LPG endermologija - sofisticirani anti-ageing lica i tijela

Bolesti i stanja / Kožne bolesti dr. sc.   Ivana Nola dr. med., spec. dermatovenerolog

Moderna LPG endermologija ne poznaje dobne granice. Poželjna je već kod prvih znakova celulita ili pojave najmanjih bora

LPG uređaji namijenjeni su za tretmane tijela (Cellu M6) i lica (Lift 6). Kod tijela se prije svega misli na tretmane celulita, "viška" kože nakon poroda i dijeta, limfedema kod žena nakon operacije dojke i tretmane ožiljaka. Na licu uklanja prve znakove starenja, ublažava uznapredovale bore i promjene na koži lica uzrokovane prirodnim procesom starenja ili pak znakove starenja izazvane pretjeranim utjecajem sunčevih zraka. Dakle, uređajima se provodi cjelokupan anti-aging tretman.

Savjetuje se početi kod prvih znakova celulita, dakle kod djevojaka, kako bi se smanjio i držao pod kontrolom. Dakle, za celulit nema dobne granice, naprotiv LPG se savjetuje svima.

Sofisticirani LPG endermološki tretmani u dermatovenerološkoj ordinaciji dr. Nola pod kontrolom su dermatologa, a provodi ih fizioterapeut.

LPG Cellu M6 endermologija protiv celulita

Endermologija je neinvazivna metoda prilagođena svakoj životnoj dobi u kojoj se javljaju promjene kože poput celulita ili znakova starenja. Činjenica je da se vremenom mijenja cirkulacija i javlja se "narančina koža", uza smanjenu čvrstoću kože. Endermologija djeluje na jačanje mikrocirkulacije, vraća tonus vezivnom tkivu poboljšavajući tako cjelokupni izgled kože.

LPG uređaji u svijetu se koriste više od petnaest godina, svakodnevno im se podvrgava nekoliko tisuća žena u dermatološkim ordinacijama. Individualno se prilagođavaju ovisno o osjetljivosti kože, nisu bolni, štoviše izazivaju osjećaj ugode.

LPG endermologija uređajem Cellu M6 djeluje na celulit, kvalitetu i izgled kože. Naravno da metoda endermologije ne može zamijeniti dijetu, ali djelujući na celulit postiže velik učinak u oblikovanju tijela i volumena. Tretmane je poželjno kombinirati s tjelesnom aktivnošću.

Ova sofisticirana metoda idealna je za nastavak i održavanje rezultata plastične kirurgije, ponajprije liposukcije. Naime, njome se smanjuje volumen masnog tkiva, ali ne može riješiti problem celulita i izgleda kože. Zato se savjetuje LPG Cellu M6 endermologija.

Cilj je tretmana stimulacija kolagena i otklanjanje prvih, znatno ublažavanje starijih bora, odnosno smanjivanje znakova starenja

Zbog djelovanja na masne nakupine i stimulaciju kolagena, izvrsni rezultati postižu se i kod tretiranja "viška kože" nakon poroda i dijeta, ožiljaka, održavanja siluete te kod oticanja nogu (posebno kod trudnica). Osobito dobar učinak postiže se kod limfedema ruke nakon operacije dojke, čiji rezultati omogućuju znatno bolju kvalitetu života. Postiže se, naime, uspostavljanje novih drenažnih puteva, otplavljivanje viška limfe i smanjuje se prekomjerno vezivno tkiva u ožiljku nakon kirurškog zahvata ili radioterapije. Dakle, rezultati se postižu jedinstvenom tehnikom simultanog djelovanja na smanjenje edema (otoka) i fibroze u ožiljnom tkivu. Otok na ruci postupno se smanjuje, koža postaje mekša, a ruka gibljivija. Svi dobiveni rezultati LPG metodom potvrđeni su na temelju znanstvenih studija provedenih na američkim i europskim sveučilišnim klinikama.

Savjetuje se provođenje svih tretmana dva do tri puta tjedno, u seriji od 15 do 20 puta, a potom, ovisno o potrebama osobe ili medicinskoj indikaciji, slijedi održavanje jednom do dva puta tjedno, odnosno dva do tri puta mjesečno. Cijena LPG Cellu M6 tretmana je 270 kuna.

LPG Lift 6 Cosmecanique lifting - prirodan i neinvazivan

LPG endermologija pruža i tretman kojim se učvršćuje koža lica, vrata, dekoltea i grudi, odstranjuju i ublažavaju bore, a koži vraća nježnost i prozračan ten. Lift 6 Cosmecanique najnovija je nekirurška metoda koja daje učinak prirodnog liftinga koji odgađa pojavu znakova starenja kože, a koristi kombinaciju mobilnih zalistaka i vakuuma. Tijekom tretmana izmjenjuje se brzina djelovanja putem sustava brzih vibracija kojima je cilj jačanje strukture kože i sustava sporih vibracija koji dreniraju. Takvim tretmanom, kojim se provode neprekidna, ritmična, mehanička mikropulsiranja, izravno se trodimenzionalno stimulira svaki milimetar kvadratni kože oko očiju, lica, dekoltea i grudi. Time se postiže prava gimnastika lica koja osigurava čvršću stukturu kože i mlađi izgled. Računalni program sastoji se iz tri dijela i odnosi se na višak kože na licu i dekolteu, zatim naboranu kožu i tzv. infiltriranu kožu. Djelovanje Lift 6 uređaja ugodno je i prirodno, jer se s obzirom na mogućih devet razina intenziteta prilagođava svim tipovima kože, čak i onoj najosjetljivijoj.

Cilj je tretmana stimulacija kolagena i otklanjanje prvih, znatno ublažavanje starijih bora, odnosno smanjivanje znakova starenja. Jedinstvenim načinom djelovanja prirodnim putem koži vraća čvrstoću i elastičnost. Svi dobiveni rezultati LPG metodom potvrđeni su na temelju znanstvenih studija provedenih na američkim i europskim sveučilišnim klinikama.

Nema dobne granice, što znači da su tretmani poželjni što ranije u životu, s pojavom prvih, najmanjih bora. Upravo se pravodobnim tretmanom mogu postići najbolji rezultati čiji je cilj smanjivanje bora, jačanje tonusa i prirodne strukture kože te obnova glatkoće.

U početku se savjetuju svaki drugi do treći dan u seriji od 15 do 20 tretmana, nakon čega se preporučuje održavanje jednom tjedno do jednom mjesečno, ovisno o godinama i izgledu kože.

Datum objave članka: 1. 6. 2005.