Čista i uredna kosa u tren oka

promo Dermokozmetika / Njega kose Mihaela Vidiček dipl. ing. preh. teh.

Klorane suhi šamponi dobili su kultni status u ljekarnama zahvaljujući visokoj kvaliteti, odličnim tehnološkim svojstvima i izvornoj formuli

Seborejom nazivamo proces izlučivanja sebuma (loja) putem žlijezda lojnica. Loj ima važnu fiziološku ulogu u zaštiti kose od vanjskih štetnih utjecaja te pomaže očuvati ljepotu, sjaj, savitljivost i snagu kose.
Kad zbog unutarnje neravnoteže ili vanjskih štetnih utjecaja žlijezda lojnica proizvodi loj u velikim količinama, vlasište i kosa postaju masni te se razvija stanje koje nazivamo hiperseboreja. Vlasište počinje izgledati masno, jer loj se raspoređuje i po vlasima koje se međusobno lijepe te kosa gubi volumen, postaje teška i otežano se stilizira.

Revolucija 1972. - suho pranje kose

Laboratoriji Klorane 1972. revolucionalizirali su pristup njezi kose ponudivši prvi put mogućnost smanjenja učestalosti pranja kose i primjene tekućih šampona. Istodobno su omogućili održavanje kose čistom, a frizure savršeno stiliziranom, i to bez vode.

To vrlo domišljato i praktično rješenje proizašlo je iz patentirane tehnologije i jedinstvene stručnosti Laboratorija Klorane. Rođeni su Klorane suhi šamponi, proizvod koji se mora imati - za masnu kosu, obojenu kosu, iritirano vlasište... ili za uštedu vremena. Klorane suhi šamponi dobili su kultni status u ljekarnama zahvaljujući visokoj kvaliteti, odličnim tehnološkim svojstvima i izvornoj formuli. Da je to tako, potvrđuje i podatak da se danas u svijetu proda jedan takav šampon svakih 30 sekundi.

Dvije formule

Klorane suhi šamponi sadrže prirodne apsorbirajuće čestice koje upijaju masnoću i nečistoće te kosu ostavljaju čistom i elastičnom. Razvijene su dvije formule: prva sadrži ekstrakt koprive, a druga ekstrakt zobenog mlijeka.

Klorane suhi šampon s koprivom (150 ml) - namijenjen je osobama s masnom kosom. Njegovom primjenom smanjuje se učestalost pranja kose tekućim šamponom.

Klorane suhi šampon sa zobenim mlijekom (150 ml) - idealan je za korištenje u trenucima žurbe i na putovanju. Jako ga cijene istaknuti frizere, kao tajnu za oblikovanje, kroćenje, volumen i zaštitu kose.

Čista i uredna kosa u tren oka...

U nastavku donosimo najčešće razloge za primjenu šampona za suho pranje kose i njihove učinke u pojedinim situacijama.

Za smanjenje učestalosti pranja kose

  • masna kosa - apsorpcija viška sebuma između dva pranja
  • obojena kosa - očuvanje boje
  • nadraženo vlasište - smanjenje primjene deterdženata
  • četkanje kose - produljenje učinka (zaglađenost kose).

U specifičnim situacijama

  • trudnice - za čistu kosu u svakom trenutku
  • putovanje - čista kosa bez primjene vode
  • nedostatak vremena - čista kosa u samo dvije minute
  • hospitalizirane osobe - čista kosa i kad ju je nemoguće oprati.
Datum objave članka: 1. 6. 2014.