Pitajte svog ljekarnika

Bolesti i stanja / Opća medicina dr. sc.   Arijana Meštrović mag. pharm.

Sve je veći broj usluga koje su u sklopu ljekarničke skrbi i odgovornog samoliječenja dostupne u hrvatskim ljekarnama, a rezultat su zajedničkog rada ljekarničkog tima

U životu svakoga od nas, ljekarna je nezaobilazan dio zdravstvenog sustava za sve naše situacije i stanja povezane s liječenjem bolesti i očuvanjem zdravlja. Bilo da je riječ o preuzimanju lijekova koje nam je liječnik propisao na recept, izradi magistralnog pripravka, preporuci vitaminskih suplemenata ili samoliječenju tegoba, magistar farmacije dostupan je da nam pruži savjet, pomogne u odabiru i postavi pitanja o detaljima važnim za našu sigurnost, o kojima možda sami nismo razmišljali. Ako je potrebno, on će na temelju stupnja ozbiljnosti naših simptoma upozoriti na važnost odlaska liječniku kako bi se brže, učinkovitije i sigurnije postigao cilj – zdravlje i kvaliteta života.

Brojne usluge za dobrobit pacijenta

U nastavku donosimo pregled nekih usluga koje su u sklopu ljekarničke skrbi i odgovornog samoliječenja dostupne u hrvatskim ljekarnama, a rezultat su zajedničkog rada ljekarničkog tima, u kojemu, osim ljekarnika, radi i farmaceutski tehničar.

Skrb za pacijente s kroničnim bolestima
Magistar farmacije dobro poznaje lijekove za različite bolesti, kao i njihov utjecaj na organizam pa može uočiti potencijalne interakcije među lijekovima ili duplikacije u terapiji te nas podučiti o tome kako koji lijek djeluje, kako ga trebamo uzimati i na što obratiti pozornost. Uz lijekove propisane na liječnički recept, važno je pravilno odabrati bezreceptne lijekove i druge proizvode kojima tretiramo manje tegobe poput kašlja, grlobolje, gljivične infekcije, glavobolje, suhog oka, rane i sl., a kako ne bismo ugrozili svoju sigurnost i uspješnost liječenja.

Pacijenti s astmom, hipertenzijom, dislipidemijom, osteoporozom, demencijom ili depresijom imaju postavljen terapijski cilj i priliku razgovarati s magistrom farmacije o stanju njihove kronične bolesti, pratiti poboljšanja i pogoršanja te pomoću brzih orijentacijskih mjerenja provjeriti trenutačni status (u ljekarni se uz pomoć farmaceutskog tehničara može izmjeriti krvni tlak, indeks tjelesne mase, razina šećera u krvi, razina triglicerida i kolesterola, a pomoću validiranih upitnika procijeniti status kontrole astme, početne depresije, napredovanja Parkinsonove bolesti, procijeniti rizik od razvoja metaboličkog sindroma te SCORE rizik od moguće pojave kardiovaskularnog incidenta). Neke ljekarne opremljene su i za veći raspon usluga za pacijente s kroničnim bolestima te su povezane s liječnicima obiteljske medicine u skrbi za zajedničke pacijente.

Upravljanje terapijom
S ciljem sigurne i racionalne uporabe lijekova, u sklopu usluge PUT (proces upravljanja terapijom) ljekarnik osigurava pomoć pacijentu sudjelovanjem u nabavi, distribuciji, pripremi i izdavanju lijekova te nadzorom nad propisanim lijekovima za optimizaciju i racionalizaciju terapije. Ljekarnik preuzima odgovornost za upravljanje – nadgledanje propisane terapije uzimajući u obzir sljedeće: odabir odgovarajućeg lijeka, dozu, intervale doziranja, kontraindikacije i interakcije lijekova. Tim postupcima farmaceuti postaju aktivni i vidljivi članovi zdravstvenog tima. Dakle, riječ je o strukturiranom i kritičkom pregledu propisanih lijekova s ciljem postizanja dogovora s pacijentom o liječenju, optimiziranju utjecaja lijekova, smanjenju problema s lijekovima i, u konačnici, o smanjenju otpada.

