretraživanju" kliknite na "Choose what to clear", odnosno "Odaberite što želite izbrisati".
Odaberite "Cookies and other site data", odnosno "Kolačići i ostali podaci o stranicama". Ostale opcije možete također označiti ili ih ostaviti neoznačenima.
Odaberite vremenski period za koji želite izbrisati kolačiće.
Kliknite na "Clear now", odnosno "Obriši podatke".

PROMJENA PRISTANKA NA KORPORATIVNOJ WEB STRANICI OKTAL PHARME
Svoj pristanak možete izmijeniti u bilo kojem trenutku klikom na Postavke kolačića u donjem lijevom kutu stranice.

Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naših internetskih stranica i njihovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.
 

PRAVA ISPITANIKA

Posjetitelji web stranice www.vasezdravlje.com čiji su podaci prikupljeni u neku od prethodno spomenutih svrha u članku Prikupljanje i obrada osobnih podataka imaju pravo u bilo kojem trenutku zatražiti:
Pristup osobnim podacima
Ispravak netočnih podataka
Prenosivost podataka
Brisanje osobnih podataka
Ograničenje obrade
Ulaganje prigovora na obradu osobnih podataka
 
Ostvarenje navedenih prava možete zatražiti:
slanjem maila na adresu: szop@oktal-pharma.hr
slanjem zahtjeva na fizičku adresu: Utinjska 40, 10020 Zagreb
 

INFORMACIJE ZA KONTAKT

OKTAL PHARMA rado će primiti Vaše komentare i sugestije u vezi s ovom Obavijesti, kao i sva Vaša pitanja i  primjedbe. Možete nam se obratiti na: szop@oktal-pharma.hr.

Iako sve nesporazume i nesuglasice preferiramo rješavati mirnim putem, ukoliko smatrate potrebnim, prigovor na određenu obradu osobnih podataka možete podnijeti i nadležnom nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka: 
Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP), na adresi: Selska cesta 136, 10 000 Zagreb; e-mail adresa: azop@azop.hr

UVJETI I IZMJENE

Uvjeti ove Izjave o zaštiti privatnosti uređuju upotrebu kolačića i svih podataka prikupljenih za vrijeme primjenjivanja Izjave, osim kolačića trećih strana. OKTAL PHARMA zadržava pravo izmjene ove Izjave i pravila o kolačićima u bilo kojem trenutku kako bi prenijela nove važne informacije te kako biste bili informirani o načinima na koje OKTAL PHARMA na svojim internetskim stranicama štiti vaše podatke, te stoga preporučujemo da povremeno provjerite ažuriranja na ovoj stranici.



Zadnja izmjena: svibanj 2024.