Suhoća u nosu? Imamo rješenje

promo Bolesti i stanja / Uho - nos - grlo

Zbog nedovoljne proizvodnje sluzi, koja je ujedno gusta i ljepljiva, zrak se prolaskom kroz nos nedovoljno zagrijava i pročišćava te dovodi i do nadražaja ždrijela i bronha

S obzirom na to da je sluznica nosa bogato prokrvljena, širenje kapilara zbog prehlade uzrokuje oticanje sluznice i proizvodnju veće količine više ili manje guste sluzi. Disanje kroz nos postaje otežano, a zbog disanja na usta sluznica ždrijela pojačano se isušuje te postaje nadražena i osjetljiva. No, suhoća prijeti i sluznici nosa.

Ni premalo sluzi nije dobro

Osim zimskih radosti, hladnoća donosi i probleme zbog stvaranja gustih i ljepljivih nakupina u nosu. Osim zbog djelovanja hladnoće, suhoća sluznice nosa može se javiti i pod utjecajem prekomjerno zagrijanog i suhog zraka u prostorima s centralnim grijanjem, zraka iz klima-uređaja, cigaretnog dima i udisanja prašine, ali i zbog hormonskih promjena (u menopauzi).

Suhi rinitis očituje se stvaranjem krastica u nosu, svrbežom, kihanjem i otežanim disanjem. Zbog nedovoljne proizvodnje sluzi, koja je ujedno gusta i ljepljiva, zrak se prolaskom kroz nos nedovoljno zagrijava i pročišćava, što dovodi i do nadražaja ždrijela i bronha koji tako postaju podložniji infekciji.

Za disanje s olakšanjem

Sinomarin Dry Nose Relief sprej je sto posto prirodna hipertonična otopina morske vode koja vlaži i smiruje suhu i nadraženu sluznicu nosa te pruža olakšanje u slučaju začepljenosti nosa. Otopina sadrži hijaluronsku kiselinu i dekspantenol. Hijaluronska kiselina, zahvaljujući svojoj velikoj sposobnosti zadržavanja vode i protuupalnim svojstvima, stvara zaštitnu barijeru na sluznici nosa i potpomaže njezinu obnovu. Dekspantenol djeluje protuupalno i umirujuće, pomaže zacjeljivanju rana, ublažava svrbež i lokalni nadražaj te vlaži i potiče obnovu sluznice nosa.

Datum objave članka: 1. 9. 2018.