Bioaktivni princip koji liječi

Žensko zdravlje / Ginekologija Martina Bonevski mag. pharm.

Bioaktivni pristup prevenciji i liječenju vaginalnih tegoba uključuje blokiranje vezivanja patogenih mikroorganizama za tkivo te podržavanje imunosnog odgovora

Bilo da ste majka koja brine o intimnom zdravlju svog djeteta ili sebe same, ili slobodna žena koja upoznaje privlačnog partnera, važno je odgovorno se ponašati u intimnom životu. To jednostavno dugujete sebi i svojim najmilijima. Stoga je nužno pridržavati se načela intimne higijene i njege, te obvezno, barem jednom godišnje, obaviti ginekološki pregled.

Blokirani patogeni

Bioaktivni pristup prevenciji i liječenju vaginalnih tegoba uključuje blokiranje vezivanja patogenih mikroorganizama za tkivo te podržavanje imunosnog odgovora.

Upravo na tome temelji se linija Multi-Gyn proizvoda, to jest na principu patentiranog 2QR (to cure = liječiti) kompleksa, koji istodobno uključuje regulaciju i optimizaciju vaginalnog pH koji podržava normalnu vaginalnu floru. Stoga se Multi-Gyn proizvodi koriste ne samo u prevenciji nego i kao pomoć u terapiji vaginalnih tegoba - učinkovito uklanjaju simptome poput pojačana iscjetka i neugodna mirisa, trenutno umiruju svrbež, peckanje i iritaciju intimnog područja te smanjuju vaginalnu suhoću. Prirodnog su podrijetla, bez hormona i sigurni za primjenu tijekom trudnoće.

Uloga u prevenciji spolno prenosivih bolesti

Multi-Gyn Actigel

Ovaj bioaktivni gel s kiselim pH (4,1) uspostavlja ravnotežu vaginalne flore, pa je idealan za prevenciju i terapiju bakterijskih vaginoza s obzirom na to da patogeni mikroorganizmi ne mogu živjeti u kiselom okruženju. Uz to, 2QR kompleks blokira prianjanje patogena za tkivo na siguran i prirodan način, sprečavajući infekciju. Multi-Gyn Actigel trenutno ublažava iritaciju i svrbež te pomaže u uklanjanju simptoma pojačana iscjetka, iscjetka neugodna mirisa i drugih iritacija.

Multi-Gyn irigator i šumeće tablete za vaginalno ispiranje

Nakon nezaštićenoga spolnog odnosa i na kraju menstruacije obvezno je ispiranje. Ispiranjem se uklanjaju ostaci alkalne sperme i krvi, zbog čega se ponovno uspostavlja normalna vaginalna flora. Studije su dokazale da HIV i HPV virusi trebaju najmanje četiri sata da se "zakače" za tkivo. Ako se prije toga isperu, postoji realna šansa da se prevenira infekcija

Multi-Gyn Liquigel

Alternativa je Multi-Gyn Actigelu. Multi-Gyn Liquigel ima pH 6,0 i najčešće ga koriste žene vrlo osjetljiva tkiva intimne regije. Ujedno je idealan lubrikant kod spolnih odnosa i sredstvo za vlaženje u slučaju suhoće rodnice.

Datum objave članka: 1. 8. 2008.
promo
izdvojeni proizvodi