Njega kose izložene onečišćenju

Dermokozmetika / Njega kose i vlasišta

Klorane proizvodi s vodenom metvicom, za njegu kose izložene onečišćenju, pravi su dašak svježeg zraka koji kosi i vlasištu daje priliku da dišu

Onečišćenje guši našu kožu i kosu

Prašina, ispušni plinovi, duhanski dim i pare nastale kuhanjem različiti su oblici onečišćenja koje je već prepoznato kao ozbiljna prijetnja zdravlju i ljepoti naše kože, a jednako loš utjecaj ima i na našu kosu.

Onečišćenje ima dvostruko štetan učinak. Našem oku nevidljiv je učinak gušenja vlasišta, što dovodi do preranog starenja vlasišta i čak može ubrzati gubitak kose. S druge strane, primjećujemo da zbog nakupljanja čestica onečišćenja na vlasima kosa  nema sjaja i neugodno miriše.

 

Klorane istražuje, štiti i dijeli sve vrline vodene metvice

Laboratoriji Klorane istražuju vrline čistog i 100 posto prirodnog ekstrakta vodene metvice dobivenog iz nadzemnih dijelova biljaka, koji ima dokazanu učinkovitost u zaštiti vlasišta od onečišćenja. Taj se biljni ekstrakt dobiva termomehaničkim procesom, inovativnom i patentiranom metodom ekstrakcije koja poštuje principe zelene kemije: ne zahtijeva ni vodu ni otapala te čuva djelatne tvari uz smanjenje ugljičnog otiska. Osim toga, ekstrakt vodene metvice dobio je status srebra pod ERI 360° (Ekološki odgovoran sastojak - oznaka koja procjenjuje ekološku prihvatljivost sastojka).

Učinkovitost vodene metvice uspoređena je s učinkovitošću sintetičkog sastojka poznatog po djelovanju protiv onečišćenja. Prirodni ekstrakt vodene metvice pokazao se učinkovitijim u zaštiti jedne od ključnih sastavnica hidrolipidnog filma vlasišta, skvalena, pri njegovu izlaganju ozonu koji je jedna od komponenti onečišćenja zraka. Temeljem tih istraživanja, Laboratoriji Klorane su za njegu kose izložene onečišćenju razvili eko-prijateljsku liniju proizvoda s organski uzgojenom vodenom metvicom (Mentha aquatica L.).

Svježe, 95 posto prirodne* i biorazgradive** formule, koje imaju dokazanu učinkovitost protiv onečišćenja, dio su rituala njege koji u tri koraka detoksicira i štiti sve tipove kose izložene onečišćenju:Laboratoriji Klorane štite okoliš u svim fazama životnog ciklusa proizvoda, od organskog uzgoja vodene metvice na vlastitim zemljištima, preko patentirane metode ekstrakcije koja poštuje principe zelene kemije i prirodnih, biorazgradivih formula, do ambalaže proizvedene od 25 – 50 posto reciklirane plastike.

Klorane Botanička fondacija

Klorane botanička fondacija, u suradnji sa Školom zaštite okoliša Sveučilišta Tsinghua u Kini, istražuje i svojstva vodene metvice protiv onečišćenja u prirodi. Tako su nakon dvije godine istraživanja dokazali njezinu iznimnu sposobnost pročišćavanja vode i inhibicije razvoja toksičnih slatkovodnih algi.

U suradnji s ChimEco laboratorijima, fondacija štiti ekosustav pomoću inovativne metode fitoremedijacije. Riječ je o ekološkoj metodi pročišćavanja vode pomoću biljaka: prah korijena vodene metvice koristi se unutar filtrirajućih stupova, dok su same biljke posađene na obalama rijeke. Tim postupkom dvostrukog pročišćavanja, voda zagađena teškim metalima prirodno se pročišćava.

Klorane botanička fondacija dijeli dugogodišnje studije rađene na vodenoj metvici kako bi na istraživački način pridonijeli cjelokupnom projektu koji bi mogao otvoriti put novim prirodnim metodama uklanjanja onečišćenja okoliša.

*  formule proizvoda za njegu kose s 95 posto sastojaka prirodnog podrijetla
** biorazgradive formule proizvoda koji se ispiru
 

Datum objave članka: 4. 6. 2019.
promo
izdvojeni proizvodi