U potrazi za savršenim tenom

Dermokozmetika / Njega kože odraslih Dina Majstorović dr. med. dent.

Kako bi se nepravilnosti na koži što učinkovitije prekrile, najvažnije je neutralizirati njihovu boju, po čemu se u osnovi i dijele

Mali prištić, madež koji imate od rođenja, ili drugi koji su nastali kao posljedica izlaganja suncu, ožiljak koji vam nagrđuje lice, neobično crvene jagodice, neuredan ten i oči okružene podočnjacima… I to je dovoljno da imate osjećaj kako su svi pogledi uprti u vas! No, svi na koži imamo pokoju manu koju bismo željeli sakriti.

Couvrance - pionir u medicinskom šminkanju

Linija proizvoda Couvrance afirmirala se kao pravi specijalist korektivne kozmetike, koja prikriva sitne nedostatke (mrlje, crvenilo, podočnjake, prištiće), kao i one veće (madeže, proširene kapilare, ožiljke, vitiligo ili modrice).

Osmislili su je liječnici koji su željeli pronaći šminku prilagođenu i najosjetljivijoj koži, za koju dosad nije bilo odgovarajućih proizvoda, nastojeći održati visoke standarde čistoće i kvalitete proizvoda. Liniju Couvrance čine proizvodi za svakodnevno šminkanje i prikrivanje lakših i težih nepravilnost na koži, koji su ispitani pod nadzorom dermatologa i potpuno sigurni za primjenu na osjetljivoj koži. Ova medicinska korektivna kozmetika ne sadrže parfeme i konzervanse, hipoalergeni su i nekomedogeni, te imaju odgovarajući faktor zaštite od sunca.

Couvrance proizvodi mogu se sa sigurnošću primjenjivati i nakon manjih tretmana u dermatološkim ordinacijama, kao što su kemijski piling ili primjena kožnih implantata. Na taj način pacijent nakon tretmana izlazi iz ordinacije zadovoljan, jer su vješto prikrivene moguće posljedice tretmana, poput crvenila, podljeva ili oteklina.

Neutralizacija nepravilnosti bojom

Prikrivanje nepravilnosti na koži ovisi o njihovu položaju, veličini i obliku, intenzitetu boje i uzroku nastanka. Kako bi ih što učinkovitije prekrili, najvažnije je neutralizirati njihovu boju, što je razlog podjele osnovnih nepravilnosti upravo prema boji:

  • nepravilnosti u kojima prevladava crvena boja - difuzno crvenilo (eritroza, kuperoza, rozacea, vidljive kapilare...); crvenilo nakon operativnih zahvata i tretmana (laser, dermoabrazija); erupcije na koži (akne, bubuljice...); svježi ožiljci...;
  • nepravilnosti u kojima prevladava plava boja - modrice, podljevi nakon estetskih ili reparativnih operativnih zahvata; vidljive i proširene vene; plavičasti podočnjaci...;
  • druge nepravilnosti (smeđe, bijele, tamne nijanse) - hiperpigmentacije (melazma, pjege, madeži); depigmentacije (vitiligo, stari ožiljci); strije i tetovaže; blijedi ili neujednačeni ten...


Kako bi se smanjila vidljivost nepravilnosti na koži, u Couvrance proizvodima za prekrivanje primijenjen je vrlo jednostavan pravilo komplementarnih boja koji se koristi u slikarstvu. Riječ je o načelu suprotnih boja u spektralnom krugu, prema kojem je intenzitet boje ublažen ako joj se doda ona koja se nalazi na njoj suprotnoj strani kruga. Ako se te boje pomiješaju, neutraliziraju se (npr. zeleno neutralizira crveno, a žuto neutralizira plavo).

Pravila medicinske korektivne kozmetike

Medicinska korektivna kozmetika nije dio šminke u užem smislu riječi, i namijenjena je svim osobama koje žele prikrivanje, jednako muškarcima i ženama. Mogu je koristiti osobe s osjetljivom kožom, neovisno o tipu kože. Način nanošenja medicinske korektivne kozmetike je specifičan, pri čemu je važno poštivati nekoliko osnovnih pravila:

  • kožu je potrebno temeljito očistiti,
  • potom nanijeti odgovarajuću hidrirajuću kremu za lice, što čini dobru podlogu,
  • slijedi neutralizacija bojom: proizvod se nanosi u manjim količinama da ne prevlada boja korektora; u kombinaciji s podlogom treba činiti svijetlo sivkastu bazu,
  • jednačavanje tena tekućim ili kompaktnim puderom provodi se laganim utapkavanjem pudera na kožu, pokretima bez razmazivanja proizvoda preko lica, a zbog visoke koncentracije pigmenta dovoljne su male količine pudera za potpun učinak prikrivanja te prozračan i prirodan izgled,
  • za kraj ostaje samo fiksacija šminke Avène termalnom izvorskom vodom.
Slika 1 Prije
Slika 2 - Poslije

 

Slika 3 - Prije
Slika 4 - Poslije

Tri koraka do savršena tena bez nepravilnosti

Slika 1
Slika 2
Slika 3a
Slika 3b


1 - Neutralizirajte nepravilnosti korektorom u boji
Couvrance korektor u stiku u odgovarajućoj boji točkasto nanesite izravno na nepravilnosti. Lagano utapkajte prstima. Preko korektora u boji nanesite bež Couvrance korektor u kistu.

2 - Prekrijte nepravilnosti i ujednačite ten
Odaberite svoju nijansu Couvrance tekućeg ili kompaktnog pudera, ovisno o boji tena i težini nepravilnosti. Puder nanesite na kožu najprije nježno tapkajući preko korektora, a zatim razmazujući od sredine lica prema rubovima.

3a i 3b - Učvrstite šminku i učinite je prirodnom
Kako biste u potpunosti bili zadovoljni svojim novim izgledom, završite šminkanje i učvrstite šminku Couvrance mozaičnim prozračnim puderom koji daje mat efekt i produljuje trajnost šminke. Nanesite ga velikim kistom, na cijelo lice i vrat od sredine prema rubovima lica. Kako biste naglasili konture lica i učinili šminku prirodnijom, na obraze i istaknute dijelove lica nanesite Couvrance mozaičnim brončani puder.

Dodatno, oči istaknite Couvrance visokopodnošljivom maskarom. Ova maskara namijenjena je osobama s osjetljivom kožom i očima osobito osobama koje nose kontaktne leće. Također, pokriva i medicinske indikacije kao što su visoka kožna netolerancija, visoka očna netolerancija, poremećaj rasta trepavica ili nakon kirurških zahvata.

Za osjetljive usne koristite Couvrance balzame za uljepšavanje usana. Tri nijanse (BRIGHT RED, VELVET PINK, TENDER NUDE), boje ruža, osjećaj ugode kao nakon nanošenja balzama za usne i sjaj sjajila za usne. Obogatite svoj osmijeh prema svojim željama: jedno nanošenje za prirodan i prozračan rezultat ili nekoliko nanošenja za intenzivniji rezultat.

Datum objave članka: 15. 5. 2020.
promo
izdvojeni proizvodi