Wellness za umornu kosu

Dermokozmetika / Njega kose i vlasišta Ivana Burulic dipl. ing. preh. teh.

Nije cilj samo riješiti estetski problem masne kose, nego i smanjiti iritaciju koja dovodi do pojačanog mašćenja vlasišta

Imate problema s kosom i vlasištem? Logično, jer vaša je kosa živa i sudjeluje u svakodnevnom životu, neprestano se nalazeći na udaru štetnih utjecaja. Ona trpi i reagira kao i vi na umor, stres, nepravilnu prehranu...

Jedan od naizgled samo estetskog problema je masna kosa, koja je posljedica pretjerana lučenja žlijezda lojnica na vlasištu. Masna kosa je teška, obješena i bez sjaja. Što je češće perete, brže se ponovno masti. Uz korijen svake vlasi povezana je lojna žlijezda koja, obično u manjim količinama, proizvodi loj, a njegova je uloga da hidrira i štiti kosu. Hormonalna neravnoteža, stres, zagađenost zraka i jaki šamponi ubrzavaju taj mehanizam, pa se loj počinje proizvoditi u prekomjernim količinama, a kosa postaje masna. Pojačano lučenje loja može izazvati i širenje gljive Malassezia furfur, jednog od glavnih uzročnika prhuti. Dakle, masna kosa znači i masno vlasište, pa je cilj tretmana ne samo odmašćivati kosu, nego i pokušati smanjiti iritaciju koja dovodi do pojačana mašćenja vlasišta.

Dermatolozi i farmaceuti iz Istraživačkog centra Dermatoloških laboratorija Ducray (Centre de Recherche des Laboratoires Dermatologiques Ducray) osmislili su paletu proizvoda za njegu problematične kose i kože glave. Za svoje proizvode, razvijene zahvaljujući rigoroznom sustavu kontrole na koji se nadovezuju farmakološka i biofizička istraživanja te klinička testiranja, jamče uspješnost i izvrsnu toleranciju. Zato njega kose šamponom Ducray predstavlja istinsko zadovoljstvo, osobito zbog njihova delikatna mirisa i lakog pjenjenja.

Prirodna zamka za loj

Argeal blagi krem šampon s glinom sadrži sedam posto bijele gline, koja blago upija sav suvišni loj na kosi. Sadrži i manju količinu ekstrakta biljke Sabal Serrulata (plod malog palmina drva koje raste u južnom dijelu SAD-a), koji smanjuje mašćenje direktnim djelovanjem na lojne žlijezde. Kremasta struktura omogućuje nježno i kratkotrajno masiranje vlasišta uz postizanje maksimalna učinka, a vrlo blagi sastav čini ga pogodnim za često pranje.
 
Najbolji način za procjenu učinkovitosti Argeal šampona je mjerenje brzine ponovnog mašćenja kose, i to tako što se analizira indeks lipida 48 sati nakon primjene proizvoda. Mjesec dana nakon redovitog korištenja Argeal šampona smanjuje se brzina ponovnog mašćenja, što je primijetilo 89 posto korisnika.
 
Argeal šampon treba koristiti samostalno, svaki dan. Nanosi se na mokro vlasište i kosu pomoću aplikatora i ostavi da djeluje do tri minute uz lagano masiranje vlasišta. Zatim ga treba isprati i postupak ponoviti.
 

Za dodatnu zaštitu osjetljivog vlasišta

Elution dermatološki šampon s aktivnom zaštitom za osjetljivo vlasište pruža aktivnu zaštitu za prirodno osjetljivo vlasište ili vlasište osjetljivo zbog oštećenja nastalih kao posljedica vanjskih utjecaja. Sadrži proteine obogaćene vitaminom B5, koji stvaraju prirodni zaštitni hidratantni sloj na površini tjemena i tako štite kosu od vanjskih štetnih utjecaja. Elution se posebno preporučuje za prevenciju oštećenja nastalih kao posljedica vanjskih štetnih utjecaja i kao dodatni tretman nakon uporabe specijalnih šampona za masnu kosu.
 
Za bolji kozmetološki učinak i očuvanje sjaja i kvalitete vaše kose, kombinirajte ga s Argeal šamponom.

Datum objave članka: 1. 6. 2020.
promo
izdvojeni proizvodi