1, 2, 3 zaštita od sunca

Dermokozmetika / Njega dječje kože Mihaela Vidiček dipl. ing. preh. teh.

Laboratoriji A-Derma otišli su korak dalje i osmislili inovativan koncept za zaštitu od sunca, koji daje odgovor na sve tri razine štetnog djelovanja sunca

Sunce je jedan od glavnih uzroka fragilnosti kože. Pod utjecajem UV zraka normalna koža postaje fragilna, a fragilna još slabija. Štetno djelovanje sunca očituje se na tri razine: uzrokuje opekline na površini kože i oslabljuje zaštitnu barijeru, a na staničnoj razini uzrokuje oksidaciju, oštećenja DNA i stvaranje toksičnih metabolita.

Inovativan koncept za zaštitu od sunca

A-Derma je ekspert za fragilnu kožu. Nudi rješenja za različite tipove fragilnosti (nepatološka i patološka stanja) za cijelu obitelji, od najmlađih do najstarijih. Ovaj put, Laboratoriji A-Derma otišli su korak dalje i osmislili inovativan koncept - "1, 2, 3 zaštita od sunca", koji daje odgovor na sve tri razine štetnog djelovanja sunca:

  1. A-Derma ŠTITI površinu kože. Prva razina je UVA-UVB zaštita širokog spektra, koju omogućuje PFDC patentirani sustav zaštitnih filtara. Riječ je o ultrasigurnoj zaštiti visoke podnošljivosti, jer sadrži optimalan broj filtara velike molekularne mase, koji su fotostabilni i vodootporni.
  2. Budući da nijedan sustav filtara ne štiti kožu od UV zraka 100 posto, potrebno je OJAČATI funkciju barijere. Za drugu razinu zaštite zaslužna je A-Dermina inovativna djelatna tvar, Barriestolide®, iz ulja izdanaka Rhealba® zobi, čije je djelovanje na fragilnu kožu patentirano.
  3. Osim zbog sadržaja Barriestolida, ulje izdanaka Rhealba® zobi važno je i za treću razinu zaštite od štetnog djelovanja sunca: ČUVA stanice od oštećenja, odnosno potiče njihovu samoobranu, jer djeluje kao antioksidans, čuva DNA molekule i detoksicira.

A-Derma Protect proizvodi

Linija A-Derma Protect za zaštitu od sunca s trostrukim učinkom sastoji se od osam proizvoda - sedam za zaštitu od sunca i jedan za njegu nakon sunčanja:

Samo u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Datum objave članka: 1. 6. 2016.
promo
izdvojeni proizvodi