Sinomarin - za udah s olakšanjem

Bolesti i stanja / Uho - nos - grlo Daniela Hočevar mr. sc.

Brojna ispitivanja pokazala su bolju djelotvornost hipertoničnih otopina, jer uz to što čiste i vlaže nosne šupljine, imaju i prirodni dekongestivni učinak

Nosna šupljina je prostor u središnjoj liniji lica razdijeljen središnjom nosnom pregradom na dva dijela, koji s prednje strane komuniciraju s vanjskim zrakom, a straga s nosnim dijelom ždrijela. U fiziološkom smislu osnovna funkcija nosa je respiratorna, uz koju se povezuje funkcija vlaženja, grijanja i čišćenja udahnutog zraka.

Najvažniju ulogu u tome ima nosna sluznica, koja predstavlja prvu liniju obrane organizma, sprječavajući prodor mikroorganizama, alergena i drugih nečistoća u ostale dijelove dišnog sustava.

Do začepljenja nosne sluznice (nosna kongestija) može doći pod utjecajem brojnih čimbenika. U tom slučaju sluznica je otečena, sluz postaje gušća i narušene su prirodne funkcije sluznice. Kad je disanje na nos otežano, više dišemo na usta, zbog čega se zaobilazi zaštitna funkcija nosnih šupljina, a to pogoduje širenju infekcije na ostale dijelove dišnog sustava.

Optimalan odnos djelotvornosti i podnošljivosti

Brojna klinička ispitivanja pokazala su bolju djelotvornost hipertoničnih otopina u odnosu na izotonične (0,9% NaCl). Izotonične otopine samo čiste i vlaže nosne šupljine, a hipertonične imaju i prirodni dekongestivni učinak.

Sinomarin® je 100 posto prirodan, klinički dokazan nazalni dekongestiv, odnosno hipertonična otopina morske vode (2,3% NaCl) bogata blagotvornim morskim sastojcima. S obzirom na to da je riječ o patentiranoj koncentraciji natrij klorida, Sinomarin® proizvodi jedini su na tržištu koji je sadrže.

Brojna istraživanja pokazala su da koncentracija od 2,3 posto NaCl omogućuje optimalan odnos djelotvornosti morske vode i odlične podnošljivosti. Sinomarin® ublažava začepljenost nosa i s tim povezane simptome (svrbež nosa, kihanje, kašljanje, povećan tlak u sinusima i uhu, poremećaj spavanja) putem prirodnog mehanizma osmoze, tj. "izvlačenjem vode" iz otečene nosne sluznice. Uz to, pomaže vlaženju i čišćenju nosne šupljine, odstranjujući nakupljenu sluz, alergene, infektivne tvari i ostale nečistoće.

Ne sadrži lijekove, konzervanse niti kemijske aditive, a nuspojave, poput sušenja nosne sluznice ili navikavanja, uz primjenu Sinomarina® nisu zabilježene. Može se primjenjivati onoliko često i onoliko dugo koliko je to potrebno, bez ograničenja, i to samostalno, kao prirodna alternativa dekongestivima ili s njima u kombinaciji zbog poboljšanja njihove djelotvornosti. Stoga može skratiti trajanje liječenja lijekovima te smanjiti ukupni unos lijeka.

Primjena Sinomarina preporučuje se:

  • za svakodnevnu higijenu i vlaženje sluznice nosa
  • kod prehlade, gripe i alergije
  • u slučaju da se dekongestivi ne smiju primjenjivati (npr. trudnoća, dojenje, bolest štitnjače, visok krvni tlak, oboljenja srca, šećerna bolest)
  • za poboljšanje djelotvornosti dekongestiva i smanjenje njihova ukupnog unosa.


Sinomarin - kompletna linija koja pokriva potrebe svih uzrasta:

  • Sinomarin® Babies, 5 ml bočica - za dojenčad i bebe
  • Sinomarin® Children, 100 ml - sprej s finom maglicom i sigurnosnim vrhom; za bebe starije od šest mjeseci i djecu
  • Sinomarin® Adults, 125 ml - sprej s uobičajenim mlazom; za odrasle i djecu stariju od šest godina
  • Sinomarin® ENT, 200 ml - sprej s dinamičnim mlazom; za odrasle i djecu stariju od 10 godina
  • Sinomarin® Mini Spray, 30 ml - sprej pumpica za odrasle, djecu i bebe starije od šest mjeseci.

Kako je za pravilno disanje važno da je nos čist, a sluznica optimalno vlažna, preporučuje se svakodnevna higijena nosa Sinomarinom, posebice u uvjetima suhog i toplog zraka.

Datum objave članka: 1. 3. 2014.
promo