Otikon Mini kapi u spreju - prirodno rješenje boli u uhu

Bolesti i stanja / Uho - nos - grlo

Kombinacija ekstrakata i ulja prirodnog podrijetla, sadržanih u Otikon Mini kapima, ublažava bol u uhu, a koristi se i kao pomoćna terapija kod upale vanjskog i srednjeg uha

Bol u uhu

Bol u uhu česta je pojava, a njezini uzroci mogu biti brojni. Tako plivači spadaju u posebno rizičnu skupinu zbog potencijalnog zaostajanja vode u zvukovodu. Osim što pri tome dolazi do iritacije kože koja oblaže zvukovod, može se razviti i infekcija koja dovodi do upale. Navedeno stanje posebno je često u ljetnom razdoblju.
 
Ozljeda kože zvukovoda noktom ili nekim predmetom također može biti uzrok boli jer dolazi do oštećenja tkiva. Pretjerana proizvodnja ušnog voska može dovesti do djelomičnog začepljenja zvukovoda, a ako se dio postojećeg ušnog voska vatenim štapićem gurne u dublji dio zvukovoda moguće je i potpuno začepljenje. Ukoliko se ne tretiraju pravodobno, sva nabrojana stanja mogu dovesti do ozbiljnije upale zvukovoda.

Ušni vosak (cerumen)

Kod nekih ljudi postoji povećana sklonost proizvodnji ušnog voska, u medicinskoj literaturi poznatog kao cerumen. Povećana proizvodnja ušnog voska ne mora nužno značiti da će i doći do začepljena zvukovoda. Štoviše, u najvećem broju slučajeva razlog začepljenja zvukovoda je posljedica korištenja vatenih štapića i sličnih predmeta za uklanjanje viška voska u kućnim uvjetima.

Važno je naglasiti i da učestalo korištenje slušalica može pridonijeti nakupljanju cerumena, jer slušalice sprječavaju njegov izlazak iz zvukovoda što dugoročno pridonosi začepljenju.

Otikon Mini kapi u spreju za uhobolju

Otikon® Mini kapi za uho u spreju su medicinski proizvod koji djeluje lokalno i ne ulazi u sistemsku cirkulaciju. Predstavlja prirodno rješenje tako što ublažava bol u uhu, a koristi se i kao pomoćna terapija kod infekcija vanjskog i srednjeg uha.

Namijenjen je za djecu i odrasle, a njegovom uporabom smanjuje se potreba za primjenom sistemskih antibiotika.

Priroda je naša najveća ljekarna

Otikon® Mini sprej za uho sastoji se od kombinacije ekstrakata i ulja prirodnog podrijetla. Ekstrakt nevena smanjuje lučenje sekreta i njegov viskozitet te vlaži kožu. Ekstrakt sitnocvjetne divizme, osim što također smanjuje lučenje sekreta, djeluje protuupalno i antibakterijski. Za protuupalno i adstringentno djelovanje zadužen je ekstrakt kantariona, dok ekstrakt ružmarina poboljšava kvalitetu kože te ima antimikrobno i emolijentno djelovanje. Ulje češnjaka, koje još zovu i prirodnim antibiotikom, uz antimikrobno, antimikotičko i emolijetno djelovanje ujedno poboljšava i kvalitetu kože. Maslinovo ulje zaduženo je za omekšavanje ušnog voska, što olakšava njegovo uklanjanje. Vitamin E dodan je zbog svoje antioksidativne funkcije, dok eterično ulje lavande kapima osigurava ugodan miris.

Primjena Otikon Mini kapi u spreju

Otikon® Mini namijenjen je i djeci i odraslima. Dolazi u bočici od 7 mL koja je dostatna za 70 doza.
 
Otikon® Mini sprej za uho primjenjuje se tri puta dnevno po jedan do dva potiska u uho. Preporučljivo je primjenjivati do sedam dana ili do poboljšanja simptoma. Može se koristiti u kombinaciji s drugim lijekovima. Treba izbjegavati kontakt s očima, sluznicom, otvorenim ranama te drugim tjelesnim šupljinama, osim uha.
Datum objave članka: 24. 2. 2021.
promo
izdvojeni proizvodi