Čista i uredna kosa u tren oka

Dermokozmetika / Njega kose i vlasišta Mihaela Vidiček dipl. ing. preh. teh.

Klorane suhi šamponi dobili su kultni status u ljekarnama zahvaljujući visokoj kvaliteti, odličnim tehnološkim svojstvima i izvornoj formuli

Često perete kosu?

Velik broj ljudi ima problem masnog vlasišta i/ili kose. Loj (sebum) ima važnu fiziološku ulogu u zaštiti kose od vanjskih štetnih utjecaja te pomaže očuvati ljepotu, sjaj, savitljivost i snagu vlasi.
Kad, zbog unutarnje neravnoteže ili vanjskih štetnih utjecaja, žlijezde lojnice proizvode loj u velikim količinama, vlasište i kosa postaju masni. Loj se raspoređuje po vlasima koje se međusobno lijepe te kosa gubi volumen, postaje teška i otežano se stilizira. U tom slučaju obično pribjegavamo češćem pranju kose, što, zapravo, može i pogoršati stanje.

Suho pranje kose - revolucija 1971.

Laboratoriji Klorane 1971. godine revolucionalizirali su pristup njezi kose ponudivši prvi put mogućnost smanjenja učestalosti pranja kose i primjene tekućih šampona. Istodobno su omogućili održavanje kose čistom, a frizure savršeno stiliziranom, i to bez vode.

To vrlo domišljato i praktično rješenje proizašlo je iz patentirane tehnologije i jedinstvene stručnosti Laboratorija Klorane. Rođen je Klorane suhi šampon, proizvod koji se mora imati - za masnu kosu, obojenu kosu, iritirano vlasište... ili za uštedu vremena. Klorane suhi šamponi dobili su kultni status u ljekarnama zahvaljujući visokoj kvaliteti, odličnim tehnološkim svojstvima i izvornoj formuli. Da je to tako, potvrđuje i podatak da se danas u svijetu proda jedan takav šampon svakih 30 sekundi.

Dvije formule

Klorane suhi šamponi sadrže prirodne apsorbirajuće praške koji upijaju masnoću i nečistoće te kosu ostavljaju čistom i elastičnom. Razvijene su dvije formule: prva sadrži ekstrakt zobenog mlijeka, a druga ekstrakt koprive.

Klorane suhi šampon sa zobenim mlijekom (150 ml) idealan je za korištenje u trenucima žurbe i na putovanju. Jako ga cijene istaknuti frizeri, kao tajnu za oblikovanje, kroćenje, volumen i zaštitu kose.
Klorane suhi šampon s koprivom (150 ml) namijenjen je osobama s masnom kosom. Njegovom primjenom smanjuje se učestalost pranja kose tekućim šamponom.

 

Samo 2 minute su dovoljne

U nastavku donosimo najčešće razloge za primjenu šampona za suho pranje kose i njihove učinke u pojedinim situacijama.

Za smanjenje učestalosti pranja kose

  • masna kosa - apsorpcija viška sebuma između dva pranja
  • obojena kosa - očuvanje boje
  • nadraženo vlasište - smanjenje primjene deterdženata
  • četkanje kose - produljenje učinka (zaglađenost kose).

U specifičnim situacijama

  • trudnice - za čistu kosu u svakom trenutku
  • putovanje - čista kosa bez primjene vode
  • nedostatak vremena - čista kosa u samo dvije minute
  • hospitalizirane osobe - čista kosa i kad ju je nemoguće oprati.
Datum objave članka: 1. 6. 2014.
promo
izdvojeni proizvodi