Biti žena nije lako, ali je lakše uz...

promo Žensko zdravlje / Ginekologija

Na putu do hormonske ravnoteže poslije 45. godine života mogu vam pomoći i prirodni proizvodi iz linije Femmenessence

​Manje estrogena, više problema

Svaka žena zna da nije lako biti žena, jer priroda je nametnula ritam koji moramo pratiti htjele mi to ili ne. Zato donosimo nekoliko savjeta kako biste se uvijek osjećali u najboljim godinama.

Žensko zdravlje je usko povezano s hormonalnom ravnotežom. No, kao i u svemu, sve je lakše kad si mlad(a)! Kako vrijeme prolazi, smanjuje se lučenje hormona estrogena, zbog čega se javljaju određene poteškoće: promjene na koži, ispadanje kose, valovi vrućine (posebno noću) uz jako znojenje, suhoća intimnog područja, smanjen libido, samo su neke od njih. Ove fizičke promjene često su uvod u poteškoće emocionalne naravi, jer djeluju na naše raspoloženje i samopouzdanje.

Kako si pomoći na prirodan način?

Pravilna prehrana

Pravilna prehrana važna je u svakom razdoblju života, a  nakon 45. godine postaje čak i ključna. To je idealno vrijeme da se odreknete loših navika poput pušenja, prerađene hrane, gaziranih pića i bijelog šećera. Jedite puno povrća (zeleno lisnato povrće, mahunarke...) i voća, posebno bobičastog voća, super sjemenki (poput lanenih) te namirnice bogate kalcijem i omega-3 masnim kiselinama.


Umjerena tjelovježba

Kao i u prehrani, umjerenost je važna i u tjelovježbi. Budući da gustoća kostiju opada s godinama, vježbom jačamo mišiće koji će zaštititi kosti i olakšati vam kretanje. Vježbanje potiče i lučenje serotonina te umanjuje simptome hormonalne neravnoteže. No, s vježbanjem ne treba pretjerivati i iscrpljivati organizam. Samo pola sata hodanja, plivanja, pilatesa ili lakšeg treninga dnevno učinit će čuda za vaše zdravlje.


Prirodni preparati

Na putu do hormonske ravnoteže poslije 45. godine života mogu vam pomoći i prirodni proizvodi poput kapsula Femmenessence MacaLife i Femmenessence MacaPause.

Femmenessence MacaLife namijenjen je ženama u dobi od 45. do 55. godine, koje se približavaju menopauzi.

Femmenessence MacaPause namijenjem je ženama starijim od 55 godina koje su već u menopauzi.

Glavni sastojak Femmenessence proizvoda je ekstrakt korijena biljke maka (maca, Lepidium meyenii), koji doprinosi regulaciji hormonalne aktivnosti i zdravlju reproduktivnog sustava.
 

Femmenessence proivode potražite u ljekarnama ili u online ljekarni www.webljekarna.vasezdravlje.com.

Datum objave članka: 15. 2. 2021.
izdvojeni proizvodi