Javnozdravstvene akcije
U ljekarnama se obilježavaju dani zdravlja posvećeni konkretnim temama, poput prevencije i ranog otkrivanja raka dojke, grlića vrata maternice, svjesnosti o depresiji, bolestima mozga, suzbijanja prekomjerne primjene antibiotika, savjetovanja o sezonskoj imunizaciji, odgovornog planiranja obitelji i brojnih drugih tema. U te dane članovi ljekarničkog tima educiraju pučanstvo o navedenim temama, prikupljaju mišljenja pacijenata i odgovaraju na njihova pitanja te poduzimaju akcije besplatnog orijentacijskog mjerenja kako bi osvijestili važnost redovitih liječničkih pregleda i ciljane dijagnostike za određena područja.

Savjetovanje pri prvom izdavanju lijeka (SPIL)
Osobito važno je pružiti ga u suradnji ljekarnika s liječnikom. Ovu su uslugu u nekim europskim zemljama osiguravatelji prepoznali i vrednovali te se provodi prema strukturiranoj shemi i unaprijed određenom planu.

U Hrvatskoj se provodi savjetovanje pacijenata u sklopu primarne zdravstvene zaštite, no ovom uslugom nastoji se povezati ljekarnika i liječnika obiteljske medicine u međusobnu komunikaciju. Nakon što liječnik prvi put propiše pacijentu lijek za kroničnu terapiju, otvara mu SPIL obrazac i upućuje ga ljekarniku na savjetovanje. Nakon 14 dana pacijent bi se trebao vratiti u ljekarnu i proći drugo savjetovanje te s povratnim informacijama i mogućim intervencijama doći u kontrolni posjet liječniku 28 dana nakon prvog propisivanja lijeka.

SPIL poboljšava pristanak pacijenta na liječenje i redovito uzimanje terapije te dopunjava i interpretira informacije koje pacijentu daje liječnik obiteljske medicine kako bi pacijent mogao donijeti informirane odluke o svojoj terapiji i liječenju. Ova usluga povezuje korištenje novopropisanog lijeka s promjenama stila života te ostalim nefarmakološkim metodama s ciljem promicanja zdravog načina života kod pacijenata oboljelih od kroničnih bolesti, podržavanja samokontrole kronične bolesti i otvaranja prilike za savjetovanje i edukaciju pacijenta u ljekarni.

Prijava sumnje na nuspojavu i saniranje štetnog utjecaja lijekova
Sumnjate li na nuspojavu lijekova koje uzimate, vi ili član vaše obitelji, u ljekarni se provodi savjetovanje o zbrinjavanju novonastalih teškoća i smetnji, a sumnja na nuspojavu prijavljuje se Hrvatskoj agenciji za lijekove i medicinske proizvode HALMED. Magistar farmacije popunjava obrazac za prijavu podacima koje dobije od pacijenta i s liječnikom obiteljske medicine koji je propisao lijek dogovara daljnje postupanje.

Pomoć pri regulaciji tjelesne težine i odvikavanju od pušenja
Ovu uslugu nude mnoge ljekarne. Savjetovanje se provodi individualno i prati se napredak pacijenta, kao i utjecaj novousvojenih zdravih životnih navika na njegovu kvalitetu života i ostale bolesti i stanja.

Nutricionističko savjetovalište
U mnogim ljekarnama moguće je zatražiti uslugu savjetovanja s nutricionistom, bilo da se on nalazi u ljekarni, bilo da ga posjećujete na drugoj lokaciji. Mnogo je situacija u kojima nutricionist pomaže da pacijent prilagodi svoju prehranu ograničenom unosu kalorija, izbjegne namirnice koje izazivaju intoleranciju ili alergije ili jednostavno da se zdravije hrani.

Savjetovalište za mame i bebe
Trudnoća, dojenje i briga o novorođenčetu česte su teme za razgovor u ljekarni. Neke su ljekarne organizirale savjetovališta za buduće i mlade majke u kojima nude dodatne savjete o njezi novorođenčeta, dojenju i prehrani, uz edukaciju i opetovane posjete.

Fitoterapija i aromaterapija
Fitoterapija je kao prirodan način liječenja sve više prisutna, a ljekarnici su stručnjaci u području ljekovitog bilja. U ljekarnama se mogu naručiti pripravci s ekstraktima ljekovitog bilja izrađeni za individualne potrebe pacijenata, kao i oleo-kapsule s eteričnim uljima, prirodna kozmetika i čajne mješavine izrađene u samoj ljekarni. Taj trend u stalnom je porastu, kao i svjesnost da je naša povezanost s prirodnim načinima liječenja počelo farmacije i ljekarništva u cjelini.

Datum objave članka: 1. 3. 2018.