Na početku bijaše izvor...

promo Dermokozmetika / Njega kože odraslih Nevena Čilić

Avène termalna izvorska voda nastaje spajanjem podzemnih struja u gorju Cévennes i izvire iz dubine zemlje nakon 50-ak godina, bistra, čista i stalne temperature

Avène termalna izvorska voda nastaje spajanjem podzemnih struja u gorju Cévennes i izvire iz dubine zemlje nakon 50-ak godina, bistra i čista, temperature 25,6° C, u blizini mjesta Avène. Tijekom dugog putovanja obogaćuje se elementima u tragovima i silikatima, koji je čine tako nježnom za kožu. Nizak sadržaj minerala i optimalna ravnoteža kalcija i magnezija daju Avène termalnoj izvorskoj vodi jedinstvena umirujuća i antiiritacijska svojstva. Njezin je sastav jedinstven i stalan - ima nisku mineralizaciju (266 mg/L) i pH 7,5.

Također, ova termalna izvorska voda sadrži biološko bogatstvo; nakon 12 godina istraživanja, u njoj je otkrivena mikroflora nazvana Aquaphilus dolomiae koja stvara farmakološki aktivne tvari koje dijelom objašnjavaju umirujuća svojstva Avène termalne izvorske vode i dokazano djeluju na čimbenike koji uzrokuju upalu i svrbež.

Avène - naših prvih 30 godina

Sa svojim umirujućim, antiiritacijskim i omekšavajućim svojstvima, Avène termalna izvorska voda je prirodni djelatni sastojak koji se nalazi u srcu svih Eau Thermale Avène proizvoda. Proizvodnja ovih proizvoda započela je 1990. godine. Na početku se linija sastojala od samo nekoliko proizvoda za higijenu i njegu kože, a danas broji više od sto proizvoda namijenjenih njezi osjetljive kože. Djelatni sastojci pomno su odabrani nakon brojnih ispitivanja i mnogi od njih patent su tvrtke Pierre Fabre. Svi proizvodi klinički su ispitani pod nadzorom dermatologa i sigurni za primjenu na osjetljivu kožu. Njezino jedinstveno djelovanje čini je idealnom za njegu osjetljive kože lica, a potvrđeno je u više od 150 kliničkih ispitivanja objavljenih u renomiranoj stručnoj literaturi.

Svi Eau Thermale Avène proizvodi nastaju isključivo u tvornici koja se nalazi pokraj izvora u mjestu Avène. Na taj način termalna izvorska voda ne mora se transportirati, čime se osigurava zadržavanje njezinih jedinstvenih svojstava. U Francuskoj je linija Eau Thermale Avène najprodavanija i najpropisivanija dermokozmetička linija proizvoda koji se mogu kupiti u ljekarnama.
Datum objave članka: 1. 3. 2020.